hai sa-ti zic cum am facut eu.
m-am trezit cu icre pe peretii de la acvariu, si am stiut ca-s de la cory. ce am reusit sa scot, am luat cu o lamela subtire. apoi am citit ca sa nu le expun la aer

, dar era prea tarziu.
am mutat icrele intr-un acvariu gol, de 10L, le-am pus o piatra bolborositoare, si un incalzitor care era setat pe 24 grade.
si pe langa icrele scoase cu lamela de pe geamurile acvariului comunitar, am scos si cei 3 cory pe care-i am (o femela si 2 masculi) si i-am pus in acvariul mic, alaturi de icre.
dupamasa cand m-am intors de la servici, am observat ca pe langa icrele de pe fundul acvariului (cele colectate de mine din celalalt acvariu) au mai aparut si alte icre pe peretii acvariului si pe incalzitor.
a 2-a zi am scos cei 3 pesti din acvariu si a ramas doar bolborositorul si incalzitorul in acvariu.
lumina normala ce era in camera. nici intuneric si nici neoane deasupra.
cateva icre mi s-au inalbit, si din cele depuse in acvariul mic si din cele scoase cu lamela. dar restul au eclozat si au iesit o multime de puisori din ele.
eu ma temeam dupa ce am citit ca nu e bine sa aiba contact cu aerul, ca din cele de pe fundul acvariului nu vor iesi pui de cory, dar n-a fost asa si in afara de 4 icre care s-au infestat cu fungus, toate celelalte au fost ok si au iesit pestisori din ele.
alte cateva s-au inalbit, dar altfel decat cele cu fungus, si din alea au iesit pestisori. ciudat!
la mai bine de o saptamana dupa ce au eclozat, le-am administrat artemia salina vie, eclozata de mine in flacon, si dupa ce au mancat din artemii au inceput sa-mi moara din pesti, si destul de multi.
am pescuit toti puiutii si i-am pus intr-un flacon, am golit apa din acvariu, l-am spalat bine de tot, si am pus apa curata din acvariul mare, si am reintrodus puii in acvariul de 10L, iar dupa o ora si cei care dadeau semne de boala, si inotau cu burtile in sus si-au revenit si sunt ok. si tot cu ocazia schimbarii de apa le-am pus si un filtru din burete ca sa mentina apa curata, si ceva melci ca sa pape resturile de mancare care nu erau consumate de puiuti.
si tot atunci i-am numarat si aveam 124 de pui. de atunci nu le-am mai administrat artemia vie, ci doar Sera MICRON, si ceva granule rosii pentru discusi, dar sfaramate si facute praf, si le place mult de tot.
dupa aproximativ 10-14 zile de cand au iesit din icre, fiecare mustacios mic are intre 6-8 mm
asa ca in mare acu ai o idee care e treaba cu icrele de corydora.
sper sa iti fie de folos informatia.