Jump to content

din punctul meu de vedere parametri ideali

• You cannot reply to this topic
4 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 29 October 2008 - 09:41 PM

NO3 = 9ppm

PO4 = 1.5ppm

K = ~30ppm

KH = < 1dKH

GH = ~4dGH

pH = 5.00

T = 25°C

CO2 ~30pp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 30 October 2008 - 04:03 PM

nu prea is de acord cu parametrii astia:

PO4 1.5 ppm? eu stiu ca ii 0.15
pH 5? eu zic ca 6.8

• Members
  • PipPip
  • 252 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 30 October 2008 - 08:26 PM

Da, si la pH 5 limitezi foarte mult lista speciilor de pesti pe care poti sa ii tii. 5 e limita de jos pentru putine specii si, sincer, nu as tine permanent nici un peste in apa atat de acida.
Posted Image

• Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 31 October 2008 - 09:53 AM

@Vladbmx:
Pe ce iti bazezi afirmatia asta? Parametrii optimi ptr ce fel de plante? Ce fel de pesti?

Eu zic ca afirmatia de mai sus e mai mult decat trasa de coada si pripita. Sunt pesti ce refera apa mai acida da' nu 5!! Poate vroiai sa spui 6,5.. Sunt insa pesti si plante care prefera apa alcalina.. de fapt usor alcalina...

@Lacoste: Eu tin PO4 la 1 intr-un bazin (care are plante cu crestere mai rapida si cerinte mai crescute) si 0,5 in bazinul cu plante cu crestere lenta (fernuri si anubias). Oricum, nu are valoare PO4 izolat, ci raportul cu PO4:NO3 e cel care conteaza. Raportul ideal e 1:16 dupa formul Redfield. Prin urmare in primul bazin tin PO4:NO3=1:10 si in al doilea 0,5:5.

De vreo o luna intr-o incercare de a scapa de GSA am setat in cel cu anubiasi raportul la 2:10 si in 2 saptamani m-am ales cu o apa verde de toata frumusetea de abia am scapat de ea. Prin urmare, valorile acestor 2 parametrii trebuie sa fie in asa fel incat sa se incadreze in zona neagra a graficului de mai jos:

Posted Image

Acuma legat de temperatura si acolo e cu cantec. Ptr ce fel de plante/pesti? Aceeasi poveste...

Mare grija la afirmatii!
"Dragostea e singura inflamatie a inimii care coace in inima si fistulizeaza in vagin..." (Prof. Dr. Petre Florescu - Profesor de Morfopatologie U.M.F. Cluj Napoca)
Za Crib [Reloaded]

• Members
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 31 October 2008 - 05:35 PM

sunt deacord cu tine lucrurile nu sunt asa de simple cum par la prima vedere si nu se poate spune ca exista valori ideale atat timp cat in acavriu nu crestem o singura specie de planta sau o singura specie de peste.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users