Jump to content

Cum va plac plantele ? Naturale sau "siliconate" ?

14 replies to this topic

Administrator

• Administrators
  • 2,438 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 18 July 2011 - 08:33 PM

Formularea mea este cat se poate de glumeata, dar in spatele ei sta totusi o discutie serioasa purtata cu un prieten pe tema cresterii plantelor. Voi ce credeti ? Plantele din acvariu nostru ar trebui sa aiba un aspect cat mai aproape de cel din natura sau dimpotriva, ar trebui exploatata fiecare planta pentru ce avem noi nevoie ?
Cel mai frecvent caz este "inrosirea" anumitor specii de plante. Astept cu interes parerile voastre, mai ales din partea celor cu orientari Nature, pentru ca sunt curios daca acvariul trebuie sa fie un colt de natura sau natura trebuie intrecuta.

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 18 July 2011 - 09:15 PM

Parerea mea sincera este ca plantele ar trebuii sa arate cat mai natural posibil mai ales ca este vorba de stilul nature nici de cum tunse ca gardurile vii. Totusi putin trim eu zic ca trebuie doar ca sa fie tinute sub control si nu lasate mlastina (aici ma refer la inaltimea celor care cresc cu mult peste inaltimea coloanei de apa, si a mossului pentru ca altfel am avea doar un baraj de moss). Despre inrosirea plantelor nu am citit prea mult, stiu ca unii prefera doar sa inroseasca blyxa, altii sa o inverzeasca pentru anumite contraste(dar asta tine cont de lumina din cate stiu). Pe scurt, cu cat mai natural cu atat mai bine (senzatia cred ca o stim cu totii B)) ).

LE: pt mine aquascapingul (desii sunt foarte nou in acest hobby) inseamna exploatarea resurselor (plante pietre cioate etc) in starea lor naturala pt a obtine scape-ul dorit, Asta e arta. Daca as baga foarfeca si as face dealuri si alte forme cu plantele mele cred ca s-ar numi Chici. O simpla parere.

• Members
  • PipPipPip
  • 534 posts
  • LocationBrasov

Posted 19 July 2011 - 09:33 AM

Avand in vedere ca in natura plantele arata asa:
Posted Image
eu le prefer pe ale mele trecute pe steroizi B)

• Members
  • PipPip
  • 281 posts
  • LocationGherla

Posted 19 July 2011 - 06:36 PM

domnule admin, cu riscul de a lua ban, ma simt nevoit sa iti dau si eu o replica. nu uita ca oricit de bun ar fi spectrul giessemann tot nu se poate lua la trinta cu lumina solara, si oriciti fertilizanti ADA am turna in acvariu, parca tot mama natura e mai frumoasa. eu oricum prefer, ca si colegul mihai, sa scot maximum din gradina de legume pentru placerea ochiului meu si a celor din jur. si pentru ca tu ai inceput cu o nota sugubeata, iti pun si eu o intrebar retorica: ai bani de investit intr-un botox? B) ....prietenii stiu de ce
Iar cind noi nu vom mai fi...vor fi altii

• Members
  • PipPip
  • 158 posts
  • LocationAlba Iulia

Posted 19 July 2011 - 07:35 PM

100 % ''siliconate'', daca ar fi sa o luam cu natural pai atunci cam tot ce tine de de acvariu si ce avem bagat in el este kitsch... si nu doar acvariul, lista poate fi lunga. Deci, eu ma bucur sa la maxim de plantele mele indopate, colorate .

Administrator

• Administrators
  • 2,438 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 19 July 2011 - 11:02 PM

View Postbobiciupe, on 19 July 2011 - 06:36 PM, said:

domnule admin, cu riscul de a lua ban, ma simt nevoit sa iti dau si eu o replica. nu uita ca oricit de bun ar fi spectrul giessemann tot nu se poate lua la trinta cu lumina solara, si oriciti fertilizanti ADA am turna in acvariu, parca tot mama natura e mai frumoasa. eu oricum prefer, ca si colegul mihai, sa scot maximum din gradina de legume pentru placerea ochiului meu si a celor din jur. si pentru ca tu ai inceput cu o nota sugubeata, iti pun si eu o intrebar retorica: ai bani de investit intr-un botox? B) ....prietenii stiu de ce
"Şi mergând el bezmetic, fără să ştie unde se duce, după o bucată de vreme, oprindu-se într-un loc,ise întâmplă iar să vadă ceva ce nu mai văzuse: un om ţinea puţin un oboroc deşert cu gura spre soare,apoi răpede-l înşfăca şi intra cu dânsul într-un bordeiu; pe urmă iar ieşea,îl punea iar cu gura la soare, şitot aşa făcea... Drumeţul nostru, nedumerit, zise:

— Bună ziua, om bun!
— Mulţămesc dumitale, prietene!
— Da' ce faci aici?
— Ia, mă trudesc de vro două-trei zile să car pocitul ist de soare în bordeiu, ca să am lumină, şi nici că-l pot...

