Jump to content

Substrat si pietre

11 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 12 May 2008 - 09:15 PM

Nu am vazut un forum pentru substrat asa ca am sa postez aici, oricum e intrebare de incepator :) .
Am niste pietre de granit, le pot pune in acvariu? Ca aspect sunt frumoase dar ca beneficii/prejudicii nu stiu nimic. Va rog sa-mi dati o mana de ajutor.

• Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 12 May 2008 - 09:24 PM

nu stiu sigur, dar parca sunt cam calcaroase, nu? asta inseamna ca le poti baga daca ai ciclide africane, sau nu daca ai ciclide sud-americane. oricum mai asteapta pareri.

• Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 13 May 2008 - 07:04 PM

Din putina geologie pe care o cunosc , granitul este o roca vulcanica , deci necalcaroasa . O poti baga linistit in orice acvariu .
www.acvariuclub.ro

• Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 13 May 2008 - 09:40 PM

am zis ca nu sunt sigur! deci sunt iertat de sfatul meu aiurit :mrgreen: pe jumate

• Members
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 20 May 2008 - 10:09 AM

s og stiu cine sia facut fundal din asaceva pt ca avea cunostinte unde se taie granitul si etc si sia lipit pe acvariu!intrebarea mea ar fi daca nu cumva ai putea sa mi faci si mie rost de cateva
?:)

• Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 21 May 2008 - 09:09 PM

s og stiu cine sia facut fundal din asaceva pt ca avea cunostinte unde se taie granitul si etc si sia lipit pe acvariu!intrebarea mea ar fi daca nu cumva ai putea sa mi faci si mie rost de cateva
?:D
Vlad eu inteleg ca uneori mai suntem obositi sau grabiti , dar sa dea naiba daca inteleg de ce nu putem scrie corect si inteligibil romaneste . Ai probleme cu limba romana ? Sau scoala nu prea ai "vizitat-o"? Parca am mai avut discutia asta si pe un alt forum ?
Personal nu am nimic cu nimeni , dar ma deranjeaza terfelirea limbii romane . Asta ca sa nu spun lipsa cunostintelor elementare , care se acumuleaza in clasele primare .
www.acvariuclub.ro

• Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 21 May 2008 - 09:39 PM

E pacat ca nu tinem cont de limba romana, cred ca suntem prea grabiti, nu mai stim sa savuram lucrurile cu adevar importante.
Mai am pietre, daca vrei spune-mi cum sa-ti trimit.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 22 May 2008 - 12:51 PM

nu stiu ce intelegeti voi prin taierea granitului... daca va referiti la o taiere precisa, aceasta cred ca se poate face doar la ateliere specializate pe taierea pietrei. daca vreti doar o cioplire iarasi este foarte greu existand riscul sa crape.

• Members
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 23 July 2008 - 11:27 PM

se pot folosi urmatoarele tipuri de roca granit, bazalt, andezit, gresii, pietris (tot roca este). cele calcaroase se pot folosi doar la pesti iubitori de apa dura gen ciclide africane.

ca sa iti fie usor sa le recunosti poti cauta pe gogle sau pe wikipedia

referitor la prelucrara granitului ar trebui sa nu va incurcati, este o roca extrem de dura.

• Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • LocationTulcea

Posted 16 April 2010 - 08:36 PM

Stie careva de "testul cu otet" ? aici la mine in oras sunt cariere cu granit de toate culorile si credeti-ma ca am fost la cautat cu sticla de otet dupa mine si ...BINGO . E o piatra extrem de calcaroasa pentru ca e rezultatul rocii vulcanice :twisted: asa ca faceti testul : daca turnati otet pe roca si sfaraie bagati-o la ciclidae SI ATAT ! daca nu sfaraie bagati-o la ceilalti ;)

• Members
  • Pip
  • 21 posts

Posted 18 April 2010 - 12:43 PM

Granit de toate culorile? Sigur nu este vreo marmura , ca aia este calcaroasa sau cel putin la testul cu otet sfaraie. Nu se dizolva in apa asa de usor, dar in timp poate mari duritatea.

La tine in ce oras?

• Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • LocationTulcea

Posted 19 April 2010 - 10:26 PM

In Tulcea . La noi nu se gaseste marmura e doar granit dar este calcaros . Google it !

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users