carasius auratus
Started by levy, Apr 19 2008 07:38 PM
18 replies to this topic
Posted 21 April 2008 - 03:47 PM
sincer nu prea stiu, dar oricum evita viviparii si pestii gen neoni. poti incerca eventual niste scalari, xipho, sanitari...
Posted 12 May 2008 - 09:15 PM
scalari cu carasi? sa-mi fie iertat domnul administrator, ori nu ati inteles intrebarea ori nu prea va pricepeti la acvaristica!
Posted 13 May 2008 - 09:12 AM
Posted 13 May 2008 - 09:43 PM
pai carasii fiind pesti de apa rece, colegii de acvariu trebuie sa fie pesti de apa rece. nu stiu sigur cum se inteleg dar pesti care rezista in apa mai rece sunt si macropodus opercularis aka pestele paradis.
Posted 15 May 2008 - 01:09 PM
da ... sa stii ca am uitat de aspectul asta... de obicei cand se analizeaza compatibilitatea intre pesti se tine mai mult cont de agresivitatea acestora si nu de parametrii necesari pentru apa... o greseala mare zic eu, dar si eu cam fac parte din aceasta categorie spre rusinea mea
Posted 15 May 2008 - 03:09 PM
cred ca toti am trecut prin asta... daca vedeai ce aveam eu inainte faceai infart :mrgreen: gurami+scalari+ciclide africane+nigro+cory+platty+xipho si altii pe care momentan i-am uitat :mrgreen:
Posted 15 May 2008 - 03:36 PM
acum nu stiu ce parere ti-ai facut tu despre mine... dar nu is chiar asa :roll:
Posted 31 May 2008 - 01:32 PM
are dreptate alex,sunt multe motive ptr care nu ar trebui sa stea impreuna:
- carasii sunt pesti de apa rece,in timp ce scalarii nu
- atat carasii cat si scalarii sunt pesti teritoriali si se vor bate
- cozile carasilor sunt prea atragatoare ptr a nu fi devorate :roll:
... carasii nu prea trebuie sa ii tii cu alti pesti... eu am 2 carasi in 100 l .. singuri....
Carasii nu prea sunt buni de tinut ptr incepatori deoarece:
- le trebuie chiller vara
- mananca plantele,deci trebuie sa faci un decor din piatra... in nici un caz plante de plastic... arata urat! poti pune si craci... dar trebuie facut un tratament la craci,daca e nevoie vi-l explic
- au nevoie de 50 litrii/individ
- fac mizerie ca porcii
... datorita temperaturii scazute,comportamentului,mizeriei pe care o fac,etc nu pot fii tinuti cu alti pesti ptr ca ii imbolnavesc sau ii ucid
Pesti indicati de mine ptr incepatori ar fi:
-guppy
-xipho
-platy
-molly
Daca aveti un acvariu mai mic de 50 litrii atunci sa nu va ganditi nici macar la 1 caras :mrgreen:
@ crstn_savu
Nu ai scazut in ochii nimanui,stai linistit
am inteles ca nu te pricepi la carasi,dar la alti pesti stiu ca te pricepi
- carasii sunt pesti de apa rece,in timp ce scalarii nu
- atat carasii cat si scalarii sunt pesti teritoriali si se vor bate
- cozile carasilor sunt prea atragatoare ptr a nu fi devorate :roll:
... carasii nu prea trebuie sa ii tii cu alti pesti... eu am 2 carasi in 100 l .. singuri....
Carasii nu prea sunt buni de tinut ptr incepatori deoarece:
- le trebuie chiller vara
- mananca plantele,deci trebuie sa faci un decor din piatra... in nici un caz plante de plastic... arata urat! poti pune si craci... dar trebuie facut un tratament la craci,daca e nevoie vi-l explic
- au nevoie de 50 litrii/individ
- fac mizerie ca porcii
... datorita temperaturii scazute,comportamentului,mizeriei pe care o fac,etc nu pot fii tinuti cu alti pesti ptr ca ii imbolnavesc sau ii ucid
Pesti indicati de mine ptr incepatori ar fi:
-guppy
-xipho
-platy
-molly
Daca aveti un acvariu mai mic de 50 litrii atunci sa nu va ganditi nici macar la 1 caras :mrgreen:
@ crstn_savu
Nu ai scazut in ochii nimanui,stai linistit
Posted 31 May 2008 - 06:58 PM
Nu sunt incepator,, Pestinnozaurul,,tin carasi de vreo 6-7 ani si de mult timp ma gandesc ca sa bag ceva pesti de talie mare intre carasi
Posted 01 June 2008 - 07:50 AM
In nici intr-un caz nu mam simtit jignit chiar din contra
. Dar totusi tr sa existe ceva care sa mearga. Eu pe langa carasi mai tin cory,ancistus, si am si niste plante care supravietuiesc cu carasi fara co2 si fertilzatori
Posted 01 October 2008 - 09:44 AM
pai am echinodorus, anubias, microsorum, vallisneria, cryptocoryne. astea le am eu si rezista foarte bine la carasi
Posted 02 October 2008 - 12:52 PM
anubias imi iau si eu cat de curand, ma gandeam sa pun si ceva riccia dar sincer nu prea sunt sigur ca va rezista la carasi (sau poate cine stie...)
Posted 03 October 2008 - 05:13 PM
nu va rezista sigur, carasi cel mai bine stau singuri, nu are foarte multe compatibilitati, chiar si xipho sau moly ii agreseaza, despre plante baga aubias (ar fi bine sa o legi ca sa prinda radacini. ar mai merge valisneria gigantea, si chiar un echinodorus dar acesta trebui plantat in ghiveci ca sa poata creste ca il scot berbeci din substrat.
Posted 03 October 2008 - 05:37 PM
la mine, cand am avut carasi pana si anubiasul nu rezista... frunzele tinere erau mancate fara probleme de acestia.
Posted 05 October 2008 - 03:30 PM
da este un peste problematic cand vine vorba de plante naturale, insa cu fertilizare si plantare in ghivece merge. aceasta specie este crescuta cu putine plante sau deloc din mai multe motive, unul si cel mai important este datorita faptului ca la le mananca, altul ar fi ca este o specie ce creste foarte mare si rupe plantele fragile, are nevoie de spatiu de inot si nu in ultimul rand este vorba de aspectul pestelui este atat de frumos si apreciat incat prezenta plantelor deviune un aspect neglijabil pentru un acvarist incepator, insa odata cu trecere timpului si acumularea de informatii de catre acvaristi, acestia isi schimba incet, incet preferintele spre pesti mai mici, mai rafinati, mai delicati, cu care de altfel se pot tine si plante fara probleme. unii acvaristi nu se vindeca niciodata de microbul porcusorului de avcariu (nume de alint al carasului popular prinde acvaristi).
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users