Spus si Celestial pearl danio, stie cineva pe unde se gaseste de cumparat? De preferat in zona Clujului.
Microrasbora sp. galaxy
Started by jiorely, Jan 13 2009 08:58 AM
11 replies to this topic
Posted 13 January 2009 - 02:03 PM
Daca te referi la pestele din imaginea de mai jos am vazut in oradea la zoomania. Este un peste foarte foarte mic, dar scump. Din cate tin minte era 10 lei unu. Pentru popularea unui acvariu de 100 de l ai nevoie de macar 30 ... mi se pare un pret prohibitiv. Daca esti dispus sa risti te-as putea ajuta trimitandu-i prin curierat, dar la frigul asta ma indoiesc ca vor supravietui.
Posted 14 January 2009 - 08:49 AM
Mersi mult. S-ar putea sa ajung eu cat de curand in Oradea. In ceea ce priveste acvariul e unul chiar mic de vreo 17 litri cu 5 pietre si 2 tipuri de plante (glossostigma elatinoides si lilaeopsis) si as vrea sa pun in el doar vreo 4 pesti si poate ceva creveti.
Posted 14 January 2009 - 10:48 PM
Cool ! Urmeaza inca un jurnal
Dar nu-ti recomand doua chestii:
1. sa combini glossostigma cu lilaeopsis. Din experienta proprie, lileopsis are tendinta sa se intinda peste tot si sa isi bage codita
peste celelalte plante de gazon, in cazul tau glossostigma, si va iesi o incurcatura ca a nodului gordian
2. din cate am citit despre galaxy, sunt pesti destul de timizi, asa ca nu ar strica sa le pui si niste plantute printre/sub care sa aiba ocazia sa se ascunda.
Stiu ca mai are cineva din Iasi pesti din acestia. Am mai luat de la el vietati si e posibil sa mai fac o comanda prin februarie-martie. Asa ca, daca pana atunci nu rezolvi, poti sa te participi la comanda sau te pun acum in legatura cu el - desi nu e prea recomandat sa aduci pe temperaturile astea.
PS: neaparat sa faci poze cu noul setup !
Dar nu-ti recomand doua chestii:
1. sa combini glossostigma cu lilaeopsis. Din experienta proprie, lileopsis are tendinta sa se intinda peste tot si sa isi bage codita
2. din cate am citit despre galaxy, sunt pesti destul de timizi, asa ca nu ar strica sa le pui si niste plantute printre/sub care sa aiba ocazia sa se ascunda.
Stiu ca mai are cineva din Iasi pesti din acestia. Am mai luat de la el vietati si e posibil sa mai fac o comanda prin februarie-martie. Asa ca, daca pana atunci nu rezolvi, poti sa te participi la comanda sau te pun acum in legatura cu el - desi nu e prea recomandat sa aduci pe temperaturile astea.
PS: neaparat sa faci poze cu noul setup !
Posted 16 January 2009 - 08:22 AM
Se multumeste pentru sfaturi.
Am fost ieri la Oradea si am gasit galaxy, din pacate doar trei pesti, la o prima vedere doi masculi si o femela (nu sunt foarte sigur).
Am fost pe la Zoomania, de acolo sunt achizitionati, si la pet-shop-ul de pe str. Sovata. Intr-adevar la cel de pe Sovata sunt preturi bune la pesti (ex. beta la 3 lei).
In ceea ce priveste noul acvariu deocamdata va pot spune urmatoarele:
dimensiune 30X24X24, incalzitor de 25W, filtru intern de maxim 250 l/h. Nu pun deocamdata poze caci nu se prea vede nimic
, plantele sunt foarte mici iar in ceea ce priveste pietrele inca mai experimentez care s-ar potrivi mai bine, dar saptamana viitoare am sa postez.
In ceea ce priveste plantele cred ca am sa mai adaug niste anubius nana sa aiba ascunzatori, azi dimineata erau foarte jucausi si se ascundeau pe dupa pietre sau incalzitor.
Asa, cu toate ca transportul a fost destul de lung (de la 17 - 23) au ajuns cu bine si deocamdata sunt veseli, sper ca si in continuare. Pungile cu pesti le-am adus intr-o punga frigorifica sau cum le-o fi zicand la pungile de plastic pentru transport carne, si s-a mentinut o temperatura constanta, asa ca recomand astfel de pungi la transport.
Am fost ieri la Oradea si am gasit galaxy, din pacate doar trei pesti, la o prima vedere doi masculi si o femela (nu sunt foarte sigur).
Am fost pe la Zoomania, de acolo sunt achizitionati, si la pet-shop-ul de pe str. Sovata. Intr-adevar la cel de pe Sovata sunt preturi bune la pesti (ex. beta la 3 lei).
In ceea ce priveste noul acvariu deocamdata va pot spune urmatoarele:
dimensiune 30X24X24, incalzitor de 25W, filtru intern de maxim 250 l/h. Nu pun deocamdata poze caci nu se prea vede nimic
In ceea ce priveste plantele cred ca am sa mai adaug niste anubius nana sa aiba ascunzatori, azi dimineata erau foarte jucausi si se ascundeau pe dupa pietre sau incalzitor.
Asa, cu toate ca transportul a fost destul de lung (de la 17 - 23) au ajuns cu bine si deocamdata sunt veseli, sper ca si in continuare. Pungile cu pesti le-am adus intr-o punga frigorifica sau cum le-o fi zicand la pungile de plastic pentru transport carne, si s-a mentinut o temperatura constanta, asa ca recomand astfel de pungi la transport.
Posted 09 February 2009 - 09:28 PM
Mi-a disparut masculul, nu dau pe nicaieri de el
. Singura ipoteza care mi-a ramas e ca a sarit din acvariu si cine stie prin ce crapatura a ajuns.
Stie careva sunt pesti care sar?, sa stiu sa pun un capac la acvariu sa nu mai am astfel de surprize.
Apropo Marzzx daca inca e deschisa comanda de care vorbeai, cineva din Iasi, anunta-ma si pe mine caci mai vreau cativa galaxy.
Stie careva sunt pesti care sar?, sa stiu sa pun un capac la acvariu sa nu mai am astfel de surprize.
Apropo Marzzx daca inca e deschisa comanda de care vorbeai, cineva din Iasi, anunta-ma si pe mine caci mai vreau cativa galaxy.
Posted 10 February 2009 - 02:10 PM
Saracul...
Din pacate si eu am patit-o de prea multe ori cu pestii care au sarit din acvariu, asa ca nu mai las nici un acvariu neacoperit.
Ceva comanda la Iasi a fost destul de curand... daca va mai fi, te anunt.
Din pacate si eu am patit-o de prea multe ori cu pestii care au sarit din acvariu, asa ca nu mai las nici un acvariu neacoperit.
Ceva comanda la Iasi a fost destul de curand... daca va mai fi, te anunt.
Posted 16 October 2011 - 08:52 AM
gata,am si eu 13 bucati
care ma poate ajutoa cu o poza edificatoare pentru diformismul sexual?
care ma poate ajutoa cu o poza edificatoare pentru diformismul sexual?
Posted 07 April 2012 - 07:13 PM
am inteles ca masculii se mai dueleaza pentru locurile de depunere,suprematie,dar femelele de ce dueleaza?
o alta intrebare ar fi: le place acestor pesti curentul mai puternic?
stie careva vreun videoclip cu mediul lor natural de viata?
o alta intrebare ar fi: le place acestor pesti curentul mai puternic?
stie careva vreun videoclip cu mediul lor natural de viata?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users