Acum este Lun Sep 06, 2010 3:32 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Scalari
MesajScris: Lun Mai 26, 2008 9:50 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Locaţie: Bacau
Salutare. Am avut si eu 4 perechi in acv mare (240 L) si saptamanal depuneau ... fiecare cu teritoriul lui si nu am avut probleme. Cum zicea vladbmx "cand se formeaza perechile cea mai tare ii omoara pe restu" nu e adevarat ... cel putin la mine in acvariu nu s-a intamplat asa.

Sus
 Profil Trimiteţi mesaj privat E-mail  

MesajScris: Mar Mai 27, 2008 7:45 am 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Doua femele de scalar se pot comporta la depunere exact ca o pereche , una din femele jucind rolul de mascul . Cu alte cuvinte vei avea icre si icre . Nimic fertil .

Sus

MesajScris: Mar Mai 27, 2008 8:33 am 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Locaţie: moinesti/jud bacau
snakefishmike scrie:
Doua femele de scalar se pot comporta la depunere exact ca o pereche , una din femele jucind rolul de mascul . Cu alte cuvinte vei avea icre si icre . Nimic fertil .
deci tu zici ca vor depune amandoua icre??in acelasi loc?tot ce e posibl nu te contrazic ca nu am vazut si nici auzit niciodata asa ceva dar pot sa iti zic ca daca ar depune amandoua cum zici tu ar trebui sa scoata amandoua icre din ele nu?
ei in cazul in care is pereche o sa iasa icre numai din femela iar masculul cum am spus trece peste icre fecundandu-le asa ca....NU ARE CUM SA FIE 2 FEMELE
si inca ceva in acvariul ala nu aveam nici un mascul?ce naiba... si hai sa incheiem ca am deviat cu mult de la subiect si am ineput sa facem pe marii acvaristi:))

Sus

MesajScris: Sâm Iul 26, 2008 10:51 am 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

de regula scalarii sunt o sepecie agresiva, doar sunt cilizi, insa sau mai vazut si anomali in ceea ce priveste comportamentul, referitor la acvariu se recomanda o coloana de apa de 60 cm. cat despre acvariu de reproductie promit sa revin in cursul acestei seri cu detalii amanuntite ca nu mia sunt sigur si nu vreau sa vb prosti

Sus

Subiectul mesajului: cosmin
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 7:33 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

care ma ajuta si pe mine cu pui de scalar!! va rog ajutor !!:D:) nu vreau sa se antample ceva cu ei :mrgreen: ;)

Sus

MesajScris: Joi Ian 22, 2009 5:44 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Sal, pot sa va spun ca ieri au depus si la mine si sunt chiar violenti si nu numai masculu se dadeau chiar si la mana .In momentu cand depun sunt dementi ,orcum si-au mancat icrele.

Sus

MesajScris: Lun Dec 14, 2009 7:19 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Parerea mea e k 1 pereche de scalari maturi.. e perfect intr-un acv de 100 l bine plantat.. si daca vrei si urmasi.. sa ti doar 1 singura pereche fara alti vecini... si cand o sa creasca puii va fi super.. .. eu asa as incepe un acv.. cu 1 pereche de scalari maturi.. si ieftin si frumos ;)

Sus

MesajScris: Lun Mar 08, 2010 11:22 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Locaţie: Baia Mare
Salut,
Eu in momentul in care o pereche de scalari incep sa depună(acestia dupa cum stiți depun tot la 10 zile)si eu am doua perchi de slacari care imi depun,i-am separat,i-am pus pe fiecare pereche intr-un acvariu de 60 de litri plantat,foarte bine curatat,am pus acvarile amnadoua intr-o camera ca nu este locuita.Acesti depun fara grija si cel mai important fara sa isi manance icrele.
Scalari isi mananca icrele in momentul cand acestia sunt stresați,miscarile bruste ale acvaristului pe langa acvariul in care are loc depunerea duce la mancare icrelor,sau se mai poate intampla ca icrele sa nu fie bune(sa nu fie fecundate),isi mai mancanca increle cand perechea de slacari este una tanară fara experiența practic nu stie cum sa reacționeze(primele depuneri ale tinerei perechi).Eu cred ca astea ar fi cauzele principale pentru care slcari isi manaca icrele si rog cei cu experiența sa ma corecteze,eu asa procedez,asa cred ca e bine,Va mulțumesc

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2