Jump to content

Fertilizant Tropica Plant Nutrition

16 replies to this topic
  • Members
  • 5 posts

Posted 24 November 2009 - 11:04 AM

De unde se poate procura fertilizantul lichid Tropica Plant Nutrition?

• Members
  • PipPip
  • 272 posts
  • LocationCluj Napoca

Posted 24 November 2009 - 04:13 PM

De aici:
http://www.aquaristi...ON%2B%20liquid/

Administrator

• Administrators
  • 2,437 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 26 August 2011 - 07:42 PM

Desi este un topic deschis acum doi ani si practic, mort, nu pot sa nu sesizez progresul facut in acest interval. Azi poti cumpara Tropica si din Romania.
http://www.nevertebr...oduct_info.html
Uitandu-ma pe linkul lui Dogibeer, nu pot sa nu remarc ca astazi poti cumpara Tropica de la noi mai ieftin decat in Germania (250 ml de la aquaristic costa cat 500 ml de la nevertebrate). Inca aceasta regula nu este valabila pentru toate produsele.
Sper ca odata cu trecerea timpului sa avem tot mai multe produse aici, la noi si sa nu mai fim nevoiti sa facem comezi externe.

• Members
  • PipPip
  • 148 posts
  • Locationcluj

Posted 26 August 2011 - 10:04 PM

Nu stiu cand a aparut produsul respectiv, poate era un produs nou, din pacate cam asa se procedeaza cand apare ceva pe piata hobby'urilor
Trebuie sa invarti un fir bun inainte sa poti tese un vis maret...

Administrator

• Administrators
  • 2,437 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 26 August 2011 - 10:38 PM

Preturile calculate de mine sunt de astazi, nu la momentul aparitiei.

• Members
  • PipPipPip
  • 704 posts
  • LocationDej

Posted 05 September 2011 - 07:10 PM

claule...ai vreo parere de la cineva care foloseste acest fertilizant?

ce parere ai despre el?
Cine merge incet,merge sanatos...cine merge sanatos,merge departe!

Administrator

• Administrators
  • 2,437 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 05 September 2011 - 07:20 PM

Dogibeer foloseste si este foarte multumit. La lumina puternica, mai trebuie completat cu macro, mai ales daca e si o cantitate mare de plante. Dar cel mai bine ar fi sa ne spuna chiar el, ca foloseste de ani de zile.

• Members
  • PipPipPip
  • 534 posts
  • LocationBrasov

Posted 06 September 2011 - 08:22 AM

Mie mi se par toate la fel, trace mix, tpn, ferropol, a1 daily etc. :D Aceleasi elemente doar eticheta difera ..

• Members
  • PipPipPip
  • 704 posts
  • LocationDej

Posted 06 September 2011 - 09:25 AM

da mihai...si eu m-am gandit la aceeasi treaba de multe ori dar nu am zis nimic ca am crezut ca poate ma fac de cacao... :D

deci...normal un micro de exemplu ..nu ar trebui sa contina aceleasi substante ...nu conteaza ce firma e? poate sa difere concentratia...dar elementele cred ca ar trebui sa fie aceleasi...nu?

intreb nu dau cu paru... :)

Administrator

• Administrators
  • 2,437 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 06 September 2011 - 09:41 AM

Nu sunt de acord cu nici unul din voi si va dau primul exemplu care mi-a iesit in drum. Pro Fito contine K si Mg.
"The presence of high concentrations of especially iron, potassium and magnesium in ProFito, the need of the plants is fullfilled to take up large amounts of these nutrients" - pagina Easylife
Nu mai stiu un altul care sa contine aceste doua elemente. Alti fertilizanti contin alte nebunii, e greu de spus care e mai bun. Ferropol 24 are un miros care iti muta nasul. La nici un alt fertilizant micro nu am simtit asa miros intepator. Eu personal nu cred ca toate sunt la fel.
Si daca ar fi sa fac o paralela, cred ca in toate restaurantele se serveste mancare, dar nu in toate se mananca la fel de bine, desi ingredientele folosite sunt aceleasi.

• Members
  • PipPip
  • 158 posts
  • LocationAlba Iulia

Posted 06 September 2011 - 11:31 AM

Tin sa precizez si eu ceva, din cate am folosit ( ADA, JBl, Dennerle, Tropica, Trace) cel mai bun dintre toate mi s-a parut A1 de la Dennerle.
In ce sens? Ma refer la Fe din apa, dimineata cam dupa o ora de la fertilizare aveam o valoare normala undeva la 0.2-0.3 , seara inainte de stingerea luminii fierul era pe terminate, aici nici nu are rost sa vorbesc despre cresterea plantelor, culori.
Pe de alta parte de cand fertilizez cu Trace , cu toate ca adaug doza normala, parca plantelor nu le place acest Fe, adica atat dimineata cat si seara am valori apropiate ale FE. Momentan ma duc pe aceasta fertilizare deoarece este mai ieftina si nici eu nu mai sunt asa strict pe cresterea si culorile impecabile ale plantelor.
La fel ca si Claudiu, sunt de parere ca fertilizanti micro difera intre ei, cu toate ca majoritatea contin aceasi micronutrienti, probabil fiecare firma are o anumita calitate pentru aceastia.

