Jump to content

Reproducerea la neoni

5 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 19 August 2008 - 08:34 PM

Vreau sa incerc sa reproduc neoni, am cateva femele grasute bine.
In acvariu de reproducere pun o singura pereche sau pot pune mai multe?

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 20 August 2008 - 09:37 AM

is mancatori de icre... eu personal nu as pune mai multe perechi pana nu prind miscarea. Nu stiu de ce vrei sa incepi cu neonii ca is destul de greu de reprodus. Icrele sunt fotosensibilie, motiv pentru care trebuie acoperit acvariul pentru a-l feri de orice fel de lumina. Nu ii bine sa descoperi acvariul nici pentru un minut, lumina care patrunde acele cateva momente in acvariu putand sa compromita icrele.

• Members
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 20 August 2008 - 09:52 PM

parerea mea este sa incepi cu macropodus, apoi sa treci la niste zebre, incearca apoi cu o pereche de scalari si dabea de acum cred ca esti in masura sa reproduci neoni, este destul de dificil procesul, deasemenea ai putea sa incerci cu neonul saracului sau cardinal, este asemanator ca talie si este sa zic putin mai usor decat cea a neonului. daca nu ai experienta si nu poti indeplini cu usurinta conditiile de reproductie nu te baga.

• Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 20 August 2008 - 10:14 PM

Pai nu e prima specie reprodusa. In afara de toate speciile de vivipari am avut vreo 5 generatii de zebre rosi si acum una cred ca amestec dupa cum arata, am pus si rosi si danio rerio. Iar la scalari sunt la a doua generatie, recunosc prima a murit in totalitate, a doua are aproximativ 2 saptamani de la depunere.

• Members
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 23 August 2008 - 12:31 PM

ok, in cazul asta daca te simt pregatit,dai bice, abea astept sa vad daca reusesti

• Members
  • 7 posts

Posted 01 August 2009 - 11:10 PM

In principiu icrele de neoni sunt fotosensibile. Totusi, dupa atatea generatii reproduse in acvariu aceasta sensibilitate s-a mai diminuat! Imbraca acvariul de reproducere in hartie si nu il tine la lumina! Pentru a verifica daca reproducerea a avut loc, foloseste o lanterna de l a obricheta! Nu insista mult. Arunca doar o privire. Deoarece isi manaca icrele poti sa folosesti o plasa pe care sa o asezi pe un suport pe fundul acvarilui! Acvarilu nu trebuie sa fie unul mare. Ai grija ca si puii sunt fotosensibili! Sa ii obisnuiesti treptat cu lumina! Alege o pereche buna de reproducere si incearca! O sa reusesti pana la urma cu siguranta! Atentie: pregateste bine apa! Slaba si putin acida! Bafta!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users