Jump to content

Fertilizare insuficienta sau nepotrivita?

• You cannot reply to this topic
4 replies to this topic
  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 19 March 2010 - 01:53 PM

Salutare. De ceva timp Valisneria din acvariul meu a inceput sa se "autodistruga". Se strica de la interior spre exterior, cu toate ca da puii multi. Folosesc Tetra Plantamin pentru fertilizare (asta ar putea fi un motiv), fac schimburi de apa regulat, filtrarea este ok, lumina suficienta (1w/L). Din ce am mai citit, pare sa fie o carenta de fier, nu? E mai bine sa trec pe Easy Life si bile de substrat JBL? Nu am folosit pana acum si as vrea cateva pareri in aceasta privinta. Celelalte plante (hygrophila, riccia si moss) merg foarte bine, n-au nimic.
MELCI, SCOICI, RACI, CRACI !...

• Members
  • Pip
  • 42 posts

Posted 19 March 2010 - 03:52 PM

sa sti ca si eu am avut probleme cu Tetra Plantamin

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 19 March 2010 - 07:22 PM

Am avut si eu aceleasi probleme utilizand acelasi fertilizant , dar de cand am trecut pe linia de fertilizare JBL totul decurge minunat.
Rabdare si tutun ! :?

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 20 March 2010 - 01:15 PM

Nu stiu de ce toti acvaristii se incapataneaza sa cumpere fertilizanti de la tetra si chiar produse de tehnica de la ei. Am inceput sa ma conving ca Tetra sta prost nu doar la partea de fertilizare ci si la partea de tehnica unde numai pretul si numele e de ele. Nu am folosit niciodata fertilizanti de la tetra, dar toti se plang de ele si au remarcat o imbunatatire substantiala a sanatatii plantelor cand au trecut pe alta linie de fertilizare. Ar trebui sa treci pe JBL sau daca vrei ceva mai ok pe Easy Life. Am folosit o perioada fertilizanti de la ei si am fost foarte multumit.

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 06 April 2010 - 10:17 PM

Tetra sunt orientati mai mult pe hrana de pesti (au zeci de feluri) si hardware decat pe fertilizare. Gama lor este si extrem de saraca (1 substrat, 1 fertilizant, niste stick-uri solide de fertilizant si co2 optimat). Eu am folosit doar substratul pentru cca un an si am fost multumit, desi am crescut in el echinodorusi, care se stie ca sunt mari consumatori de nutrienti din radacina. Dupa un an am dat acvariul cu totul, asa ca nu stiu ce s-a mai intamplat. ;)
In privinta tehnicii o sa te contrazic. Eu am filtru extern Tetra si merge fara probleme de vreo 2 ani. Si mai cunosc nu unu cu filtre externe Tetra - am impresia ca si tu ai :twisted: care le exploateaza fara probleme de ani buni. Cred ca treaba asta cu filtrele nefiabile e un fel de mit (urban) acvaristic datorat multimii de probleme care au aparut. Mi se pare si normal sa apara multe pentru ca, sa nu uitam, la un moment doar astea se vindeau, fiind si mai ieftine si neavand nici concurenta.
Pana la urma nimeni nu a facut nici o statistica sau test comparativ, sunt doar observatii empirice.
Ce vreau sa spun pana la urma e ca nu-s mai bune, dar nici mai proaste.

Ca sa fiu si on-topic: schimba fertilizarea ! :D
Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users