Acum vreo 2 sapt. m-am gandit sa-mi incadrez un acvariu in mobila. Acvariul l-am facut in weekend ... e destul de micutz (vream sa tin 2 discusi pe care nu mi permiteam acum 10 ani si eventual niste neoni). Acvariul are dimensiunile L=46, l=40 si H=50. Volum 90L. Problema a aparut in momentul in care am inceput cu search-ul pe google si am descoperit aquascaping-ul si M-AM IMBOLNAVIT. In concluzie am ma gandesc sa renunt la idea initiala si sa ''copiez'' pe cat posibil un acvariu gasit pe minunatul google
M-am gandit sa cumpar un filtru Tetratec 700EX, un filtru UV, la capitolul CO2 as fi recunoscator pt niste sfaturi. Iluminatul vreau sa-l fac cu niste prize cu timmer care sa-mi simuleze lumina solara de la rasarit pana la apus. Nu stiu cat de indicate ar fi niste luminite albastrui (leduri) pe post de lumina de noapte. Si aici accept sfaturi. Nu stiu ce tuburi fluorescente sa cumpar...ce marca...ce temperaturi de culoare?...cum sa le combin...?
O sa caut niste poze cu niste acvarii din care probabil ca o sa ma inspir insotite de descrierea lor detaliata si o sa le postez zilele astea.
O alta mare dilema o am in alegerea substratului si achizitonarea plantelor din Cluj (probabil ca varianta unei comande online a plantelor nu este una foarte indicata, cand imi v-a ajunge coletul plantele probabil vor fi ofilite). Mentionez ca as vrea un sa ''cultiv'' un covor verde si des.
Imi poate spune cineva inaltimea unui filtru TETRATEC 700? mi-e frica ca nu o sa incapa in locul in care m-am gandit sa-l pun (pe site la ei nu apar dimensiunile) si ce tuburi de fluorescente incap in 46 cm(cu tot cu dulii) ?
Daca este cineva dornic sa ma ajute cu sfaturi i-as fi recunoscator.