Salut tuturor.
Am achizitionat ieri in killifish (killie), cred ca este un Aphyosemion australe Gold.
Nu am cunostinte despre cresterea acestei specii decat din putinele articole scrise in romana, pe internet si din cele de limba engleza. Din cate realizez (pe ghicite) cred ca este un mascul, are coada "in lira" - am inteles ca de aceea se mai numesc Lyratail. Am de gand sa achizitionez cat de curand o femela. Par niste pesti foarte interesanti, cel putin din ce am citit despre modul de depunere si cum supravietuiesc icrele.
As dori mai multe sfaturi legate de acest peste.
Multumesc si pesti sanatosi.
sfaturi crestere killie
Started by Ovisan, Mar 10 2009 08:22 AM
7 replies to this topic
Posted 12 March 2009 - 08:51 AM
Incearca http://www.killi.co.uk sunt destul de multe informatii acolo.
Posted 12 March 2009 - 01:33 PM
O sa incerc si eu sa pun articole pe forum despre aceasta familie de pesti despre care se stiu putine lucruri si majoritatea eronat sau asa ca in ceata.
Posted 25 March 2009 - 04:34 PM
jiorely, merci pentru link, il stiam....
As fi vrut sa "vorbesc" cu persoane din Romania care au acest peste, care l-au crescut.
As fi vrut sa "vorbesc" cu persoane din Romania care au acest peste, care l-au crescut.
Posted 25 March 2009 - 07:04 PM
ovisan din pacate nu prea sunt cunoscuti la noi acesti pesti desi sunt deosebit de spectaculosi... de la modul de reproducere pana la fizic. Inca in foarte multe orase nici nu se gasesc acesti pesti... va mai trece umpic pana vom avea acces si informatii despre ei mai usor. Oricum eu dupa cum ti-am promis voi scrie cateva articole despre aceasta familie, doar ca am niste proiecte de predat pana luni si nu prea am timp de editat articole.
Posted 25 March 2009 - 08:43 PM
Bine Laacoste, multumesc frumos, nu vreau sa grabesc pe nimeni.
La prima vedere este foarte ciudat ca un peste frumos si...din cate am citit....relativ usor de crescut, nu este mai popularizat.
Pe de alta parte, se urmareste un trend SI aici, in materie de pesti.
Si, asta se datoreaza si crescatorilor, care....ori s-au fixat pe anumite specii si altele nu stiu a creste, ori.....le este lor mai usor - spatiu, mancare, sau viteza de crestere a alevinilor...?
Cum este, oare?
La prima vedere este foarte ciudat ca un peste frumos si...din cate am citit....relativ usor de crescut, nu este mai popularizat.
Pe de alta parte, se urmareste un trend SI aici, in materie de pesti.
Si, asta se datoreaza si crescatorilor, care....ori s-au fixat pe anumite specii si altele nu stiu a creste, ori.....le este lor mai usor - spatiu, mancare, sau viteza de crestere a alevinilor...?
Cum este, oare?
Posted 25 March 2009 - 09:05 PM
din putinele mele cunostinte despre killie, acestia se reproduc pe perioada a 2 luni sau ma rog... o perioada mai indelungata fata de cateva ore/zile cum este in cazul pestilor des intalniti la noi. Este si normal ca o crescatorie sa prefere discusii care is cu 60 lei unu fata de un killie pe care il vinzi cu maxim 20 lei bucata si exista riscul sa nu il cumpere nimeni pentru ca noi inca avem mentalitatea aia veche in ceea ce priveste acvaristica: xipho, guppy, sanitari si carasi, iar cand ceva ii mai mult de 5 lei ii foarte scump.
Posted 20 April 2009 - 02:05 PM
am scris un articol despre aceasta specie... din pacate nu este foarte bogat in ceea ce priveste informatiile... este doar cam ce are nevoie sa stie un acvarist care vrea sa ii creasca si putin despre reproducere. Cred ca informatiile din acest articol le cunosti deja
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users