am repus in functiune acvariul de 90 litrii, iar ca locuitori are un ancistrus albino si o pereche de nigro. cu toate ca au doar 4 cm, ciclasomele au si depus pe o nuca de cocos. pana acum s-au albit 4 icre.
propun sa se dicute in continuare aici despre aceasta specie.
eu pot sa spun ca sunt niste pesti foarte violenti, mereu in razboi cu cineva. momentan la mine in acvariu masculul mereu o alearga pe femela. el sta si aereaza icrele in continuu iar can se apropie o alearga. femela se deosebeste de mascul prin faptul ca are o culoare galben-argintie pe burta. pentru alte intrebari o sa incarc sa va raspund din cate stiu si eu.
Ciclasoma nigrofasciatum
Started by alex, May 13 2008 10:02 PM
11 replies to this topic
Posted 14 May 2008 - 06:03 PM
Din experienta pe care am avut-o cu nigro , pot sa-ti spun ca nu sunt chiar asa de violenti pe cit ii califici tu . La depunere si pina la cresterea puilor sunt intradevar foarte violenti . Imi atacau si mina
. Nu stiu ce ai tu acolo , dar la mine femela era cea care pazea ponta , iar masculul teritoriul . De regula se deosebesc dupa forma si marimea inotatoarelor , care la mascul sunt mai lungi si mai ascutite , dar cel mai simplu se deosebesc in perioada de reproducere cind femela se coloreaza in galben-portocaliu sau chiar rosu in zona abdominala si pe laterale .
Indicat este sa fie tinuti numai cu ciclasome cam de aceeasi talie , dar cel mai bine se simt in acvariile monospecie . Ar fi bine daca ai scoate acel ancistrus .
Indicat este sa fie tinuti numai cu ciclasome cam de aceeasi talie , dar cel mai bine se simt in acvariile monospecie . Ar fi bine daca ai scoate acel ancistrus .
www.acvariuclub.ro
Posted 14 May 2008 - 08:31 PM
probabil o sa ii donez pe toti 3 fiindca vreau sa-mi iau 2 oscari pui. la toamna, dupa ce or mai creste o sa ii mut intro casa mai mare :mrgreen:
Posted 14 May 2008 - 09:31 PM
alex said:
probabil o sa ii donez pe toti 3 fiindca vreau sa-mi iau 2 oscari pui. la toamna, dupa ce or mai creste o sa ii mut intro casa mai mare :mrgreen:
www.acvariuclub.ro
Posted 15 May 2008 - 01:07 PM
ce va place atat de mult la oscarii astia? sunt imensi si nu poti pune decat cativa intr-un acvariu foarte mare lucru care face acvariul sa para cam pustiu.
Posted 15 May 2008 - 03:06 PM
nu stiu daca un acvariu cu niste pesti de 35 cm poate parea pustiu....
poate mai bag niste guppy.... din cand in cand
poate mai bag niste guppy.... din cand in cand
Posted 15 May 2008 - 03:35 PM
mda... eu am vazut cateva acvarii si erau cam seci... avea 400l, 2 oscari si nicio planta... mie tot cam pustiu mi se pare. dupa cum am mai spus prefer plante cu gramada si pesti mai putini
Posted 15 May 2008 - 08:14 PM
Chestie de gusturi . Desi imi plac foarte mult cum arata oscarii , nu as creste asa ceva . Si nu din lipsa de spatiu ci pt faptul ca prefer acvariile cu ceva mai multa activitate (pesti mai multi) si eventual ceva plante . Dar repet , ca pesti sunt extraordinar de frumosi .
www.acvariuclub.ro
Posted 15 May 2008 - 08:15 PM
nu contest aspectul lor frumos, dar nu imi plac din acelasi motiv din care nu ii plac nici lui mr.fish
Posted 15 September 2008 - 11:55 PM
Cam mort topicul asta dar am si eu ceva de spus in apararea ''condamnatilor''. Personal imi palce la ei cam tot de la forma corpului si colorit, la comportamentul agresiv in perioada reproducerii, usurinta cu care se reproduc, strasnicia cu care isi pazesc icrele. De nenumarate ori mi s-a intamplat sa fiu ''muscat'' de ei daca ma apropiam de icrele sau larvele lor. Sa nu mai vorbim de alti pesti..fossilis-ul meu a ramas fara un ochi si sunt sigur ca ei sunt autorii. Sunt pesti cu personalitate dar in acelasi timp rezistenti la boli si nu necesita conditii deosebite. Daca va ganditi sa incepeti un acvariu cu rapitori pot spune ca Nigro sunt ideali chiar si pentru incepatori
Prietenia unui om destept e mai de pret decat prietenia tuturor prostilor
Posted 18 September 2008 - 09:40 AM
cu oscari se pot ti plante de talie mare fara prea multe probleme, imagineazati un acvariu de 400 L plantat cu ceva echidorus amazonicus, iar pe capete cu valisneria gigantea, eu zic ca ar fi un spectacol. mai adaugi si 1 sau chiar 2 buturugi si obti un acvariu de invidiat, chiar daca ai doar 2 sau 3 mamuti in el. dar totul depinde de gusturi.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users