Acum este Vin Sep 10, 2010 7:43 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: intretinerea icrelor de corydoras
MesajScris: Joi Noi 20, 2008 5:12 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

am multe nelamuriri in privinta intretinerii icrelor in vederea eclozarii acestora. am citit multe informatii in privinta asta(corecte sau incorecte ? ). asadar am aflat k daca icrele se albesc acestea nu vor mai ecloza; k ar trebuie tinute la intuneric pt a evita formarea fungusului ( lucru ce mi s-a intamplat, la prima tentativa, cu toate k i-am tinut la intuneric ). dezinfectarea apei cu albastru de metilen 1% cate picaturi la 1 L sau 5 L ? schimbarea zilnica a 30 % din apa. dupa eclozare hranirea puilor cu tubi sau fulgi, apoi se mai adauga in hrana lor si galbenus de ou fiert ?
astazi tocmai mi-au depus icre perechea de cory si sunt f entuziasmata :D . am reusit sa ii mut, fara sa ii expun la aer, intr-un recipient din sticla de 5 L. le voi instala si pompa de aer. mi-as dori sa nu esuez si de data aceasta. poate ma ajutati voi cu noi informatii, sa ma lamuresc intr-un final... si va rog sa corectati spusele de mai sus daca este cazul!!
multumesc anticipat!

Sus
 Profil Trimiteţi mesaj privat E-mail  

Subiectul mesajului: Re: intretinerea icrelor de corydoras
MesajScris: Joi Noi 20, 2008 8:31 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

hai sa-ti zic cum am facut eu.

m-am trezit cu icre pe peretii de la acvariu, si am stiut ca-s de la cory. ce am reusit sa scot, am luat cu o lamela subtire. apoi am citit ca sa nu le expun la aer :mrgreen: , dar era prea tarziu.

am mutat icrele intr-un acvariu gol, de 10L, le-am pus o piatra bolborositoare, si un incalzitor care era setat pe 24 grade.

si pe langa icrele scoase cu lamela de pe geamurile acvariului comunitar, am scos si cei 3 cory pe care-i am (o femela si 2 masculi) si i-am pus in acvariul mic, alaturi de icre.

dupamasa cand m-am intors de la servici, am observat ca pe langa icrele de pe fundul acvariului (cele colectate de mine din celalalt acvariu) au mai aparut si alte icre pe peretii acvariului si pe incalzitor.

a 2-a zi am scos cei 3 pesti din acvariu si a ramas doar bolborositorul si incalzitorul in acvariu.

lumina normala ce era in camera. nici intuneric si nici neoane deasupra.

cateva icre mi s-au inalbit, si din cele depuse in acvariul mic si din cele scoase cu lamela. dar restul au eclozat si au iesit o multime de puisori din ele.
eu ma temeam dupa ce am citit ca nu e bine sa aiba contact cu aerul, ca din cele de pe fundul acvariului nu vor iesi pui de cory, dar n-a fost asa si in afara de 4 icre care s-au infestat cu fungus, toate celelalte au fost ok si au iesit pestisori din ele.
alte cateva s-au inalbit, dar altfel decat cele cu fungus, si din alea au iesit pestisori. ciudat!

la mai bine de o saptamana dupa ce au eclozat, le-am administrat artemia salina vie, eclozata de mine in flacon, si dupa ce au mancat din artemii au inceput sa-mi moara din pesti, si destul de multi.

am pescuit toti puiutii si i-am pus intr-un flacon, am golit apa din acvariu, l-am spalat bine de tot, si am pus apa curata din acvariul mare, si am reintrodus puii in acvariul de 10L, iar dupa o ora si cei care dadeau semne de boala, si inotau cu burtile in sus si-au revenit si sunt ok. si tot cu ocazia schimbarii de apa le-am pus si un filtru din burete ca sa mentina apa curata, si ceva melci ca sa pape resturile de mancare care nu erau consumate de puiuti.

si tot atunci i-am numarat si aveam 124 de pui. de atunci nu le-am mai administrat artemia vie, ci doar Sera MICRON, si ceva granule rosii pentru discusi, dar sfaramate si facute praf, si le place mult de tot.

dupa aproximativ 10-14 zile de cand au iesit din icre, fiecare mustacios mic are intre 6-8 mm :D

asa ca in mare acu ai o idee care e treaba cu icrele de corydora.

sper sa iti fie de folos informatia.

Sus

MesajScris: Joi Noi 20, 2008 9:00 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

ms muuuuult de tot.. sper sa eclozeze si la mine macar un pui din cele 20 si ceva de icre :D !
aa.. si inca ceva. sper sa nu fi facut vreo boacana, dar am apucat sa pun 3 picaturi de albastru de metilen 1% in apa, avand in vedere ce am patit data trecuta cu ei, mi-a fost teama sa nu se repete situatia.. am citit undeva ca nu i-ar afecta.
o sa revin.. si sper cu vesti bune !

Sus

MesajScris: Vin Noi 21, 2008 6:48 am 
Neconectat
Honorary member
Honorary member

Locaţie: Cluj Napoca
Am trait si eu bucuria sa imi dapuna icre corydorasii in acvariul meu. Am scris nelamuririle mele pe larg pe un alt forum, asa ca voi face copy paste din posturile respective:

Citat:
Buna!

