Daca tot discutam de hranirea pestilor din acvariu, cred ca putem face o mica analogie cu
hranirea pestilor in crescatorii. Astfel in crescatorii pestii se hranesc cu un procent care
variaza intre 2% si 6% din greutatea lor zilnic, calculat cu hrana cu proteina 40%. Plecand
de la aceste date se poate calcula inclusiv filtrarea biologica (dimensionarea ei) functie de
cantitatea de hrana. Si se poate dimensiona corect filtrarea biologica functie de hrana,
volum de apa, debit de apa recirculat, nivel de oxigenare si alti parametri. In cazul acvariilor
cred ca un calcul de 1-1,5% din greutatea pestilor hrana cu 40% proteina ar fi acoperitor.
Am sa incerc saptamana viitore sa deschid un thread cu explicatii pe tema dimensionarii unui
filtru biologic.
In ceea ce priveste acvariile mele, discusii si ceilalti pesti din acvariul de apa dulce sint hraniti de
doua hranitoare automate de 5 ori pe zi cam cat se ia intre 3 degete, de doua ori cu Blood worms de
la Ocean Nutrition si de 3 ori cu NLS pentru discusi, iar in acvariul marin dau de 2-3 ori pe zi cat iau
intre 3 degete Spirulina JBL si odata pe zi 4 cuburi de congelate (diverse), uneori le mai dau o data pe
zi si ceva pelete NLS. Dar la acvariul marin este putin mai complicat, de 3-4 ori pe saptamana hranesc
si coralii cu un cocktail din diverse (red plankton, oister eggs, cyclops, aminoacizi, vitamine, zooplancton,
fitoplancton si altele).
O seara placuta,
Dragos
Edited by kirucd, 26 February 2013 - 07:55 PM.