Jump to content

Crevetii impreuna cu...

22 replies to this topic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 01 December 2008 - 12:00 PM

Pentru a-i putea ajuta pe viitorii posesori de creveti, sa nu faca greseala de a introdoce crevetii cu specii de pesti cu care nu fac casa buna am deschis acest topic. Am sa va rog insa sa postati doar cazuri concrete nu din auzite si sa specificati si cat de mari erau crevetii.

Am sa incep chiar eu.

Puii de creveti nu merg cu Hemigramus Rhodostomus... ii mananca cum ii prind
Crevetii maturi merg cu Hemigramus Rhodostomus
Crevetii merg cu Neonii fara probleme
Crevetii merg cu SAE
Crevetii merg cu Corydoras
Crevetii nu merg cu Xipho
Crevetii nu merg cu Colisa Lalia

Cei care mai aveti experiente cu crevetii va rog sa continuati aceasta lista pentru a putea publica un articol cat se poate de complet referitor la compatibilitatile cu crevetii.

• Members
  • 9 posts

Posted 09 January 2009 - 12:54 AM

Oare merge sa-i tin cu o pereche de betta ? :shock:
Si inca ceva ... imi poti da ceva detalii despre :
1. Ce fel de lumina sa folosesc la ei ? ( daca imi poti da te rog ceva link-uri cu tuburile )
2. O sa apara probleme pentru ei daca folosesc fertilizanti lichizi ?

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 09 January 2009 - 02:47 PM

NU ii tine cu betta, ii vor manca unul cate unul. :roll:

1. lumina nu are foarte mare importanta atat timp cat nu este prea puternica
2. eu folosesc fertilizanti lichizi si nu am probleme... dar doar dozajul recomandat

PS: nu merg nici cu Melanotaenia boesemani, chiar si puii acestora mananca puii de creveti care sunt mai mici decat ei :)
Posted Image

• Members
  • 9 posts

Posted 10 January 2009 - 10:25 PM

Puteti sa-mi dati o idee ? :roll: cam ce pereche de pesti pot sa tin intr-un acvariu cu creveti ? :-/ acvariu de 100l
Eu am mers pe betta , dar dupa ce m-am mai documentat o picat ...

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 12 January 2009 - 01:17 PM

Personal ti-as recomanda doar characidae mici gen neoni daca vrei sa ii si inmultesti. Daca vrei ca ei sa fie doar prezenti prin acvariu ca orice alt peste poti baga si alte specii, dar si acestia sa fie de talie mica, iar crevetii trebuie sa fie maturi.

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 14 January 2009 - 10:58 PM

Eu iti recomand un acvariu mai mic sau ceva de genul acesta:

Posted Image
Posted Image

Minunat !!! O:-) ;) :x :)

Deci crevetii singuri.
Posted Image

• Members
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 18 March 2009 - 11:12 AM

ce faine-s acvariile alea mici pacat ca nu am idee de unde pot achizitiona lampi de genu:D(as preferea sa nu fac improvizatii)
Intrebare: acolo sint puse femelele cu icre sau perechi?sai cam cat are un acvariu dinacela mic?

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 18 March 2009 - 04:11 PM

cum nu stii de unde sa iti iei lampi dealea :) ... sunt de la resun si in oradea... t8 ce-i drept. daca vrei ceva mai sofisticat si mai profi cu t5-uri este pe internet pe magazinele online dar pretul este de la 800 de coco is sus

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 18 March 2009 - 08:49 PM

Pentru moss, anubiasi si ce mai are omul acolo cred ca merg si T8 fara probleme. Si daca merg la el, merg si la noi. :)
Posted Image

• Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 14 December 2009 - 10:17 PM

Scuzati ca intervin...dar eu am avut vreo 4 creveti dinastia mici ... bine nu ereau pui dar nici maturi cred.. am vazut si mai mari genu ala.. oricum ereau ff mici .. mai mici ca neoni..sa zic.. si au supravietuit si cu beta si cu ancistusi mari si cu 5 scalari aproape maturi... si maii multi acv de 180 l dar bine plantat nu chiar cine stie ce...dar aveam acolo cateva plante.. si au suprvietuit fara prob.. pui nu am gasit..dar in fine..

