Jump to content

vladandrei1989

Member Since 22 Oct 2019
Offline Last Active Oct 22 2019 03:43 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Apa tulbure

22 October 2019 - 10:08 AM

Salutare tuturor,

Sunt nou pe forum si prezint scuzele de rigoare administratorilor daca postarea nu are ce cauta aici.

Poveste mea a inceput in urma cu aproximativ doua saptamani, cand mi s-a reactivat in minte si suflet o pasiune veche, din copilarie – acvaristica.

Primul pas a fost sa-mi comand cele necesare:

  • Acvariu Dennerle Nano Cube Complete de 30 litri;
  • Filtru Dennerle Nano corner filter 
  • Lampa Dennerle Style LED M 6W
  • Substrat fertilizant Nano DeponitMix
  • Substrat nisip Dennerle Nano Shrimps
  • Incalzitor Dennerle 50 w
  • Pachet conditioneri Seachem

Ulterior, am achizitionat urmatoarele plante: Ceratopteris thalictroides, Marsilea hirsuta, Pogostemon Helferi.

Inainte de a amenaja acvariul, a urmat o documentare cat de cat temeinica zic eu in legatura cu tot ceea ce inseamna amenajare, pasi de urmat, ciclare, caracteristici apa, introducere pesti...

Actiunea a inceput joia trecuta, cand am dat startul amenajarii acvariului. Pe scurt, pasii urmati au fost urmatorii: am spalat binisor acvariul doar cu apa fara nici un fel de alta substanta, am asezat substratul fertilizant, apoi nisipul care la randul lui a fost spalat, decorul format din 2 pietre Seiryu, am umplut cu apa cam un sfert din acvariu, urmat de plantarea celor 3 tipuri de verdeturi cu care am avut surprize fiind prima data cand amenajez un acvariu plantat. Voi reveni asupra plantelor.... Dupa ce am terminat de plantat, am asezat filtrul intern, incalzitorul, termometrul si am umplut complet acvariul cu apa. Am adaugat substantele din pachetul Seachem conform specificatiilor, am setat incalzitorul pe 25 grade si totul bine si frumos, apa crystal clear, pana duminica asta cand m-am trezit cu gandul sa o replantez pe micuta Helferi si prietena ei Marsilea. Am luat decizia asta intrucat inca de la inceput le plantasem gresit incercand sa le introduc radacinile direct in substratul fertilizant si nu iesie deloc bine. In urma replantarii, a aparut si problema – apa putin tulbure – care s-a mentinut pana in momentul de fata. As atasa si 2 imagini daca m-as prinde cum. Documentandu-ma pe forum am inteles ca e posibil sa fi inceput procesul de ciclare, iar asta sa fie motivul apei putin tulbure.

Mentionez ca nu am adaugat pesti in acvariu si nici nu am de gand sa fac asta in viitorul prea apropiat (minim 3 saptamani pentru ciclare mi-am propus).

Imi cer scuze pentru postarea prea lunga si pentru lipsa talentului narativ, dar imi puteti spune daca am gresit cu ceva sau daca ceea ce se intampla acum in acvariul meu e normal?

Mi-as dori sa fac totul ca la carte pentru ca viitorii pestisori sa nu aiba de suferit.

Multumesc anticipat!