Jump to content

•   

Difuzor ceramic CO2 de colt 2 cm

Difuzor ceramic CO2 injectie co2 dizolvare co2 dioxid de carbon

• You cannot reply to this topic
44 replies to this topic
Claudiu

Administrator

• Administrators
  • 7,092 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 23 February 2012 - 11:17 PM

Ieri am inceput o serie de teste pe difuzoarele de CO2. Am luat trei modele: unul mic, unul mijolociu si unul mare. Am inceput cu cel mic. Mi-a facut o impresie buna, deoarece este foarte usor de montat si fixat. Este probabil si cel mai ieftin si la indemana mijloc de dizolva CO2. Ca si costuri cred ca doar filtrul de tigara il bate, insa acesta ridica probleme la capitolul mentenanta. Difuzorul a fost montat la un sistem format din butelie si reductor. Daca vreunul dintre colegii care detin bomba, ar fi dispus sa testam functionalitatea acestui accesoriu, ar fi grozav. Asadar concluziile sunt pozitive: usor de montat, ieftin, usor de curatat, randament bun la acvarii mici si medii.

Acvaristica este simpla.

Ienei Robert
  • Member
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationCluj Napoca

Posted 24 February 2012 - 12:10 AM

Sigur merge si cu bomba cu drojdie. Eu folosesc un difuzor asemanator, putin mai mare, provenienta china si merge fara probleme. Am avut si mai mic si functiona.

Eventual daca ai putea posta date referitoare la dizolvare cred ca ar ajuta multa lume. Ma refer sa faci comparatie intre acest tip de difuzor si alt tip. De exemplu care in cat timp scade ph-ul de la 7 la 6.2 la 2 bule pe secunda.

Claudiu

Administrator

• Administrators
  • 7,092 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 24 February 2012 - 12:14 AM

M-am gandit sa fac acest lucru, insa datele cred ca mai mult ar incurca oamenii, deoarece durata depinde foarte mult de KH. Iar cum in Romania avem valori de la 0 la 30 grade germane, ar iesi o dezinformareveritabila. Tot ce pot sa iti spun este ca plantele au perlat cu acest difuzor, la 2 bule/secunda, la un acvariu de 300 litri brut. pH-ul inregistrat a fost de 6,5 unde il tine controllerul. E drept ca nu a avut de coborat decat de la 6,7 cat am dimineata. Oricum, total nerelvante datele, nu-i asa ?

Acvaristica este simpla.

Ienei Robert
  • Member
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationCluj Napoca

Posted 24 February 2012 - 12:30 AM

Da, problema e complexa. Si eu m-am grabit si nu am formulat tocmai corect ce voiam. Eu ma gandeam sa faceti aceste teste( cei care aveti controller de pH) pentru a lamuri cat de cat ordinea difuzoarelor in functie de eficacitate, si nu pentru a crea un punct de reper pentru cei fara controller. Stiu ca aceste teste sunt greu realizabile la acvariile pregatite pentru concursuri deorece ar implica variatii destul de mari de ph. O alta modalitate ar fii sa monitorizezi durata dintre o deschidere si inchidere a electrovalvei. Cu cat difuzorul este mai eficient cu atat ar trebui sa scada aceasta perioada.

Claudiu

Administrator

• Administrators
  • 7,092 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 24 February 2012 - 02:18 AM

Robert, eu am o alta opinie. Poate nu e cea mai corecta, dar sigur e proactica. La cat de ieftin este co2-ul, nu cred ca merita investite sume foarte mari in cercetarea eficientei diferitelor aceesorii de dizolvare. Ca se consuma 3 kilograme pe an sau 5 , chiar nu cred ca are importanta.

Acvaristica este simpla.

kyoshoy
  • Member
  • PipPip
  • 93 posts
  • LocationIasi

Posted 24 February 2012 - 10:12 AM

Ma bate si pe mine gandul sa renunt la "dihania" de JBL Taifun si sa-mi iau un difuzor ceramic, singurul lucru care ma opreste este gandul ca o sa vad o gramada de bule mici si fine prin acvariu.
Ce imi poti zice de nivelul de bule raspandite prin bazin, in cazul difuzorului ceramic?

Alexandru
  • Member
  • PipPip
  • 69 posts
  • LocationCluj, Romania

Posted 24 February 2012 - 10:16 AM

Eu am un difuzor asemanator(JBL ProFlora Taifun P NANO) montat in acvariul din cluj, cand ajung la cj o sa fac poze si o sa le adaug aici.L-am montat pe sistemul de bioCO2 de la JBL, ceva asemanator cu o bomba dar parca functioneaza mai echilibrat.
e bine sa fii nemultumit, inseamna ca ai tendinta sa evoluezi...

Claudiu

Administrator

• Administrators
  • 7,092 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 24 February 2012 - 11:21 AM

Colegul Mihai Micu a renuntat sa mai tina difuzorul in curentul de apa generat de filtru, tocmai pentru ca se imprasteau bulele prin tot acvariul. Din cate aimi amintesc, le-a pus in capatul opus si bulele aveau o traiectorie verticala. Dupa spuselele lui, nu a scazut eficienta. Poate intervine chiar el. El are ala jucarie (mai frumoasa), dar merge pe acelasi principiu.

