Jump to content

guppy

18 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 04 May 2008 - 09:16 PM

care sunt conditile indeale pt inmultire>?

• Members
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 05 May 2008 - 08:40 PM

:P Sa fie o pereche. :) Glumeam, eu unul am pH de 6,5; 25C si lunar am parte de pui, dar guppy nu am auzit sa aiba vreo pretentie.

• Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 12 May 2008 - 09:17 PM

chiar e nevoie de doar o pereche. sunt fenomenal de adaptabili la orice conditii astia

• Members
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 20 May 2008 - 09:42 AM

Stiti cum e mie mi-a murit o femela inainte cu cateva zile:( sa faca pui,acuma astept ca urmeaza o alta sa faca:) o sa postez poza cu puii!(in cazul in care am succes)

• Members
  • PipPip
  • 82 posts

Posted 20 May 2008 - 10:57 AM

am promis mainainte am vazut ceva mic ca inoata in acvariu la mine de ci am iara pui la guppy al 2 rand:D

• Members
  • 5 posts

Posted 01 February 2010 - 04:36 PM

ma puteti ajuta si pe mine va rog ????

sunt interesat cam ce specii as mai putea adauga cu guppy ( sa se intelega intre ei ) . Mar interesa daca guppy se inteleg cu neonii ... sunt incepator si am inteles ca cel mai bine ar fi sa incep cu guppy deoarece nu sunt pretentiosi , dar nu as fi prea incantat sa cresc doar guppy in avariul meu .
Daca puteti sa ma ajutati cu ceva sfaturi va rog nu ezitati
PS. acvariul este de 50 de litri .

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 February 2010 - 01:52 PM

Cataline eu zic ca poti sa incepi cu aproape orice specie de pesti, dar sa eviti pestii scumpi si pretentiosi gen discusii. In rest poti sa tii xipho, neoni, zebre, tetrazone, sanitari, colisa sau chiar scalari. Bineinteles ca nu toti in acelasi timp intr-un borcan de 20l, dar poti sa combini linistit guppy, daca tot vrei sa incepi cu ei, cu niste neoni, xipho si niste zebre. Eu as vedea sincer si o pereche de colisa pentru putina culoare.

PS. Cand am scris acest mesaj am considerat ca in momentul in care schimbi apa in acvariu nu il golesti 100% si tii pesti in lighean pana cureti cu niste solutie de geamuri peretii acvariului.

• Members
  • 5 posts

Posted 03 February 2010 - 02:40 PM

imi place combinatia cu guppy , zebre , neoni , xipho . Dar nu am inteles treaba cu perechea de colisa , as putea sa pun perechea de colisa cu speciile enumerate mai sus ? si inca ceva am auzit ca intr-un acvariu nu trebuie sa lipseasca un sanitar sau mai multi ( in functie de capacitatea acvariului ) este adevarat ? multumesc .

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 03 February 2010 - 03:39 PM

Intradevar sunt foarte folositori nu pentru ca mananca rahat cum credeam noi cand eram mici ci pentru ca mananca mancarea ramasa de la ceilalti pesti si care ajunge pe fundul acvariului. Daca nu ai sanitari, acea mancare sta acolo si prin descompunere altereaza parametri apei. Am uitat sa iti recomand si niste sanitari. Colisa lalia imi plac mie foarte mult. Este o chestie de gust, eu am dat doar un exemplu.

• Members
  • 5 posts

Posted 04 February 2010 - 10:48 AM

OK ... am inteles dar intrebarea mea era daca perechea de colisa se va intelege cu Guppy , Neonii , Zebrele si Xiphorii ? si daca ai putea te rog .... sa-mi zici si mie asa cu aproximatie cam cati neoni , guppy si toti ceilalti ar trebui sa pun , nu vreau sa-mi suprapopulez acvariul asa ca mai bn intreb si io pe cine cunoaste ;)
PS: acvariu de 50 de litri.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 04 February 2010 - 11:07 AM

La volumul acvariului tau ar trebui sa te multumesti cu 10 neoni, o pereche de guppy si 4 zebre si 2 sanitari. Asta maxim din punctul meu de vedere.

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 18 February 2010 - 06:41 PM

salutare! eu am inceput cu guppy si mi-au decedat toti,pe rand. apoi am luat neoni si sunt uimit cat de rezistenti sunt. Ba mai mult, mi-au facut si pui in conditii improprii(duritate,lumina,ph,etc.).practic.au depus in mossul din acvariul comunitar. Sunt perfect compatibili cu guppy,xifo si alti pasnici.
MELCI, SCOICI, RACI, CRACI !...

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 18 February 2010 - 08:11 PM

Dar nu au supravietuit puii ma gandesc asai? icrele sunt fotosensibile si se strica la lumina.

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 19 February 2010 - 07:12 PM

hai sa te surprind Cristi: neonii de acum ii am din acei pui! nu ma intreba cum...e contrar a tot ce stiam pana acum despre neoni.Dar s-a intamplat. O fi din cauza mossului,a temperaturii...nu stiu. in schimb nu am reusit sa inmultesc guppy:) dar, fiind nebun dupa aquascaping,ma bucur ca nu s-a intamplat asa:) neonii si arlechinii mi se par cei mai potriviti pentru latura asta a acvaristicii.
MELCI, SCOICI, RACI, CRACI !...

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 19 February 2010 - 10:54 PM

Foarte faina treaba. Nu pot sa zic decat felicitari. Inseamna ca ai reusit sa le creezi un habitat in care ei sa se poata inmulti.

• Members
  • 2 posts

Posted 15 December 2010 - 07:42 PM

Am si io o pereche de red guppy si as vrea diste sfaturi de la cunoscatori cum trb sai ingrijesc ptr a se inmulti.

• Members
  • 2 posts

Posted 15 December 2010 - 07:43 PM

cunoscatori acestei rase sa dea add la id edwynush_95 va rog :P

• Members
  • PipPip
  • 192 posts
  • LocationPucioasa

Posted 01 May 2012 - 10:16 PM

Hai sa aduc in actualitate acest subiect si sa va spun ca in acvariu mai am 3 otto si RCS. Sanitari nu am mai pus si continui sa cred ca nici nu mai are rost sa pun din doua considerente majore: deranjeaza substratul iar ceea ce am deja face o treaba destul de buna.
Inteligenta artificiala nu poate fi comparata cu prostia naturala.

Administrator

• Administrators
  • 2,434 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 01 May 2012 - 10:56 PM

Si eu am o gasca de guppy care impart acvariul cu un SAE si cu o multime de RCS.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users