Jump to content

Fungus

• You cannot reply to this topic
7 replies to this topic
  • Members
  • 5 posts

Posted 25 February 2010 - 10:09 PM

ca in poza http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perp ... dPic=003_b
cu ce tratez fungusu la pesti guppy in special femelele ?
ce trebuie sa fac pentru a-mi reabilita pestii daca se mai poate face ceva ?
este contagios?

(acvariu de 46L, plantat cu plante vii, filtru intern 200l/h, o pereche de xipho maturi, 3 pui de xipho, 7 perechi de guppy, 4 Long Fin Pepper Corydoras(perechi) si o pereche de Albino Corydora)

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 26 February 2010 - 01:29 PM

In cazul oricarei boli trebuie sa pui pestii bolnavi in carantina (intr-un acvariu separat) pentru a evita imbolnavirea altor pesti. Eu ti-as sugera sa renunti la pestii bolnavi. Ma gandesc ca acei guppy nu fac parte din ceva specie de 100 euro bucata si nu merita sa dai zeci de lei pe niste boabe.

Verdele de malachit ii pistol cu apa. Bagi bani fara rost in el.

In concluzie: Solutia este: Arunca in buda pestii bolnavi si cumparati altii. Aceste ciuperci sunt tare al dracu pentru ca ele de fapt pot sta pe pesti o perioada buna de timp, iar cand tu te pui sa il tratezi, acea ciuperca elimina o toxina in organismul pestelui. Aceasta toxina este problema principala a acestei ciuperci.

• Members
  • 5 posts

Posted 26 February 2010 - 01:41 PM

ok multumesc frumos
o sa te tin la curent

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 26 February 2010 - 07:50 PM

Daca era o specie mai deosebita se mai merita sa incerci sa-i salvezi.
Sustin cele spuse de Lacoste.
Rabdare si tutun ! :?

• Members
  • 5 posts

Posted 26 February 2010 - 07:54 PM

BUDA a scris pe ele dar acu am alta pb ~X( imi sta la suprafata apei 13 din 15 care mi-au mai ramas xipho si cory nu au nici o schimbare in comportament nici puii de xipho si nici un mascul de guppy si 2 femele

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 26 February 2010 - 07:56 PM

Ceva teste ale apei ai facut ?
Temperatura apei la cat este ?
Te intreb despre temperatura caci din cate tin eu minte Gupanilor le-ar trebuii o temperatura putin ridicata.
Rabdare si tutun ! :?

• Members
  • 5 posts

Posted 26 February 2010 - 08:02 PM

apa e la 24 de grade aerata si cu filtru intern si cu pompa de aer

apa o schimb la saptamana cam 10 l, si completez cu apa proaspata, statuta la declorat 2-3 zile in bidioane de 5 l

iar cat despre ph sau duritate nu am cum sa le verific pentru ca nu am testele acelea

am strat de pietris de granulaitie 0.5mm-2.5mm si o corabie artizanala din petshop specializat din braila altceva nu si nu cred ca ar afecta cu ceva corabia respectiva

• Members
  • 5 posts

Posted 04 March 2010 - 05:42 PM

mda dupa aproape o saptamana toti gupy mei au dat coltu pe capete ciudat fenomen e altu din toti mi-a mai ramas un mascul care pare sa fie sanatos tun bine ca nici afectat nu a fost de fungus pe toata durata xipho ca la fel nu au fost afectati si cory

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users