— Bre, ce trudă! zise drumeţul. N-ai vrun topor la îndămână?

— Ba am.
— Ie-l de coadă, sparge ici, şi soarele va intra singur înlăuntru.
Îndată făcu aşa, şi lumina soarelui întră în bordeiu.
— Mare minune, om bun, zise gazda. De nu te-aducea Dumnezeu pe la noi, eram să îmbătrânesc cărând soarele cu oborocul.

„Încă un tont”, zise drumeţul în sine şi plecă." - fragment din Prostia omeneasca de Ion Creanga.
In Botox nu investesc ca nu am riduri. Si cond voi avea, imi voi prinde parul in coc, ca sa imi intinda pielea fetei. In ce primeste banul, o sa ti-l iei cand o sa imi dai niste plante.... ca doar n-o sa dau pana nu vad marfa.

• Members
  • PipPipPip
  • 704 posts
  • LocationDej

Posted 19 July 2011 - 11:40 PM

frumoase replici....frumoasa si povestea...dar lasand gluma la o parte, sincer am inceput sa prefer plantele care arata cat mai "natural" si la asta ma refer la mult verde...nu o sa ma mai intereseze prea mult rosul prin acvariu..deocamdata
Cine merge incet,merge sanatos...cine merge sanatos,merge departe!

• Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • LocationBucuresti

Posted 20 July 2011 - 09:58 AM

Si in natura plantele sunt pe "steroizi", acum depinde si la ce zona te referi :D

Attached Thumbnails

• Attached Image: Bonito_15.jpg
  • Attached Image: Ausgang-Baia-Fische.jpg
  • Attached Image: Bonito_07.jpg
  • Attached Image: Ech-mac-nicht-bluhend.jpg

• Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • LocationTimisoara

Posted 25 July 2011 - 10:39 PM

Eu am sesizat ceva interesant la toti cunoscutii mei care au si ei acvarii, dar in stilul de acum 20 de ani, cu toate speciile posibile de pesti, un echinodorus si-o cabomba, un filtru, un incalzitor si-un neon. Cand vad acvariul meu, plin de plante luxuriante raman masca, uimiti, falca le cade pana jos. Daca cumva deschid dulapul cu echipamente de dedesubt, reactia e: aaaa, pai asaaaaa (ca si cum as fi trisat, am participat cu un ferrari la concursul de dacii), deci daca ar avea si ei sculele alea ar iesi ceva si mai grozav (desi n-au auzit nici macar de ciclare). Si defapt acvariul lor e foarte fain fiindca e natural. Si au ei un prieten, sa vezi tu ce acvariu are ala! Asa ca am renuntat sa mai arat cuiva "secretul", fiindca m-am saturat de povesti cu prietenul care are un acvariu si mai mare, de 100L!!! (al meu are 200) care are si pesti negri, si rosii, si albastri, si din aia mari, stii tu, si sanitari, si mici, si niste plante asa ... ca un marar, la care ma va duce intr-o buna zi prietenul meu binevoitor, sa imi mai explice ala una alta si sa-mi dea niste pesti :). Si totul e natural, fara toate prostiile astea de echipamente si solutii domle!:D

Sa nu-mi ziceti ca voi n-ati patit din astea :)

Si ca sa raspund si la intrebarea lui Claudiu: mie imi plac si acvariile low tech, desi esti cam limitat in ceea ce priveste speciile de plante, cu ceva experienta, talent si nu in ultimul rand multa rabdare cred ca poti obtine ceva foarte frumos.

• Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • LocationBucuresti

Posted 26 July 2011 - 03:16 PM

View Postandrei, on 25 July 2011 - 10:39 PM, said:

