Jump to content

filtru extern

14 replies to this topic
  • Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 12 August 2009 - 09:21 AM

ce marca de filtre externe imi recomandati pt un acvariu de 200 de litri?

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 12 August 2009 - 11:34 AM

eu pana acum am folosit doar tetratec ex700 si sunt foarte multumit de cum merge. Chiar daca unii se plang ca le curg garniturile si alte chestii de genu, eu nu am avut nicio problema de acest gen cu el in cei 2 ani de utilizare.

Cei care au folosit si Eheim si Tetratec dar si Jebo mi-au spus in perioada in care m-am documentat urmatoarea treaba:

Eheim: calitate si putere mai mare, dar pretul este cam piperat pentru unii
Tetratec: nu are putere mare ca si un Eheim, dar este foarte fiabil
Jebo: Are un raport calitate pret bun si oamenii sunt multumiti de ele. Din pacate in cazul unor defectiuni, nu prea stiu ce faci ca acestea nu sunt importate sub forma legala si nu ai garantie
JBL: Calitate buna, dar pretul extrem de ridicat nu prea se justifica

Cam asta pot eu sa iti spun despre aceste filtre. Ar mai fi si Fluvalurile si poate inca 2-3 marci, dar eu as zice sa te orientezi spre un Eheim sau Tetratec... In functie de care ai bani.

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 12 August 2009 - 02:01 PM

deci zici ca un tetratec ex700 ar fi destul pt asa volum?
am vb azi cu cineva mi-a zis ca ar fi mai bun un EX1200,dar daca tu zici ca EX700 isi face treaba,eu am incredere

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 12 August 2009 - 02:02 PM

deci zici ca un tetratec ex700 ar fi destul pt asa volum?
am vb azi cu cineva mi-a zis ca ar fi mai bun un EX1200,dar daca tu zici ca EX700 isi face treaba,eu am incredere

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 12 August 2009 - 02:48 PM

stii care ii treaba, ex700 ii cam asa... la sichish, adica merge daca nu incarci biologic acvariul (multi pesti si asa mai departe). Totusi si eu ti-as recomanda tot un ex1200 daca iti permiti, daca nu ex700, dar incearca sa te axezi pe plante mai mult si nu pe un numar mare de pesti.

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 12 August 2009 - 05:46 PM

ceva intre ex700si ex1200,cel putin asa mi s-a parut mie,ar fi JBLe900,de asta ce parere ai?
in legatura cu raportul pesti/volum acvariu,aproximativ cati pot tine,avand in vedere ca vreau sa-l populez cu pesti mici sub 10cm,neoni,xipho,molly,guppy
mentionez:poate nu exista o compatibilitate 100%,intre pestii pe care i-am insirat...daca e asa scuze,ma conformez :actup:

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 12 August 2009 - 09:46 PM

Dar daca esti incepator (si nu numai, prietenii stiu de ce :actup: ), o sa ai tendinta sa pui cat mai multi pesti. Apoi, daca vei tine vivipari, asa cum iti propui, poti sa fii sigur ca nu vor ramane doar cu cati vei pune... o sa se multiplice - cu toate neajunsurile care decurg de aici.

Intai trebuie sa te gandesti ca se recomanda ca toata apa acvariului sa fie filtrata de 3-4 ori pe ora. Ce dau producatorii este debitul fara elemente filtrante. Care scade cand il umpli vreo treime (nu am verificat niciodata). Apoi, elementele filtrante in timp se colmateaza si se mai intampla cateodata sa le mai lasi o saptamana sau doua, sau chiar o luna sau doua in plus, inainte de perioada normala de curatare si debitul o sa scada si mai mult... te trezesti ca abia curge un firicel de apa din filtru.

Asa ca, luand in calcul toate aceste variabile iti recomand cu caldura 1200-le - 700-le merge doar daca va fi mai mult plantat si 2-3 pesti si 900-le tot cam pe acolo e.
Posted Image

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 13 August 2009 - 05:33 AM

mersi mult pt raspunsuri,am sa incerc sa-mi cumpar un ex1200,dar mai am o ultima intrebare,ca-s habarnist :returul filtrului trebuie sa fie deasupra nivelului apei dupa cum arata si filmuletele de pe you tube?

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 13 August 2009 - 08:06 AM

Ai intuit corect, teava returului va sta sub apa.
Posted Image

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 13 August 2009 - 09:42 AM

da am intuit... :actup: ...bine...
m-am speriat ca trebuie sa stea deasupra nivelului,ar arata oribil asa acvariu
mersi inca odata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 13 August 2009 - 11:03 AM

Nu stiu de ce eu stiam ca preturile filtrelor JBL sunt mai mari decat cele ale filtrelor Tetra, dar vad ca in ultimul timp s-au echilibrat preturile... Oricum s-au scumpit ca dracu' (scuzati expresia). Eu am luat un ex700 in urma cu 2 ani cu 180 lei si acuma ii 350?

Cam asta incercam si eu sa zic mai sus, poti folosi un ex700 daca vrei un acvariu in genul: 40 de neoni si 5-6 sanitari si plin de plante, dar daca vrei vivipari care fac pui non stop dupa ce isi dau drumul o sa incepi sa ai probleme cu filtrarea. Colegu' marzzx are dreptate in tot ce ti-a spus.

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 13 August 2009 - 02:39 PM

eu ma gandeam la maxim 30 de pesti,insemna ca un JBLe 900 ar fi suficient.
pe langa asta imi doresc din tot sufletu sa-mi umplu acvariu cu plante,sper sa si reusesc,deocamdata ma tine in loc lipsa filtrului...

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 14 August 2009 - 08:45 AM

Filtrarea nu e niciodata suficienta. :actup: Eu as gandi in perspectiva, poate mai incolo vei vrea niste discusi, oscari sau chiar niste carasi si atunci poti fii sigur ca nu o sa fie suficienta.
Desi, cum zicea si Lacoste, sunt a dracu' de scumpe in ultima vreme.
Posted Image

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 14 August 2009 - 10:33 AM

am gasit un magazin in Baia Mare,unde au Tetratec 1200 la 460 de lei,imi iau de acolo.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 14 August 2009 - 01:11 PM

cu 1200-le poti sa stai linistit indiferent de ce intentii ai pe viitor... cred ca ai facut o alegere buna :actup:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users