datorita faptului ca de ceva vreme nu am mai lucrat in domeniu, nu prea mai sunt la curet cu dezvoltarea acvaristici de la noi din tara, cat despre cea din strainataturi nu mai vorbesc, fapt pentru care adresez urmatoarea intrebare: care sunt principalele ramuri de dezvoltare ale acvaristici si stiluri de amenajare in acvaristica zilelelor noastre?
ma multumesc si cu o enumerare, dar daca se poate nu ar strica cateva date despre fiecare in parte.
ramuri si stiluri de amenajare in acavristica
Started by belzebut, Jul 26 2008 09:53 AM
7 replies to this topic
Posted 26 July 2008 - 10:09 AM
ma gandesc ca te referi la stilurile din aquascaping.
Stilurile din aquascaping sunt urmatoarele:
1.Stilul Nature
2.Stilul Olandez
3.Stilul German (paludarii)
4.Stilul Zen Garden
5.Stilul Wabi-Kusa
6.Stilul El-natural
7.Stilul Taiwanez
In speranta ca te voi face sa cauti mai mult dupa stilul Taiwanez am sa postez acest acvariul care este in acest stil. Eu am cautat si nu am gasit prea multe:
Stilurile din aquascaping sunt urmatoarele:
1.Stilul Nature
2.Stilul Olandez
3.Stilul German (paludarii)
4.Stilul Zen Garden
5.Stilul Wabi-Kusa
6.Stilul El-natural
7.Stilul Taiwanez
In speranta ca te voi face sa cauti mai mult dupa stilul Taiwanez am sa postez acest acvariul care este in acest stil. Eu am cautat si nu am gasit prea multe:
Posted 27 July 2008 - 08:27 AM
wow lumea este intr-o continua miscare si modificare, sau mai inmultit stilurile, din pacate astfel de acvarii la noi nu pot fi realizate decat pentru concurs, piata din romania nu poate vinde inca asemenea acvarii.
Posted 27 July 2008 - 09:31 AM
piata din romanica din pacate nu ofera produse pentru asemenea acvarii... daramite asemenea acvarii...
legat de inmultirea lor... nu prea cred. spre exemplu stilul taiwanez cum ii acvariul din imagine incepe sa dispara din pacate tot mai mult. Wabi Kusa si stilul German is si ele de olecuta prin acvaristica, doar ca la noi se stie doar de nature si olandez, asta ii alta parte.
legat de inmultirea lor... nu prea cred. spre exemplu stilul taiwanez cum ii acvariul din imagine incepe sa dispara din pacate tot mai mult. Wabi Kusa si stilul German is si ele de olecuta prin acvaristica, doar ca la noi se stie doar de nature si olandez, asta ii alta parte.
Posted 27 July 2008 - 09:50 AM
pai pe acestea din urma (olandez si nature) le stiam si eu, in cea ce priveste produsele, poate ca s-ar gasi, problema ramane pretul lor, am facut in 2004 un acvariu de 80 de milioane un trigon de la juwel cu 7 discusi si plin de plante. intrebarea este cati isi permit asemenea sume? cati sunt dispusi sa dea mai mult pe ce baga in acvariu decat pe obiectul in sine ??? asta este problema, nivelul de trai scazut, sau cel putin asa vad eu lucrurile.
Posted 27 July 2008 - 12:13 PM
poi stai putin... nu ii tot una ca mergi la petshopul de la coltul strazii sa iti iei o punga de Substrat Elos sau de ADA Amazonia sau mergi dintr-un capat al orasului in celalalt sa iti cumperi o troaca de substrat Tetra. Este adevarat ca se gasesc in occident la petshopuri care livreaza si in Romania dar cu transportul ajungi sa dai mai bine de 50 de euro pe 10l de substrat. Singurele produse High End care se gasesc in momentul de fata la noi sunt cele de la Dennerle comercializate de cei de la Acvamax la un pret umpic cam piperat care adesea nu renteaza in cazul fertilizantilor lichizi.
Daca dai dovada de snobism si ai bani cu caru normal ca dai 80 de milioane pe un acvariu de apa dulce de 180l. Buteliile de instingtor nu sunt bune? doar cele de la dennerle?... cred ca mai mult ai dat pe echipamente la acvariul respectiv decat pe fertilizarea care pune probleme la noi.
Daca dai dovada de snobism si ai bani cu caru normal ca dai 80 de milioane pe un acvariu de apa dulce de 180l. Buteliile de instingtor nu sunt bune? doar cele de la dennerle?... cred ca mai mult ai dat pe echipamente la acvariul respectiv decat pe fertilizarea care pune probleme la noi.
Posted 27 July 2008 - 12:26 PM
nu, bazinul era trigon de 350l, bazinul a facut vro 35 de mil cu tot cu masa, iar restul au fost 7 discusi adulti la 3 mil buc si plantele. nu am apucat sa mai montez ceva pe el ca am plecat de la firma la care lucram, nu stiu ce s-a ales de el, dar banuiesc ca nimic bun, idee era ca pentru a face ceva calumea este nevoie de o investitie maricica, ca sa nu zic mare. este adevarat ca nu prea s-a justificat investitia si ca poate si preturile erau putin cam exagerate, nu stiu sigur ca nu am facut eu preturile, dar atat a facut in final.
Posted 16 April 2010 - 08:30 PM
sunt de acordm cu Lacoste...multi baga banii in nimic , si multi fac DIY peste masura...ele trebuie imbinate cat SA NU PIERZI , ca sa castigi nu ai cum
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users