am un acvariu cu vizibari (guppy). As vrea sa stiu care e temperatura ideala pt reproducere si ce conditii ar trebui sa implinesc pt dezvoltarea normala a puilor. Mai am 2 pomachea si as vrea sa stiu daca au un efect benefic asupra acvariului meu.
Mai am un hoplo si as vrea sa stiu daca se socializeaza cu ceilalti pesti.
Astept parerile voastre si multumesc.
Help
Started by raul_oradea, May 20 2008 09:43 PM
9 replies to this topic
Posted 20 May 2008 - 09:49 PM
deci cum e ..pestii se socializeaza...temperatura de reproducere e de la 25C in sus pana la max 28-29 pomacea is buni pt ca fixeaza calciul din apa in cochilie...mai is buni p ca mananca alge dar uneori pot dauna plantelor:)daca ai numa 2 nu asa rau...dar ocricum pt inceput iti recomand sa pui ceva fertilizat sunt si la 2 lei sun si mai scumpe tias recomanda pastile de la sera care intaresc radacinil;e si ajuta la dezvoltarea puilor de plante
Posted 21 May 2008 - 09:01 PM
Si daca tot zicea @raul , intr-un topic de la o alta sectiune , ca sunteti prieteni , nu puteai sa-i dai aceste sfaturi personal ? Nu se cistiga nici un premiu daca aduni cit mai multe posturi .
@raul hoplo ala nu prea are ce sa caute in acvariul tau si nu pt ca ar avea ceva cu viviparii , ci pt faptul ca e un peste care creste destul de mult intr-un timp relativ scurt . Cind va avea 10-12 cm nu va mai avea loc nici un alt peste in acvariul tau . Asta in cazul in care nu iti vei lua un acvariu mai mare .
@raul hoplo ala nu prea are ce sa caute in acvariul tau si nu pt ca ar avea ceva cu viviparii , ci pt faptul ca e un peste care creste destul de mult intr-un timp relativ scurt . Cind va avea 10-12 cm nu va mai avea loc nici un alt peste in acvariul tau . Asta in cazul in care nu iti vei lua un acvariu mai mare .
www.acvariuclub.ro
Posted 21 May 2008 - 11:01 PM
hmm...ok ...atunci sa zicem k as vrea sa il inlocuiesc p hoplo cu un alt peste ....care credeti voi ca ar fi mai ok ??...sau sa il pastrez??
P.S. am observat k hoplo este cam singuratic...cam tot timpu e singur....e vreo problema? sau nu se poate socializa cu ceilalti pesti ??
multumesc anticipat
P.S. am observat k hoplo este cam singuratic...cam tot timpu e singur....e vreo problema? sau nu se poate socializa cu ceilalti pesti ??
multumesc anticipat
Posted 22 May 2008 - 12:48 PM
de ce nu incerci inlocuirea lui cu niste rasbore sau calistusi... poate niste neoni. totusi daca doresti niste sanitari apeleaza la niste corydoras, dar nu mai mult de 2. este normal sa aiba acest comportament din moment ce este tinut singur..., dar daca nu ma insel acest peste este unul care activeaza mai ales pe timp de noapte.
pomaceea nu prea mananca algele.. as spune chiar ca nu mananca deloc. singurul lucru pe care il fac ei este sa mai consume o parte din hrana ce ramane dupa ce mananca pestii. Ai grija totusi ca acesti melcisori sunt amatori de plante fragile cum sunt hemianthusurile (o spun din proprie experienta)
pomaceea nu prea mananca algele.. as spune chiar ca nu mananca deloc. singurul lucru pe care il fac ei este sa mai consume o parte din hrana ce ramane dupa ce mananca pestii. Ai grija totusi ca acesti melcisori sunt amatori de plante fragile cum sunt hemianthusurile (o spun din proprie experienta)
Posted 22 May 2008 - 03:25 PM
cand am avut alge in acvariu se observau zolele curatate de melci(am avut ceva alge maro pe sticla)
raul sa fie convins de ceva are nevoie de pareri din mai multe pariti(si inca ceva e problema te deranjeaza
)
raul sa fie convins de ceva are nevoie de pareri din mai multe pariti(si inca ceva e problema te deranjeaza
Posted 22 May 2008 - 07:01 PM
1. Este interzisa folosirea unui limbaj necivilizat, aberant cat si a discutiilor gen IRC ( ex: asha, tzara, kare, nuj, cn,etc. ).
Si lucrul acesta nu-i valabil numai pt tine :!:
Daca vrei sa intelegi ceva e foarte bine .
www.acvariuclub.ro
Posted 24 May 2008 - 05:39 PM
As mai avea inca cateva intrebari...femela guppy...cand pot sa imi dau seama k o sa nasca??....adica cand o sa fie ziua respectiva o sa fie foarte agitata??......in timp ce naste..ar fi ok daca as muta'o intr'un borcan..??...ca inca nu am acvariu de rezerva...sau maternitate....ar fi indicat sa imi cumpar o maternitate sa o izolez acolo??...as face asta dar imi e frica ca o sa fie prea stresata...ajutati'ma va rog cu ceva sfaturi
multumesc anticipat
multumesc anticipat
Posted 23 July 2008 - 11:16 PM
poti sa iti cumperi maternitate este mult mai eficienta decat borcanul, unele femele isi mananca progenitura. ca sa iti dai seama cand se apropie trebuie sa o urmaresti indeaproape o perioada mai lunaga. ridica capacul bazinului si priveste de sus femela in cauza, de regula burta pestoaicei capata forme patratoase cand se apropie de fatat. desemenea pata inchisa la culoare din abdomenul pestelui devine mai mare si mai vizibila. cu cateva ore inainte de fatat devine foarte agitata, inoata in sus si in jos in zona muchiilor acvariului in cautarea unui loc retras. pentru ati fi mai usor iti recomand sa notezi cand fata prima data astfel peste 4 saptamani iti va fi mult mai usor sa o urmaresti, ai grija ca nu sunt 4 saptamani fix pot si +/- 2-3 zile. daca nu poti cumpara maternitatea si ai plante multe de suprafata s-ar putea sa iti scape ceva puiet si in acvariu dar nu se stie pentru cat timp.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users