Jump to content

zuzukyy

Member Since 24 Feb 2014
Offline Last Active Sep 17 2017 01:31 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Filtrare subdimensionată sau deciclare ?

29 May 2017 - 07:00 PM

Am schimbat polistirenul cu un burete mai gros (dens) este chiar mai bine acum. 

SkcEZa.jpg

 

bViT0s.jpg

 

Și două poze cu acvariul până să bag FX6.

 

byNhQq.jpg

 

G2sY7F.jpg

 

Seară bună.


In Topic: Filtrare subdimensionată sau deciclare ?

27 May 2017 - 10:46 PM

Ok. Am scos din coșulețul de sus aproximativ 2, 3 cm. de Matrix și am pus un burete de 1 cm grosime iar zgomotul s-a redus la jumătate să zic. Am pus polistiren expandat (polistirenul extrudat nu atenua deloc zgomotul) sub filtru dar să nu atingă pompa polistirenul deoarece accentua zgomotul. Și pe o laterală a standului (pe interior) cea apropiată de filtru am pus o bucată de polistiren deoarece făcea ecou, trepida nu știu cum să zic și după ce am pus polistirenul nu se mai aude nimic. Și la sfârșit, polița din interior pe care stă filtrul, am băgat dedesubt bucăți de cauciuc (de la o praștie de momit la pescuit, am rămas și fără asta  :angry:) și am fixat-o cu holșuruburi. 

A durat o zi întreagă, 2000 de înjurături și câteva beri (mai multe :lol: ). Pe scurt cam atât. Acum cu ușile închise se aude foarte încet dacă mă apropii de acvariu. 


In Topic: Filtrare subdimensionată sau deciclare ?

27 May 2017 - 09:55 PM

Am rezolvat și problema cu filtrul. Dacă cineva este interesat pot detalia. Oricum Fluval FX6 este un prefiltru cu pompă (părerea mea).

Seară bună


In Topic: Salutare tuturor

27 May 2017 - 09:35 PM

Bună seara. Și o poză cu acvariu. Nu mă pricep deloc la poze, asta este. Cam atât am reușit să fac singur cu mâna mea.

 

BKaVOb.jpgXIgm19.jpg

 

Seară bună.


In Topic: Filtrare subdimensionată sau deciclare ?

25 May 2017 - 09:19 PM

       Bună seara. De când am vorbit ultima dată nu am mai avut probleme cu calitatea apei, peștii cresc bine zic eu, nu am avut pierderi. Deoarece au crescut peștii m-am hotărât să cumpăr încă un filtru extern.

       Am cumpărat un Fluval FX6. Mare, frumos, materiale de calitate, instalare ușoară, debit apă foarte puternic dar în specificații scrie 6 L material filtrare biologică, intră fix 4 L Matrix, dacă urmezi specificațiile. Dar nici asta nu este o problemă deoarece are mult burete care compensează cât de cât diferența de 2 L. Problema este zgomotul pe care îl face, FOARTE zgomotos. Acvariul este în sufragerie iar eu îl aud din bucătărie....fenomenal.

      Știe cineva o modalitate de reducere a zgomotului dacă nu o să trimit filtrul înapoi și iau alt filtru (altă firmă). Nu știu dacă trebuie deschis alt topic dacă da îmi cer scuze și deschid alt topic.

       Mulțumesc frumos, seară bună.