BUNA DIN NOU AS VREA SA VA CONSULT.AM 6 CARASEI DINTRE CARE UNU E DESTUL DE RAU (SE DA DUPA CEILALTI SI II MUSCA DE COADA.UNUIA DEJA I-A SI IESIT SANGE.) CE AR TREBUI SA FAC CU EI? DEOCAMDATA PE CEL RAU L-AM BAGAT IN ALT ACVARIU PANA CE MA HOTARASC CE VOI FACE. DAR CU CEL RANIT CE SA FAC?NU STIU CUM AS PUTEA SA VA ARAT O POZA SA IMI SPUNETI SI MIE CE OPINATI.
CARAS RAU
Started by nacazuc, Jan 12 2009 03:23 AM
5 replies to this topic
Posted 14 January 2009 - 11:04 PM
Nu prea am auzit de cazuri de-astea. Intotdeauna exista un sef al acvariului, dar, din cate stiu, carasii sunt in general pasnici.
De cati litri este acvariul si cat de mari sunt carasii ? Este posibil sa fie putin inghesuiti si din cauza asta sa nu mai incapa unii de altii. Da mai multe detalii.
Poza poti pune incarcand-o de exemplu aici: http://tinypic.com/ , apoi punand linkul intre si.
De cati litri este acvariul si cat de mari sunt carasii ? Este posibil sa fie putin inghesuiti si din cauza asta sa nu mai incapa unii de altii. Da mai multe detalii.
Poza poti pune incarcand-o de exemplu aici: http://tinypic.com/ , apoi punand linkul intre si.
Posted 15 January 2009 - 12:20 AM
mersi ca ai dat interes mesajului meu.o sa dau acum mai multe detalii:acvariu 120 litri.4 carasei mici si unu mai mare,in rest filtru biobox neon plante buturugi etc... .Eu m-am gandit sa il mai tin cateva zile pedepsit si apoi ii dau drumul cu ceilalti, daca se poarta la fel il duc da magazin. sant de acord cu tine in ceea ce priveste carasii, intr-adevar sant f pasnici insa poate asta al meu e o exceptie.aaaaaaaa am uitat sa mentionez nu cel mare este cel rau ci unul micut.mersi inca o data de raspuns
Posted 15 January 2009 - 09:51 AM
Ma tem ca nu merge cu metode punitive la pesti. Pur si simplu nu au capacitatea sa inteleaga de ce sunt pedepsiti si, daca stam bine sa ne gandim, nu prea sunt familiarizati cu conceptul de 'pedeapsa'.
In plus, se spune ca memoria unui peste nu dureaza mai mult de trei secunde, desi la Myth Busters au demonstrat ca dureaza putin mai mult.
Deocamdata nu pare sa fie problema cu spatiul, dar pe mai incolo, cand mai cresc (si cresc repede) va fi. De hranit cum ii hranesti si cu ce ?
In plus, se spune ca memoria unui peste nu dureaza mai mult de trei secunde, desi la Myth Busters au demonstrat ca dureaza putin mai mult.
Deocamdata nu pare sa fie problema cu spatiul, dar pe mai incolo, cand mai cresc (si cresc repede) va fi. De hranit cum ii hranesti si cu ce ?
Posted 15 January 2009 - 02:32 PM
carasii is foarte cacaciosi si o spun din propria experienta... au nevoie de un spatiu mai mare decat alti pesti pentru a nu avea probleme de mentinere a parametrilor apei in limita admisa. eu as zice sa renunti la cel bataus pentru ca dupa cum a spus si marzzx nu are rost sa ii bati... poate doar sa ii tai si sa ii frigi pentru ca nu o sa ai niciun rezultat.
Posted 16 January 2009 - 01:55 AM
mersi de sfaturi.azi am fost la magazinul de unde l-am vuat si mi l-a schimbat cu un peste care curata sticla(foarte eficient de altfel,sant f multumit de el).apropo de hrana eu consider ca nu este problema, le dau hrana speciala pentru pestii de apa rece si in plus o data sau de 2 ori hrana congelata(tubi pureci de balta si alte chestii speciale pentru carasi).acuma as vrea sa va deranjez cu alte nelamuriri. acum ca insfarsit e liniste in acvariu nu stiu ce sa ma fac cu pestele pe care l-a muscat de coada,deja are vreo 6 zile decand e asa.dati-mi va rog un sfat ce trebe sa cumpar ca sa se faca bine. in legatura cu apa din acvariu este in parametrii buni, am testat-o si filtrul deocamdata face fata.asta e daca o sa vad ca sunt prea multi o sa ii duc la magazin sa ii vand,dar mi-ar parea f rau pt ca sunt foarte frumosi.infine asta mai incolo.meri de sugestii tuturor si bafta sa aveti
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users