Jump to content

SAE

8 replies to this topic
  • Members
  • Pip
  • 42 posts

Posted 19 April 2008 - 03:00 PM

Nu stiu dc am inteles bine, dar Siamese Algae Eater este unul si aceeasi cu Flying Fox? Eu stiam ca sunt 2 specii diferite si Flying Fox este o falsa mancatoare de alge.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 19 April 2008 - 03:17 PM

sunt una si aceeasi specie. din cate stiu eu aceasta denumire provine atat de la forma botului cat si de la forma inotatoarei codale. Cele doua specii pot fi diferentiate, prin acea linie neagra care in cazul SAE se prelungeste si pe inotatoarea codala.

• Members
  • Pip
  • 42 posts

Posted 19 April 2008 - 03:25 PM

Eu am acas 4 Flying Fox dar nu se comporta ca si niste SAE :roll:

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 19 April 2008 - 04:45 PM

I-ai luat din lotus nu? si eu tot de acolo si sunt SAE chiar daca pe acvariu nu stiu ce denumire scria ca era in ungureste si eu nu prea ma pricep la ungureste :P . Cat despre comportament ar trebui sa fie foarte activi si sa manance alge toata ziulica. Pe mine chiar ma amuza cand ii vad cum toata ziua 'razuiesc' pe alge.

• Members
  • Pip
  • 42 posts

Posted 19 April 2008 - 07:02 PM

Eu i-am achizitionat de la magazinul ala de pe Progresului acu vreo 2 ani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 19 April 2008 - 07:09 PM

levy nu is aymonieri cumva pestii pe care ii ai tu?

asa arata aymonieri
Posted Image

• Members
  • Pip
  • 42 posts

Posted 19 April 2008 - 07:32 PM

Nu! Arata ca si ce atzi prezentat voi pe prima pagina a site-ului.Apropos as vrea sa fac schimb cu ei dc sunt doritori ID-ul meu este pe site....

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 572 posts

Posted 21 April 2008 - 03:49 PM

eu nu mai am nevoie din cauza usoarei suprapopulari si incerc sa raman cu cat mai putin pesti deoarece eu sunt mai pasionat de acvariile plantate decat de cele cu pesti. posteaza la anunturi eventual... poate sunt doritori...

• Members
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 09 October 2008 - 08:35 PM

Pentru cei care doresc sa afle cum pot diferentia un real de un fake SAE pot citi aici. Oricum, e grea diferentierea intre astia ptr ca seamana super asemanator, mai ales cand sunt mici. Am furat pozele din articol si le postez aici:

Posted Image
Siamese Algae Eater, Crossocheilus siamensis

Posted Image
"False siamensis", Epalzeorhynchus sp. or Garra taeniata

Posted Image
Flying Fox, Epalzeorhynchus kalopterus

Posted Image
Chinese Algae Eater, Gyrinocheilus aymonieri
"Dragostea e singura inflamatie a inimii care coace in inima si fistulizeaza in vagin..." (Prof. Dr. Petre Florescu - Profesor de Morfopatologie U.M.F. Cluj Napoca)
Za Crib [Reloaded]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users