Zilele astea am facut o noua achizitie pentru acvariul meu si anume: testerele de NO2, No3, Kh, Fe, Po4 si normal m-am intrebat care firma este mai buna din punct de vedere al preciziei testerelor. Am intrebat persoanele de la mine din lista si peste 90% au fost de parere ca JBL sunt mai bune. Sunt curios care sunt parerile si experientele voastre cu testerele de la diferiti producatori.
Ce producator testere preferati?
Started by Lacoste, Jun 24 2008 11:45 AM
6 replies to this topic
Posted 25 June 2008 - 04:49 PM
Si eu cand am luat discusii,am luat teste 5 in 1 de la jbl si chiar sunt multumit de ele asa ca merg cu jbl
Posted 26 June 2008 - 08:12 PM
Si de unde stii care e acuratetea unui test ? Singura modalitate ma gandesc ca este prin compararea cu inca cel putin doua alte rezultate de la producatori diferiti. A incercat cineva asa ceva ?
Sau exista alta modalitate ? Imi scapa mie ceva ?
Sau exista alta modalitate ? Imi scapa mie ceva ?
Posted 26 June 2008 - 08:32 PM
poi acuratetea poate fi definita prin compararea rezultatelor obtinute de un tester pH si cele obtinute de un pHcontroller. Cat despre celelalte valori nu stiu ce sa zic... probabil cum zici tu prin compararea rezultatelor cu cele obtinute cu alte testere.
Posted 26 June 2008 - 09:07 PM
Da, la pH e destul de simplu. Intr-adevar, la celelalte ma refeream. De-aia ti-am spus sa le iei pe cele mai ieftine. Eu folosesc ceva teste de Sera ca asa s-a nimerit, dar nu cred ca cineva a facut o o verificare gen MythBusters 
Later Edit: Poate nici cele mai ietine nu-s cea mai potrivita solutie... poate or fi si aici chinezarii
Dar din cate stiu eu, cele care se gasesc la noi sunt toate "de firma".
Later Edit: Poate nici cele mai ietine nu-s cea mai potrivita solutie... poate or fi si aici chinezarii
Posted 27 June 2008 - 10:12 AM
nu chiar... la un pet din oradea se gasesc si ceva testere produse de neptun ... o firma de renume in trecut daca nu ma insel. din pacate insa nu pot spune care ii acuratetea lor... nu sunt tare multumit de ele si de-aia mi-am cumparat JBL
Posted 30 October 2008 - 04:20 PM
Mai, acuma e aiurea rau pollul asta.
1. majoritatea din cei ce posteaza aici si chiar si pe alte forume sunt hobby-isti noi, sau cei vechi abia de curand s-au apucat sa foloseasca teste de apa, prin urmare putini sunt cei care si-au cumparat de mai multe ori un fel de test sau un test de producatori diferiti. Prin urmare nu au cum sa compare firmele producatoare.
2. mai bune la ce? la exactitate, la fiabilitatea financiara sau la usurinta utilizarii? e foarte important si la ce ne referim:
-exactitate: poti sa afirmi ceva doar daca ai termen de comparatie (in acelasi timp testare cu mai multe teste)
-pretul, mai exact cost-eficienta. Aici eu de exemplu as prefera sa dau ceva mai multi bani mai multi daca mi e ofera un timp de testare scurtat (in loc de 15 min cat e testul de Cu sa stau doar 1 sau 5 min)
-usurinta utilizarii e foarte importanta. La unele teste trebuie sa pui o gramada de solutii i prafuri, sa stai o gramada de timp si dupa aia sa nu poti sa citesti usor testul... iti vine sa te prinzi de cap!!!
