Jump to content

Putin ajutor va rog.

• You cannot reply to this topic
1 reply to this topic
  • Members
  • 1 posts

Posted 22 June 2010 - 10:34 PM

Buna seara,

Numele meu este Alex si sunt incantat sa cunosc aceasta comunitate, nu am crezut ca exista atatea si sunt atat de bine organizate. Apelez la bunavointa dvs in speranta ca ma veti putea ajuta sa pun pe picioare un mic acvariu. Sunt foarte pasionat de acest lucru, parinti mei aveau inca din anii 90' acvariu si am mai avut si eu acum 4 ani insa am crescut pestii aceea "dupa ureche" fara sa ma documentez. Rasfoind prin acest forum mi-am dat seama cat de mult am gresit de aceea am decis sa cer un sfat inainte de a face ceva. Ideea sta in felul urmator: as dori sa achizitionez un acvariu foarte mic (30 de litrii) si as vrea sa imi spune-ti ce familii de pesti as putea creste (find compatibile) ce nr de pesti si ce plante ar fi necesare pentru ei. Avand in vedere ca locuiesc intr-un oras extrem de mic si exista doar un petshop ce achizitioneaza pesti exotici (intr-o gama mica) as avea de ales intre : gupi , xipho , carasi (negrii cu ochii bulbucati si portocalii), zebre , molly , scalari si sanitari (albi). Va rog sa ma scuzati pt numele specilor (deloc stintifice) insa asa ii cunosc eu pt moment. Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu problema ridicata si astept oricie alt sfat suplimentar din partea dvs.

Va multumesc si astept cu interes un raspuns din partea dvs.
Cu prietenie,
Alex

• Members
  • Pip
  • 21 posts

Posted 24 June 2010 - 09:54 PM

Dintre toti pestii enumerati de tine singurii care nu cresc mari si ar merge in numar de maxim 6 in acel acvariu sunt gupii. La carasi nici sa nu te gandesti, ca sa nu ii chinui iti trebuie minim 50 litri pentru un singur peste, scalarii la fel plus ca au nevoie de inaltime la coloana de apa ceea ce un acvariu de 30 litri nu ofera. Doar daca e vreo vaza de juma de metru inaltime :P

Ca sa cresti si plante in acel acvariu iti trebuie un substrat fertilizant si ceva pietris 2-3 mm peste el. Dar sunt cateva specii de plante care cresc si fara substrat fertil dar au nevoie de fertilizant lichid in apa acvariului. Plantele cresc la o lumina mai buna, acuma depinde ce bec si ce caracteristici are cel de pe acvariul viitor.

Mai cutreiera forumul cateva zile, eventual foloseste si google si dupa sa purcezi la cumparaturi. Incearca din start sa iei decizii bune ca sa nu fii nevoit sa faci schimbari dese la setup. Eventual mai vii cu intrebari pe aici, te lamurim si stii ce ai de facut.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users