Eu am sesizat ceva interesant la toti cunoscutii mei care au si ei acvarii, dar in stilul de acum 20 de ani, cu toate speciile posibile de pesti, un echinodorus si-o cabomba, un filtru, un incalzitor si-un neon. Cand vad acvariul meu, plin de plante luxuriante raman masca, uimiti, falca le cade pana jos. Daca cumva deschid dulapul cu echipamente de dedesubt, reactia e: aaaa, pai asaaaaa (ca si cum as fi trisat, am participat cu un ferrari la concursul de dacii), deci daca ar avea si ei sculele alea ar iesi ceva si mai grozav (desi n-au auzit nici macar de ciclare). Si defapt acvariul lor e foarte fain fiindca e natural. Si au ei un prieten, sa vezi tu ce acvariu are ala! Asa ca am renuntat sa mai arat cuiva "secretul", fiindca m-am saturat de povesti cu prietenul care are un acvariu si mai mare, de 100L!!! (al meu are 200) care are si pesti negri, si rosii, si albastri, si din aia mari, stii tu, si sanitari, si mici, si niste plante asa ... ca un marar, la care ma va duce intr-o buna zi prietenul meu binevoitor, sa imi mai explice ala una alta si sa-mi dea niste pesti :). Si totul e natural, fara toate prostiile astea de echipamente si solutii domle!:)
Daca nu erau "acei cunoscuti" poate ca nu mergea acvaristica asa departe... chiar si cu sfaturile lor "old school", au impartasit aceasta pasiune cu toti prietenii/amicii lor, inclusiv cu tine, problema lor este doar ca nu au tinut pasul cu moda :D

• Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • LocationTimisoara

Posted 26 July 2011 - 04:08 PM

Mie nu prea mi-a impartasit nimeni nimic (cu exceptia pasionatilor cunoscuti online si a unui tip care vinde pesti la mine in oras), cam toate pasiunile mele le-am deprins studiind singur si ignorand sfaturile si legendele "batranesti". Ba inca tipii de genul asta sunt haiosi cand cred ca ei detin nushce secrete ancestrale: de la cum se face visinata, pana la cum sa tii 10 pesti intr-un acvariu. Totul e bineinteles foarte confidential si doar daca te pui FOAAAARTE bine cu respectivul afli marele secret. Apropo de visinata, trebuie sa-l chem pe unul din asta care face o posirca ordinara caruia el ii zice visinata si de care e cel mai mandru din lume s-o guste pe a mea, mai ales ca "reteta" e banala si am incalcat toate sfintele lui reguli cand am facut-o :D

Oricum, ideea pe care am vrut s-o transmit e ca fiecare isi lauda capra lui, si chiar daca a vecinului e mai grasa, mai cornuta si da mai mult lapte, tot a lui e preminanta fiindca e mai ... naturala domle! :)

• Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • LocationBucuresti

Posted 26 July 2011 - 04:51 PM

View Postandrei, on 25 July 2011 - 10:39 PM, said:

Eu am sesizat ceva interesant la toti cunoscutii mei care au si ei acvarii, dar in stilul de acum 20 de ani

View Postandrei, on 26 July 2011 - 04:08 PM, said:

Mie nu prea mi-a impartasit nimeni nimic (cu exceptia pasionatilor cunoscuti online si a unui tip care vinde pesti la mine in oras), cam toate pasiunile mele le-am deprins studiind singur si ignorand sfaturile si legendele "batranesti".
Acum 20 de ani (chiar peste 20, la ce ma refeream eu) nu prea aveai internet si acces la literatura de specialitate... de unde pasionati online si alte capre grase :D, bafta cu studiatul online, si sa fim noi sanatosi ca si pe vremea lor se facea acvaristica (nici eu nu ma refeream la MacGyver de Romania, ci la pasionati :))
PS: Mult succes cu Ferrari-ul!

• Members
  • PipPipPip
  • 704 posts
  • LocationDej

Posted 26 July 2011 - 04:56 PM

da panaqoue...se facea acvaristica si atunci dar nu la nivelul acesta...iar cum lumea asta evolueaza, bineinteles ca si acvaristica este fortata sa evolueze...
Cine merge incet,merge sanatos...cine merge sanatos,merge departe!

• Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • LocationBucuresti

Posted 26 July 2011 - 05:15 PM

View Postmogo, on 26 July 2011 - 04:56 PM, said:

da panaqoue...se facea acvaristica si atunci dar nu la nivelul acesta...iar cum lumea asta evolueaza, bineinteles ca si acvaristica este fortata sa evolueze...
Exact asta am spus si eu... alte cuvinte cu acelasi continut :)

View PostPanaque, on 26 July 2011 - 03:16 PM, said:

Daca nu erau "acei cunoscuti" poate ca nu mergea acvaristica asa departe... chiar si cu sfaturile lor "old school", au impartasit aceasta pasiune cu toti prietenii/amicii lor, inclusiv cu tine, problema lor este doar ca nu au tinut pasul cu moda :D
PS: Mersi ca m-ai botezat :)

Administrator

• Administrators
  • 2,438 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 26 July 2011 - 05:31 PM

Lasa ca da si el un peste, un melc sau orice ai nevoie in bazin.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users