Eu relatez ce am experimentat:
-testul JBL 5 in 1
-destul de ieftin
-5 teste deodata la pret mic
-exactitate nu stiu
-cel mai mare comfort (introduci in apa si astepti un minut)
-unele se citesc destul de greu (NO3 si NO2), mai ales la valorile minime (care de fapt te intereseaza)
-test NO3 JBL
-un dezastru din toate pct de vedere
-pret mediu
-se citeste EXTREM de greu
-pui 2 solutii si un praf si tre sa astepti 10 min
-teribil
-test PO4 SERA
-mie imi place foarte mult
-apa de la robinet are 0 ppm PO4; am adaugat KH2PO4 si am calculat cat ar trebui sa am dupa aia si a aratat exact valoarea in mod repetat.
-usor de citit
-pui 2 solutii si un praf, astepti 5 min, insa se merita
-NOTA: A+++
-test Fe JBL
-imi place si asta
-usor de citit
-super comod: pui 5 pic dintr-o solutie si astepti 5 min
-test Cu JBL
-il am de curand si am masurat doar de 2 ori
-nu stiu cum e de usor de citit sau exact ptr ca de fiecare data mi-a aratat valoarea 0 ppm Cu...
-ca si comoditate de utilizare e ca si cel de NO3 si Fe SERA
Cine a mai folosit alte teste sa posteze aici. Poate gasim o solutie mai buna la cele care nu ne plac.
1. majoritatea din cei ce posteaza aici si chiar si pe alte forume sunt hobby-isti noi, sau cei vechi abia de curand s-au apucat sa foloseasca teste de apa, prin urmare putini sunt cei care si-au cumparat de mai multe ori un fel de test sau un test de producatori diferiti. Prin urmare nu au cum sa compare firmele producatoare.
2. mai bune la ce? la exactitate, la fiabilitatea financiara sau la usurinta utilizarii? e foarte important si la ce ne referim:
-exactitate: poti sa afirmi ceva doar daca ai termen de comparatie (in acelasi timp testare cu mai multe teste)
-pretul, mai exact cost-eficienta. Aici eu de exemplu as prefera sa dau ceva mai multi bani mai multi daca mi e ofera un timp de testare scurtat (in loc de 15 min cat e testul de Cu sa stau doar 1 sau 5 min)
-usurinta utilizarii e foarte importanta. La unele teste trebuie sa pui o gramada de solutii i prafuri, sa stai o gramada de timp si dupa aia sa nu poti sa citesti usor testul... iti vine sa te prinzi de cap!!!
Eu relatez ce am experimentat:
-testul JBL 5 in 1
-destul de ieftin
-5 teste deodata la pret mic
-exactitate nu stiu
-cel mai mare comfort (introduci in apa si astepti un minut)
-unele se citesc destul de greu (NO3 si NO2), mai ales la valorile minime (care de fapt te intereseaza)
-test NO3 JBL
-un dezastru din toate pct de vedere
-pret mediu
-se citeste EXTREM de greu
-pui 2 solutii si un praf si tre sa astepti 10 min
-teribil
-test PO4 SERA
-mie imi place foarte mult
-apa de la robinet are 0 ppm PO4; am adaugat KH2PO4 si am calculat cat ar trebui sa am dupa aia si a aratat exact valoarea in mod repetat.
-usor de citit
-pui 2 solutii si un praf, astepti 5 min, insa se merita
-test Fe JBL
-imi place si asta
-usor de citit
-super comod: pui 5 pic dintr-o solutie si astepti 5 min
-test Cu JBL
-il am de curand si am masurat doar de 2 ori
-nu stiu cum e de usor de citit sau exact ptr ca de fiecare data mi-a aratat valoarea 0 ppm Cu...
-ca si comoditate de utilizare e ca si cel de NO3 si Fe SERA
Cine a mai folosit alte teste sa posteze aici. Poate gasim o solutie mai buna la cele care nu ne plac.
"Dragostea e singura inflamatie a inimii care coace in inima si fistulizeaza in vagin..." (Prof. Dr. Petre Florescu - Profesor de Morfopatologie U.M.F. Cluj Napoca)
Za Crib [Reloaded]
Za Crib [Reloaded]
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users