• Members
  • PipPip
  • 235 posts
  • LocationDej

Posted 29 June 2011 - 08:38 PM

zi eu am creveti mici (red cherry, white, etc) in acvariu si se inmultesc "ca iepurii" si convietuiesc linistiti cu ramirezi, callistusi, rasbora si labeo bicolor. Nu au fost probleme de killereala :)

Administrator

• Administrators
  • 2,437 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 29 June 2011 - 09:27 PM

Crevetii au fost primii in acvariu sau pestii ? Cred ca are importanta si ordinea introducerii.

• Members
  • PipPip
  • 235 posts
  • LocationDej

Posted 02 July 2011 - 09:48 AM

View PostClaudiu, on 29 June 2011 - 09:27 PM, said:

Crevetii au fost primii in acvariu sau pestii ? Cred ca are importanta si ordinea introducerii.
Pestii au fost primii ;)

• Members
  • PipPip
  • 96 posts

Posted 05 July 2011 - 09:41 AM

Functioneaza si la mine combinatia betta + red cherry, asta in conditiile in care betta a fost introdus ultimul si a incercat la inceput sa ciupileasca din puii de jumatate de cm. S-a plictisit repede si acuma isi petrece ziua cu fundul in sus si nasul in pietris, dupa ostrocode banuiesc. Red cherry misuna fara probleme peste tot, dar e interesant ca amano shrimp stau numai ascunsi. Probabil ca sint mai istieti.
" - Nu sinteti prea nervos, cu toata agitatia din jur?
- Nu, a raspuns linistit maestrul zen. In afara acestei agitatii, totul este foarte calm" (Henri Brunel - Zambete zen)

• Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • LocationSlatina, OLT

Posted 11 August 2011 - 09:38 PM

Eu am cu RCS: paracheirodon axelrodi(cardinal tetra), Hemigrammus bellottii(Glowlight Tetra), Pseudomugil gertrudae, SAE, Otocinclus vittatus, Ancistrus(adolescenti). Nu au fost nici un fel de probleme.

• Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • LocationGherla

Posted 12 August 2011 - 07:15 AM

un mic comentariu... callistusi nu merg cu crevetii...dupa cum a vazut si mantus cand am bagat crevetii in acvariu...callistusi au iesit la vanatoare...in primele 3 minute am vazut noi cu ochii nostri cat de mandru inota callistusul cu crevetele in gura... ;) mai ganditi-va :P

• Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • LocationGherla

Posted 12 August 2011 - 07:36 PM

am si eu o intrebare...are cineva in acvariu Macropodus opercularis?... eu am si creveti si asi vrea sa cumpar pestisori de astia ;)

• Members
  • PipPip
  • 480 posts
  • LocationZalau

Posted 12 August 2011 - 08:00 PM

din cate am citit este un peste pradator iar la dimensiunile la care ajunge... eu zic ca nici nu mai sta sa miroasa crevetii.

• Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • LocationGherla

Posted 12 August 2011 - 08:18 PM

View PostDesire999, on 12 August 2011 - 08:00 PM, said:

din cate am citit este un peste pradator iar la dimensiunile la care ajunge... eu zic ca nici nu mai sta sa miroasa crevetii.

pai cred si eu....dar m-am gandit sa intreb:D

• Members
  • Pip
  • 47 posts
  • LocationMangalia

Posted 12 August 2011 - 08:25 PM

Am avut si eu o experienta "trista" , RCS vs Macropodus opercularis .La 3-4 minute dupa ce am introdus in acvariu r. cherry ,prima victima a fost o femela ,frumoasa si cu icre !!!
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users