Jump to content

Carasius Auratus - tipuri de mancare

• You cannot reply to this topic
No replies to this topic
  • Members
  • 7 posts

Posted 07 October 2008 - 01:03 AM

Am decis sa fac acest topic in care sa fie enumerate cam toate tipurile de mancare care se pot da carsilor dar si se discute despre ele. O sa le enumer mai jos cele pe care le stiu eu, chiar si cele comercializate in magazine, zic eu ca e mai bine asa pentru incepatori sa stie ce si cum.

Deci incepem...

Produse care se comercializeaza in magazine (dati click pe numele produsului pentru vizualizarea acestuia):
Sera Goldy
Sera Goldy Color
Sera Goldy Royal
Sera Pond Color Sticks - pentru carasi cat de cat mai maricei, se pot da si celor mai mici daca sticks-ul se rupe in doua.
AQUATIC NATURE SINKING GOLD FISH FOOD
AQUATIC NATURE GOLD FISH FOOD EXCEL
JBL NovoPerl
Tetra Animin Color
Tetra Animin Sticks
TetraAnimin Crisps
Sera Discus Color Red - sincer carasii mei adora chestia asta de numa.

"Home Made":
Mazare decorticata - se cumpara mazare congelata din comert, se lasa la dezghetat cam 2 - 4 boabe per caras (depinde cat de mare este carasul), se indeparteaza coaja si se taie bobul in cate parti este nevoie ca, carasul sa il poata insfaca; se da cam odata la 2 zile, masura preventiva impotriva mbolnavirii carasilor.
Viermi de musca - se gasesc la orice magazin pentru pescari, se dau numai carasilor care sunt mai maricei, cresc mai repede si mai frumos daca sunt hraniti cu mancare vie. La mine la magazin o cutiuta cu vreo 50 de viermisori din astia sau mai multi costa 5 bani si se tine in frigider, tine destul de mult timp.
Artemia salina - se pot cumpara pungute din comert cu aproximativ 4 - 5 lei, se pun ouale de artemia impreuna cu sarea care e oferita in pachet intr-un jumatate de litru de apa, se aereaza foarte bine compozitia si in 24 de ore puteti hranii pestii cu ea.
Piept de pui - se fierbe pieptul de pui, se da carsilor fara sa fie sarat sau cu ulei sau alte chestii in el.
Rame vii - eu inca nu am dat asa ceva carasilor mei, dar mi-a spus mai multa lume ca mananca rame vii, doar ca acestia sa fie destul de mari si ramele sa fie taiate in bucati pe care acesti le pot manca.
Pulpa de portocala sau grepfruit - se da numai chiar pulpa, se lasa nu mai mult de 5 minute in acvariu, dupa care se scoate ce a mai ramas; aceasta hrana contine vitamina c si este foarte buna pentru carasi, se da odata pe saptamana. (pot spune ca am incercat si eu, carasii mei nu sau omorat dupa ea, doar au gustat umpic).

Cam atat stiu si eu, rog membrii acestui forum sa vina cu completari, voi actualiza postul meu cand vor fi prezentate informatii noi.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users