Jump to content

probleme cu depunerea scalarilor (de ce le mananca)

• You cannot reply to this topic
8 replies to this topic
  • Members
  • 5 posts

Posted 22 January 2009 - 12:46 PM

Sal. am o intrebare,poate cineva sa-mi dea mai multe detalii il legatura cu depunerea la scalari?.Si aici ma refer la faptul ca de ce isi apara asa de bine icrele daca tot le mananca,icrele trebuie separate in momentul cand au terminat de depus?.Sau cum sa fac, ca aseara depuneau icrele , am scos ceilalti pesti si dimineata mai erau catava icre mancau la ele intr-o veselie.Acuma i-am scos si pe ei si astept sa vad daca ies ceva din cea ce a mai ramas.Orcum am inteles ca trebuie sa mai depuna cu toate ca sunt doar 2 scalari se pare ca am avut noroc.Spuneti-mi si mie cum fac sa pregatesc acvariu in caz ca repeta depunerea ,dar va rog pas cu pas ,ce trebuie sa fac ,ce sa pun in apa si cat.Cum pot sa masor duritatea apei sau sa stiu cand e prea dura.Merci anticipat.
PS. Va rog nu incepeti cu apa de ploaie ca nici nu ploua si nici nu am unde sa intind lighiane. O:-) ;)

• Members
  • Pip
  • 25 posts

Posted 22 January 2009 - 02:11 PM

Nu am avut experiente cu depunerile la scalari insa din ce stiu o sa-ti spun si tie poate te ajuta cu ceva. O posibilitate ar fi faptul ca sunt inca prea tineri(din cate am inteles) si nu prea au experienta cu icrele. Inca o posibilitate ar fi interventia ta in acvariu pt a-i scoate pe restul si asta e un lucru pe care nu inteleg de ce l-ai facut din moment ce isi aparau icrele. Dupa ce scoti perechea depunatoare gradul de eclozare al icrelor este mult mai mic deoarece nu le mai ventileaza nimeni si uneori o sa observi ca se mai albeste cate o icra in mod normal parintii ar elimina-o din ''cuib'' neeliminand-o intra in putrefactie si se intinde si la celelalte..oricum asta nu inseamna ca sunt compromise toate pentru ca procesul este lent si o sa inceapa eclozarea. Mai asteapta cateva depuneri si sunt sigur ca o sa-ti scoata puisori frumosi :mrgreen: succes si sper ca ti-am fost de ajutor
Prietenia unui om destept e mai de pret decat prietenia tuturor prostilor

• Members
  • 5 posts

Posted 22 January 2009 - 03:28 PM

Multumesc mult pentru sfat, nu sunt un crescator sau expert dar cand am vazut ca au inceput sa manance icrele am zis ca e mai bine sa-i scot.Orcum iti dau o mare bataie de cap dar sper ca la urmatoarea depunere sa se descurce mai bine e valabil si pentru mine O:-)

• Members
  • Pip
  • 25 posts

Posted 22 January 2009 - 03:49 PM

Va doresc succes :mrgreen: :mrgreen: Eu personal de fiecare data cand fac cate o interventie in acvariu imi amintesc de documentarele cu Steve Irwin si de o vorba de-a lui..trebuie sa lasam natura sa-si urmeze cursul..desi in mini ecosistemul de acasa trebuie intervenit..e bine s-o facem de cat mai putine ori si sa evitam cat mai mult folosirea de diferite substante din comert...parerea mea
Prietenia unui om destept e mai de pret decat prietenia tuturor prostilor

• Members
  • 1 posts

Posted 22 January 2009 - 06:53 PM

deci scalari de obicei la prima depunere isi cam mananca icrele,
daca is intrun acvariu comun nui nici o prolema atata timp cat leai pus un suport pe care sa depuna ca sa poti sal scoti, mai trebuie sa aiba femela depunatoare si un mascul, iar dupa ce depune poti sa le scoti intrun acvariu mic cu un filtru burete cu aer ciclat filtru apa poate sa fie proaspataa dar declorinata statuta vreo 2 zile dupa 48 de ore ies codite dupa 6 zile pui care incep sa innoate , no acuma incepe scandalu trebe artemii , sau in cel mai rau caz galbenus fiert tare cate un vf de ac asha imprastiat in apa...

• Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 23 January 2009 - 12:46 AM

Hai sa-ti spun si eu cate ceva din proprie experienta.
1. Daca e acvariu comunitar scoate icrele dupa depunere, oricat de mult le-ar apara apare stresul si isi vor manca icrele.
2. Icrele scoase le pui intr-un vas cu apa cu albastru de metil, cu cat concentratia e mai mare cu atat vei avea mai putine icre albe, si o piatra de aerare cu un debit mic.
3. Dupa 6-7 zile cand incep pui sa inoate in grup incepi sa ii hranesti, si precum spunea Cosmin acum incepe scandalu. Artemiile sunt cele mai indicate, am mai obtinut rezultate bune si cu sera micron si binenteles nelipsitul ou. Daca pui ou iti recomand si doi pomoceea dar nu adulti.
Temperatura de eclozare de 26 de grade.

• Members
  • 5 posts

Posted 23 January 2009 - 12:32 PM

Da ,o gramada de probleme ,orcum nu cred ca la depunerea asta o sa iasa ceva dar sunt pregatit pentru urmatoarea (sper).

• Members
  • 5 posts

Posted 02 February 2009 - 04:46 PM

Mormolocu nemuritor,asa l-am botezat pe singuru mormoloc care a iesit din depunerea scalarilor.Daca reuseste sa creasca mormolocu asta si nu moare , asta nu mai moare niciodata. :arrow:

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 07 March 2010 - 12:13 AM

Acvariul pentru depunere este tinut la un nivel al pH-ului usor acid(intre 6,6-6,8).Am avut pesti care au depus si la un pH normla de 8,0,dar am observat ca pestii tind sa depuna mai usor la pH-ul mai scazut men?ionat anterior.Este foarte important sa mentinem aciditatea apei dca dormi sa pastram icrele langa parin?ii.
Apa folosita de mine pentru acvariul de eclozare este apa proaspata de robinet.Am o unitate de tratare a apei atasata la robinet care eleimina clorul si metalele grele.Īnainte de a intra in acvariu,apa este tratata cu un conditioner de scadere a pH-ului.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users