Sistem CO2 pentru acvarii mici
Posted 23 September 2012 - 12:51 PM
Posted 24 September 2012 - 02:17 PM
Proiect de viitor: acvariu 300l plantat, substrat Volcanit, filtrare JBL e901 + filtru substrat, lumina 4x54W sau LED
Posted 24 September 2012 - 09:17 PM
Chiar si asa insa, am citit despre colegul pe care l-a tinut 9 luni butelia. Intr-adevar impresionant. Electrovalva cu ph controller sau pur si simplu singura si inchisa pe timpul noptii?
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere !
Incercare de aquascaping (jurnal inchis)
Blog despre acvaristica
Romanian Aquascaping Contest 2014
Posted 24 September 2012 - 09:36 PM
E totusi un sistem care merita atentia. Imi propun sa-l achizitionez pentru viitorul setup al unui acvariu de vreo 40 litri brut.
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere !
Incercare de aquascaping (jurnal inchis)
Blog despre acvaristica
Romanian Aquascaping Contest 2014
Posted 02 February 2014 - 08:31 PM

Posted 02 February 2014 - 08:36 PM
depinde cum doresti acvariul, full plantat, semiplantat, sunt niste chestii de care trebuie tinut seama:), colegii care il au in dotare sau stiu ceva despre el si cei cu mai multa expierenta iti vor spune sigur ce doresti sa afli
Edited by costelino, 02 February 2014 - 08:38 PM.
Posted 02 February 2014 - 09:09 PM
Salut Giuliano,
Sistemul la care faci referire nu e complet inutil si cred ca se preteaza foarte bine, mai ales daca nu ai plante foarte pretentioase. Cele cu nevoi scazute si medii se vor simti chiar bine. Pe termen lung, sistemul profesional este mai rentabil, insa acest chit te va ajuta sa iti faci o idee despre impactul aditiei de CO2 asupra cresterii plantelor.
Acvaristica este simpla.
Posted 12 February 2014 - 11:37 PM
Salut Giuliano,Sistemul la care faci referire nu e complet inutil si cred ca se preteaza foarte bine, mai ales daca nu ai plante foarte pretentioase. Cele cu nevoi scazute si medii se vor simti chiar bine. Pe termen lung, sistemul profesional este mai rentabil, insa acest chit te va ajuta sa iti faci o idee despre impactul aditiei de CO2 asupra cresterii plantelor.
La un acvariu de 54 de litri si vreo 47 litri efectivi crezi ca e cea mai buna varianta acest sistem de co2 nano ? Ar face fata ?
L-as vrea pentru un acvariu mediu spre bine plantat cu plante easy si poate ceva medium si parca as vrea sa-mi iau reductor pentru butelia reancarcabila Aquili de 500 gr.
As vrea o parere in sensul asta .
Multumesc frumos.
Posted 13 February 2014 - 12:03 AM
Sistemul ce face subiectul topicului face fata fara probleme la acvariul tau. Sistemul reincarcabil este mai rentabil pe termen lung. Reumplerea este mai ieftina decat decat achizitia de butelii noi de unica folosinta. In plus, daca vrei sa vinzi sistemul reincarcabil obtii un pret destul de bun in raport cu costurile initiale. Nu acelasi lucru se poate spune si despre sistemul cu butelii de unica folosinta. Daca nu vrei sa treci la un acvariu mare, buteliile de unica folosinta e o solutie. Daca te gandesti la un upgrade, reincarcabilele sunt mai avantajoase.
Acvaristica este simpla.
Posted 15 February 2014 - 12:42 AM
Sistemul ce face subiectul topicului face fata fara probleme la acvariul tau. Sistemul reincarcabil este mai rentabil pe termen lung. Reumplerea este mai ieftina decat decat achizitia de butelii noi de unica folosinta. In plus, daca vrei sa vinzi sistemul reincarcabil obtii un pret destul de bun in raport cu costurile initiale. Nu acelasi lucru se poate spune si despre sistemul cu butelii de unica folosinta. Daca nu vrei sa treci la un acvariu mare, buteliile de unica folosinta e o solutie. Daca te gandesti la un upgrade, reincarcabilele sunt mai avantajoase.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Nu o sa trec la un acvariu mai mare din lipsa de spatiu.
Tot din acelasi motiv intentionez sa optez si pentru sistemul acesta cu butelie reancarcabila pentru ca nu am unde sa tin o butelie mai mare decat cea de 500gr la care am facut referire.
Totusi, indraznesc sa mai pun o intrebare ... stiu ca e relativ dar as vrea sa stiu aproximativ cat m-ar tine o butelie de 500 gr. la acvariul meu in conditiile de mai sus.
Multumesc frumos.
Posted 15 February 2014 - 12:47 AM
Exista de cumparat un adaptor cu care reductorul se poate conecta la buteliile reincarcabile. Dar nu stiu de unde se poate cumpara si nici car costa. Colegul Adi a folosit acest sistem cu o electrovalva care functiona simultan cu lumina.
Revin cu un replay la afirmatia de mai sus si as dori sa intreb daca aveti mai multe date in sensul asta. Acel adaptor din ce a observat se poate conecta doar la butelia standard de 95 gr cu care vine sistemul sau la buteliile de 500 gr. Aquili care nu sunt reancarcabile.
M-ar interesa strict daca se poate pune butelie reancarcabila la sistemul asta.
Posted 15 February 2014 - 05:59 PM
Proabil ca exista un adaptor, insa cel mai bine este sa intrebi la magazinul de la care vrei sa cumperi.
NU se poate folosi butelie reancarcabila la sistemul asta.
Se poate folosi doar butelia Aquili de 500 gr. de unica folosinta care poate sa fie o solutie buna.
Imi poti spune te rog, cum se poate atasa electrovalva la acest sistem ca el sa functioneze odata cu lumina ?
Sunt hotarat sa imi achizitionez sistemul asta, sper sa faca fata la acvariul meu .
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users