Am un trio de Corydoras aeneus (dupa poze, in specia asta s-ar incadra cel mai bine, insa parca ai mei sunt mai negrii decat toti ce i-am gasit pe net) intr-un bazin cu creveti si pui guppy de 65 l net. Mi-au depus in mod repetat pana si vreo 200 oua odata, insa nu am reusit sa scot nimic. Eu nu mancau ouale (culmea!). Penultima data au stat ouale vreo 4 zile si in acea zi am vazut ca o parte din oua lipsesc (a ramas pe geam doar conturul oualor). Dupa vreo 1-2 ore lispeau toate si de pe geam si de pe plante. Cred ca eclozasera si probabil puii au murit sau au fost mancati.

Dupa vreo o saptamana au depus din nou (miercuri 17.09 cred). Am fugit pe forum, am citit threadul asta si inca cateva straineze [ Articol 1, Articol 2 ] si am decis sa scot icrele afara. De data asta au depus doar vreo 80-100. Am taiat un PET de 5 l pe laterala (pe lung), am pus capacul si l-am umplut cu apa din bazinul comunitar. Am desprins icrele usor cu degetele de pe geam si le-am introdus intr-un paharel de tuica pentru a nu face contact cu aerul atmosferic. Am luat si termometrul ptr ca depuesera si pe el. La plante nu m-am bagat. Le-am introdus in PET si atat. Nu am bagat bloborositor nii nimic. PETul l-am pus pe capacul bazinului comunitar ca sa vina caldura de la neoane.

In acest timp ce a trecut de atunci am observat doar vreo 4 icre sa se fi inalbit din cele vreo 60 ce le-am scos. Am observat ca din lipsa bolborositorului s-a format un biofilm urat la suprafata.

Azi dimineata m-am holbat la ouale microscopice si spre mirarea mea am vazut vreo 2-3 oua sparte. Daca m-am holbat si mai tare am vazut vreo 5 puncte de vreo 0,5-1 mm care dadeau din coada. BUCURIE!!!

Pana m-am spalat ca orice om botezat, de dimineata, erau vreo 10-15.

Intentionez sa ii cresc pana atata ca si niste pui de guppy nou nascuti sau usor mai mari dupa care ii introduc in bazinul de unde au venit icrele.

Acum intrebarile:

-Nu am microviermi. Trebuie sa le dau galbenus? Nu am inteles cum dau galbenusul ala? Nu murdareste rau apa?
-Am artemia pregatita si eclozata. Sa incerc sa le-o dau? Dupa cum ii vad de blegi nu cred ca ar fugi ei dupa ea...

Cam atat acum... revin cu noutati

Citat:
La 2 minute dupa postul precedent m-am dus happy sa vad cati mai sunt in PET si mi-am indreptat privirea in jos, in bazinul comunitar, ca sa vad spre surprinderea mea ca Cory au depus iar!

Rata de eclozare la mine a fost foarte mare (peste 90%) in PET. Chiar daca expuneam icrele cand le mutam la aer, sau nu. Oricum faceam, aveam cate 50-70 pui saptamanal, care insa mureau dupa cam o saptamana de viata. Ii gaeam plini de fungus. Mentionez ca nu adaugam albastru de metilen. Probabil de aia. Ultima tura era hranita cu JBL Novofluid. Degeaba... concluzia mea e ca imi trebuie acvariu separat daca vreau sa ii ridic. PETul nu e potrivit. De atunci saptamanal am icre dar nu le scot. Eclozeaza in acvariul mare si puii ori mor ori sunt mancati de parintii lor. :?

Sus

MesajScris: Dum Noi 23, 2008 6:18 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

azi implinesc 4 zile icrele ! :D
dupa parerea mea arata destul de bine. insa am o intrebare.
am observat k icrele au un punct alb in interior. nemaivazand asa ceva si luand-o logic , eu sunt de parere ca acel punct alb este embrionul, insa nu as vrea sa il confund cu icrele albe care stiu ca nu vor ecloza ! voi ce spuneti, embrioni sau doar icre ce nu vor ecloza ?

Sus

MesajScris: Dum Noi 23, 2008 6:54 pm 
Neconectat
Honorary member
Honorary member

Locaţie: Cluj Napoca
Punctul alb este, asa cum ai spus si tu, embrionul. Alea albe sunt albe de tot din primele zile. Cu timpul icrele se vor ingalbeni sau vor lua o tenta maronie si vei putea veddea pe embrion 2 puncte negre (ochii). Spor la eclozat! ;)

Sus

MesajScris: Dum Noi 23, 2008 7:03 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

va multumesc tuturor pt raspunsuri !

Sus

MesajScris: Mie Noi 26, 2008 5:34 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

au eclozat pestisorii ! O:-) :-* :D :D :D
acum, stiu ca trebuie sa astept sa mai treaca 3 zile ca sa pot incepe sa le dau sa manance. iar la tipul de hrana nu discut, caci in nici un caz nu o sa le dau nici un tip de hrana vie. mi-e teama sa nu ia vreo boala..

Sus

MesajScris: Mie Noi 26, 2008 5:36 pm 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

aa... si era sa uit : ii afecteaza cu ceva daca ii tin in continuare in acel recipient de 5L, pana se vor mari putin si o sa ii pot muta in acvariu langa parintii lor ? :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2