Acvaristica este simpla.

Mihai Micu
  • Member
  • PipPipPip
  • 824 posts
  • Location!@#$

Posted 24 February 2012 - 12:11 PM

La mine treaba sta in felul urmator, fluxul apei e circular si oriunde l-as monta bulele se plimba prin acvariu la fel pentru ca nu exista un loc in acvariu in care apa sa nu se miste.
A ramas in dreapta in bataia lily-ului astfel incat bulele sa se plimbe prin spate nu prin fata :lol: Acum eu am un difuzor ADA care scoate bule mult mai fine decat batranul JBL, corelat cu un acvariu fara fundal abia le observ.

a3des
  • Member
  • PipPip
  • 205 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 24 February 2012 - 04:14 PM

Neaparat trebuie sa-l incerc si eu la bomba, mi-a ajuns si mie cu difurzorul improvizat. Vad ca nici nu e o avere.

adrian_b
  • Member
  • PipPip
  • 107 posts
  • LocationSibiu

Posted 24 February 2012 - 08:30 PM

Daca tot am fost prin Cluj astazi mi-am luat si eu un Proflora Taifun P, sunt curios daca voi mai putea tine pH-ul la 6.2 Ca abia astept sa scap de turnul Taifun.

Apropo, voi cu ce curatati difuzoarele ceramice ?

Ce m-a distrat e ca baietii buni de la Kronstil au pus traducerea de la Taifunul spiralat :smile:

http://www.aquaristi...53&t=temartic_e

Claudiu

Administrator

• Administrators
  • 7,092 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 24 February 2012 - 11:00 PM

Sunt doua metode. Il tii 30 de minute in clor si apoi il clatesti foarte bine sau il fierbi.

Acvaristica este simpla.

Mihai Micu
  • Member
  • PipPipPip
  • 824 posts
  • Location!@#$

Posted 24 February 2012 - 11:05 PM

Doar clatit ajunge, cu fiert mi-e sa nu crape, o sa fie ceva spuma in el dar daca il mai lasi putin in apa apoi il scuturi si repeti o sa se curete. Eu inainte sa-l bag in acvariu il leg la butelie si il pun sa scoata bule intrun pahar vreo 10 min ca sa elibereze ce clor a ramas prin pori. Atentie cu prinderea de la ventuza a difuzoarelor JBL, nu apasati prea tare sau prea brusc daca o montati pe difuzor direct ca se sparge.

Claudiu

Administrator

• Administrators
  • 7,092 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 24 February 2012 - 11:22 PM

In perioada in care am avut difuzor, l-am curatat doar prin fierbere si nu a patit niciodata nimic. Am folosit aceasta metoda deoarece era mai rapida. Daca introduceti difuzorul in apa, inca din momentul in care apa e la temperatura camerei si il lasati apoi apa sa se raceasca inapoi la temperatura camerei, riscul de a se sparge e minim. La fel si cel de a introduce clor in apa. Insa si metoda lui Mihai e foarte buna. O folosesc acum la atomizor, care functioneaza pe acelasi principiu ca si difuzorul.

Acvaristica este simpla.

claudiu_882
  • Member
  • PipPip
  • 211 posts
  • LocationCJ BN

Posted 28 February 2012 - 10:33 PM

L-am fiert pe al meu 10 min si n-a crapat. Ca sa-l racesc l-am bagat cu tot cu cratita sub un jet de apa din ce in ce mai rece.... Acum scoate bule ca si cand era nou :)
Fierberea e o metoda comoda si rapida

Claudiu

Administrator

• Administrators
  • 7,092 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 19 March 2012 - 11:20 PM

Am vazut in acest weekend acest difuzor legat la o bomba. Isi face treaba foarte bine. Bomba era tinuta pe capac. In timpul luminii, baga mai bine , ca se incalzea de la capac. Noatea baga mai incet. Estetic nu arata grozav, dar e foarte eficienta metoda. :)

Acvaristica este simpla.

a3des
  • Member
  • PipPip
  • 205 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 20 March 2012 - 09:08 PM

Sper ca pe maine sa primeasca la nevertebrate si apoi il punem in functiune pe bomba.

Claudiu

Administrator

• Administrators
  • 7,092 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 21 March 2012 - 03:47 PM

a3des, daca la un moment dat vei avea sistem profesional de injectie, vei vedea avantajele si nu te vei mai intoarce niciodata la bomba.

Acvaristica este simpla.

a3des
  • Member
  • PipPip
  • 205 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 21 March 2012 - 07:40 PM

Claudiu, crede-ma ca urmatorul FSN este destinat unui sistem de CO2, probabil fara controller, dar deocamdata vremurile sunt tulburi si trebuie sa ma descurc cu ce avem.
S-a confirmat comanda trebuie sa-mi ajunga difuzorul maine.

a3des
  • Member
  • PipPip
  • 205 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 22 March 2012 - 06:48 PM

Azi l-am primit si l-am pus in actiune.
Dupa cum spuneam este conectat la o bomba, dar am luat versiunea de 1 cm.
Scuzati calitatea materialului fimat, dar se vede ca functioneaza bine:

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

•