Jump to content

montare fundal 3D

• You cannot reply to this topic
5 replies to this topic
  • Members
  • 2 posts

Posted 18 February 2010 - 04:58 PM

salutare tuturor si bine v-am gasit! m-am tot uitat de cateva saptamani pe net pt a strange cat mai multe informatii despre cum sa-mi fac un acvariu, asa ca acum mi-am achizitionat un cayman 60 de 75 de litri cu tot inclus (filtru, incalzitor, neoane, pompa de aer, termometru, pietris, substrat si in cele din urma in fundal 3d). Problema este ca fundalul nu este plat pe spate ca sa-l pot lipi, iar lateralele sunt la vreo 3-4 cm de lateralele acvariului. Am rugamintea sa ma ajutati cu niste sfaturi cum l-as putea monta (am citit undeva ca trebuie folosita un fel de panza lipita cu silicon pt. a nu intra pestii in spatele fndalului???!!!). Multumesc anticipat!!!

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 18 February 2010 - 06:09 PM

salutare si bine ai venit! si speram sa ramai :D in legatura cu fundalul, sper sa-ti placa ideea mea...eu zic sa dai fundalul complet intr-o parte,iar in partea opusa sa maschezi filtrul(cu fante pentru circulatie taiate in fundal,gasesti tutoriale pe net). Ca metoda de lipit, eu am folosit metoda in puncte. Si eu am avut un fundal 3d si in zonele apropiate de sticla am pus silicon la greu(pana ce facea contact cu sticla).Personal,am renuntat la fundal din motive de igiena:in spatele lui se strangeau toate mizeriile si algele. Merita folosit doar daca tii ciclide africane. La plantat merita sa pui un fundal simplu,monocrom,care sa scoata in evidenta aranjamentul plantelor si culorile pestilor.In rest,ce sa zic...Mai documenteaza-te si pe alte forumuri.Poate gasesti si alte idei.Spor la treaba! :D
MELCI, SCOICI, RACI, CRACI !...

• Members
  • 2 posts

Posted 18 February 2010 - 06:26 PM

multumesc de sfat! eu am de gand sa plantez la greu acvariul si sa cresc sanitari, scalari si inca o specie la care inca nu m-am hotarat asa ca probabil o sa-mi achizitionez un fundal simplu!! (bine ca mi-ai spus ca se strange mizerie, multumesc inca odata)

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 18 February 2010 - 06:50 PM

cu placere. daca vei tine discusi pune plante inalte in tufe si un fundal inchis(negru sau albastru inchis) pentru variantele albino si marmorate sau un fundal deschis (eventual iluminat din spate) pentru variantele inchise la culoare(negre).
MELCI, SCOICI, RACI, CRACI !...

• Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • LocationTulcea

Posted 15 April 2010 - 10:48 PM

Daca vrei sa-l faci amazonian eu te sfatuiesc sa mergi pe o culoare apropiata lemnului inchis la culoare ( imbibat )...o sa dea bine la public ;)

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 16 April 2010 - 02:16 PM

Salut si BINE AI VENIT.
Tinand cont ca vrei sa ai in acvariu scalari ,eu ti-as recomanda sa-i asociezi si cu un mic banc de neoni , iar referitor la fundal o culoare inchisa albastru inchis sau negru.
Rabdare si tutun ! :?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users