Jump to content

MasterBlaster

Member Since 25 Feb 2018
Offline Last Active Yesterday, 11:09 PM
-----

Topics I've Started

CO2 ( Sistem cu butelie)

03 October 2018 - 09:54 AM

Acvariu 180L - flow moderat atat la suprafata cat si in coloana de apa (600l/h + 1000 l/h + skimmer) .O sa vin cu cateva poze.

 

 

 

Am citit o gramada de sisteme CO2 cu butelie dar ideal doresc sa aflu si opinia celor care au experienta cu asa ceva .

 

1.Care sunt componentele unui sistem CO2 unde e ideal sa cheltuiesc mai mult ? Care sunt cele la care se pot face compromisuri ?

 
Eu ma gandesc ca reductorul , butelie si electovalva sunt cele mai importante ca si calitate in ordinea asta .

 

2.Exista sisteme eficiente de difuzie CO2 care sunt in afara acvariului ? Gen atomizer sau reactoare ... Eu din ce am citit ori sunt destul de zgomotoase ori exista riscul sa se sparga/crape , plus ca nu sunt nici atat de eficiente apropo de scopul lor principal.

 

3.Eu vreau sa mi iau o butelie de 2 kg , intentionez sa obtin 10-15 mg CO2 , evident doar cat lumina on. Pentru un acvariu de 180L estimativ cam cat ar tine butelia ?

 

4. Worst case scenario : Toata butelia 2kg se goleste in 180 secunde in camera . Daca intra cineva dupa => automat moarte sigura ? Eu stiu ca CO2 e mortal in concentratii > 20% dar nu mi-e foarte clar cum se traduce asta in cazul dat.

 

 

Alte sfaturi/opinii daca aveti sunt binevenite .

 

 

Multumesc 


Tehnici de racire acvariu

27 July 2018 - 09:05 PM

Stau la apartament ,ziua cand afara sunt 30-32 grade in camera cu acvariu sunt 28-29 . Stiu ca ideal e sa racesti direct camera dar nu e o solutie tocmai buna in situatia asta pentru ca nu am AC in camera si nici nu pot sa l tin pe cel din apartament pornit 6+ h pe zi ca sa tina temperatura ~26 grade in camera cu acvariu .  Ce optiuni am la dispozitie ?  L-am uitat la chillere dar au un pret exorbitant ~500 euro . Sticla cu gheata nu mi se pare o solutie ok la un acvariu de 180L ...

 

 

In ultimele saptamani mi-au murti cativa corydoras si o pun pe seama temperaturii apei . De asemenea pestii par mai putin activi. Parametrii apei sunt optimi(am verificat cu teste Nitriti , nitrati si amonium ul/PH ul.

 

 

Multumesc anticipat !


Pareri pompe de circulare

01 June 2018 - 11:31 PM

Salut 

 

 

Ce parere aveti de pompele de circulare si/sau powerheads in acvariul de apa dulce ? Cand sunt indicate ?  E nevoie de asa ceva cand filtrul are un debit ok ?

 

Am vazut o gramada de air stones dar din ce am citit contribuie minim la circulatia apei in acvariu iar la oxigenare ajuta in principal pentru ca provoaca miscare la suprafata apei (bulele de aer fiind prea mari ca sa provoace difuziea deoxigen in apa) .Pompele mi se par o solutie mult mai ok aici plus ca produc un curent in acvariu.


Nivel CO2 in mod natural in acvariu

18 May 2018 - 10:18 PM

De curand mi-am luat un test JBSL de CO2/PH . Daca testul e bun si l-am folosit corect am  <= 3ml/L CO2 . Pentru ca CO2 e un subiect nou pentru mine vreau sa intreb unde ar trebui sa fie CO2 in acvariu daca nu exista aditie de CO2 , doar Carbon lichid  Easy Life ? Stiu ca fluxul de apa conteaza asa ca o sa adaug ca am un acvariu de 100 x 40 cu skimmer Eheim plus spray bar de la filtru extern (1000l/h) care e facut sa creeze miscare la suprafata .


Otocinclus balonati

18 May 2018 - 09:30 PM

Salut ,

 

Am pierdut 2 oto si nu mi-e clar care e problema ca sa o pot rezolva inainte sa moara si altii. S-au balonat destul de rau dar nu parea ca e o problema dupa care in max 24 h au murit . Am un rasbora care e balonat si el dar cred ca e alta cauza ( am luat rasbora de la Hornbach dar am avut noroc de un lot destul de amarat - acasa am vazut ca la vreo patru le lipeste un ochi sau chiar o parte de cap) 

 

Acvariu 180 , iluminat minim in afara de 6-8 ore de iluminare puternica. Parametri apei sunt excelenti in afara de temperatura care e cam mare (temperatura 26-28 ; amoniu < 0.05 ; nitriti ~ 0.025 ; PH 7.5-8 ; KH  ~7 ; GH 9.5 ;CO2 ~3 ml/l. In afara de cateva simptome usoare de lipsa de oxigen si problema cu balonatul pestii nu dau semne ca o duc rau( colorit maxim ; activi ; crestere sustinuta ; inotatoare perfecte). Nu cred ca e din cauza unei infectii .

 

Ca hrana pestilor le dau Tropical Green Algae Wafers with Spirulina (pt Oto in principal) ; blood worms (frozen) ; Hrana sanitari Dennerle Cookies Special Menu Pastile si niste granule mici de la JBC pt pestii mici. Daca ar fi sa vin cu o teorie cred ca oto au mancat din Dennerle Cookies Special Menu care sunt in proportie mare proteine non vegetale .

 

Vi s-a intamplat ceva asemanator  ?