• Members
  • PipPipPip
  • 704 posts
  • LocationDej

Posted 08 September 2011 - 03:05 PM

e bine de stiut chestiile astea....voi va puteti pronunta ca ati incercat mai multe...eu nu am incercat decat profito si trace mix...

• Members
  • PipPipPip
  • 704 posts
  • LocationDej

Posted 08 September 2011 - 03:11 PM

e bine de stiut chestiile astea....voi va puteti pronunta ca ati incercat mai multe...eu nu am incercat decat profito si trace mix...

oricum sergiule treaba cu micro ,ca nu prea manca plantele,sa sti ca am observat-o si eu pe teste..si de atunci bag micro tot cam la 3 zile..
inainte bagam in fiecare zi si am ajuns la FE=1 !!! ceea ce mi se pare enorm...iar acum daca fertilizez la 3 zile...imi scade cam la 0.1...0.2

• Members
  • PipPipPip
  • 534 posts
  • LocationBrasov

Posted 08 September 2011 - 03:43 PM

Vezi ca mai conteaza si chelatorul, unii fertilizanti sunt facuti pentru aditie zilnica altii pentru cea saptamanala de aici diferite valori in teste.
Oricum plantele au ultimul cuvant nu noi :)

• Members
  • PipPip
  • 272 posts
  • LocationCluj Napoca

Posted 08 September 2011 - 04:22 PM

View PostClaudiu, on 05 September 2011 - 07:20 PM, said:

Dogibeer foloseste si este foarte multumit. La lumina puternica, mai trebuie completat cu macro, mai ales daca e si o cantitate mare de plante. Dar cel mai bine ar fi sa ne spuna chiar el, ca foloseste de ani de zile.

Eu nu am folosit pana acum alte firme de renume ca sa pot face o comparatie dar din rezultatele de pana acum ma pot anunta multumit si poate chiar acest lucru ma indemnat sa nu fac nici o schimbare de brand. Am folosit toata gama Tropica, inclusiv pastilele care se infig in substrat. Lichizi in clipa de fata folosesc varianta doar cu micro incat sa pot eu doza cum imi doreste inimoare macro, caci oricum nu este o cantitate suficienta si atunci sa fiu sigur ca nu depasesc valorile propuse de mine. Varianta lichida care contine si macro o recomand cu mana pe inima pentru cei care au acvarii low si mediu tech. Pe langa faptul ca este cel mai concentrat fata de ce se mai gaseste prin comerti si adica ei recomanda o doza de 5 ml/ 50L la un acvariu mediu plantat.

Administrator

• Administrators
  • 2,437 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 04 March 2012 - 11:59 AM

Revin cu cateva date tehnice despre Tropica Plant Nutrition. Daca intr-un acvariu adaugam doza saptamanala recomandata de producator, valorile vor creste astfel:
B 0.0040
Cu 0.0006
Fe 0.07
K 0.79
Mg 0.39
Mn 0.04
Mo 0.0020
S 1.01
Zn 0.0020

Impartind aceasta doza la cele 7 zile ale saptamanii, aditia zilnica va creste valorile in felul urmator:
B 0.0006
Cu 0.0001
Fe 0.01
K 0.11
Mg 0.06
Mn 0.01
Mo 0.0003
S 0.14
Zn 0.0003

Cateva cuvinte si despre Tropica Plant Nutrition +. Adaugarea dozei saptamanale recomandate de producator va creste valorile cu dupa cum urmeaza:

B 0.0040
Cu 0.01
Fe 0.07
K 1.03
Mg 0.39
Mn 0.0020
Mo 0.0020
N 1.34
NO3 5.90
P 0.10
PO4 0.31
S 0.91
Zn 0.0020

Impartirea in 7 doze zilnice va avea urmatorul efect asupra cresterii parametrilor:

B 0.0006
Cu 0.0009
Fe 0.01
K 0.15
Mg 0.06
Mn 0.0003
Mo 0.0003
N 0.19
NO3 0.85
P 0.01
PO4 0.04
S 0.13
Zn 0.0003

* Aceste date sunt obtinute de Tom Barr si sunt exprimate in mg/l (ppm.)
Concluzia mea este ca fertilizantii Tropica sunt foarte potriviti acvariilor cu lumina medie si slaba, asa cum sunt majoritatea acvariilor. Pentru acvariile hightech, cred ca este nevoie de o doza mai mare decat cea recomandata de producator. Facand o comparatie cu ADA step 2, in ce priveste continutul de fier, pot spune ca TPN contine doar jumatate din concentratie. Sa nu uitam ca ADA este gandit din start pentru acvariile hightech si mai mult, fierul este suplimentat si cu ADA eca. Pentru comparatie voi afisa cu cat creste fierul si potasiu, dupa adaugarea unei doze zilnice de ADA Step 2.

Fe 0.02
K 0.0049

Administrator

• Administrators
  • 2,437 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 16 March 2012 - 12:25 PM

A trecut deja ceva vreme de cand folosesc acest fertilizant si ma declar multumit. Nu am observat carente, plantele cresc frumos, frunze mari, carnoase. Nu am nici o alga. Dozez cu 50% mai mult decat recomanda producatorul in conditiile in care am 1,44 W/litru. Ca sa lasam o urma si celor care vor citi mai tarziu acest topic, pun si filmuletul aferent aferent fertilizarii cu tropica plant nutrition..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users