Jump to content

Va saluta Albinik"s old school style

12 replies to this topic
  • Members
  • 8 posts
  • LocationBACAU-Bacau

Posted 22 January 2012 - 10:08 PM

Nu, nu suntem vreo firma... suntem familia Andrei<Lucian,Bianca si Delia>, crescatori pasionati de vietati acvatice ca si voi! Cu toate ca am facut cont pe acest forum cu ceva timp in urma, inca nu am facut o prezentare cat de cat!
Suntem din Bacau si in momentul actual detinem cateva zeci de bazine mai mari si mai mici, populate cu diverse ... de la gupi, xifo, pana la discus si ciclidae africane, killie,scalari,raci,creveti, melci si cine mai stie ce o mai fi pe aici, insumand intr-un final cca. 1400-1500 litrii in bazine de marimi diverse!
Vazind asa lista de vietati o sa aveti tendinta sa credeti ca suntem comercianti... va raspund in 2 feluri:
--nu, nu suntem comercianti, ci suntem pasionati aproape maniaci
-- si da,,, surplusul trebui vandut, deoarece este o pasiune costisitoare si trebui intretinuta cumva
Stilul nostru de a creste pesti este mai ciudat putin' unu la mana --suntem impotriva chimicalelor de orice natura adaugate in apa acvariilor
--eu personal sunt impotriva folosirii a cel putin 50% din produsele de acvaristica ce se gasesc in magazine
...doi la mana< si aici puteti sa ne criticati>suntem impotriva cresterii si imultirii pestilor cu calitate indoielnica si impotriva gandirii de genul:(Vai nu eutanasiez sau nu donez acest peste deoarece mi-e mila)
Aparatura care ne ajuta in cresterea pestilor si in buna functionare a acvariilor este compusa din diverse filtre , majoritatea modificate pt. a marii puterea de filtrare biologica, singurele ramase nemodificate sunt filtrele externe , dar si acolo am schimbat in totalitate mediile de filtrare+ compresoare de aer si mai nou un compresor supersilentios ATMAN.Din pacate, din toate bazinele , doar doua de cca, 150 de litrii sunt cu substrat fertil si plantate, unde folosim lumina adegvata cresterii plantelor, restul fiind bazine sterile de crestere.Munca o facem toti din familie cca. 3-4 ore zilnic,.Schimburi de apa masive in bazinele sterile;25-30% la doua zile cu apa direct de la retea fara probleme... ba chiar la unele specii am ajuns sa facem schimb zilnic de 70-80% observand totodata un ritm de crestere mult mai accelerat la acele exemplare.Fiica noastra<10 ani>-usor usor devine o foarte buna cunoscatoare in crsterea si imultirea anumitor specii si mai nou cocheteaza cu aquascaping-ul, minunandu-ne si noi de ce aranjamente reuseste sa faca cu minim de efort , dar deocamdata aceasta posibilitate este redusa ...dar se rezolva si asta.E cazul sa ma opresc deoarece v-am plictisit deja din primul post, dar va mai arat cateva poze si atat.Va multumim ca ne suportati!

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Sory....inca nu stiu exact cum sa pun pozele...dar poate reusesc sa pun maine pozele dintr-un link extern!

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 22 January 2012 - 11:47 PM

Nu credeam ca voi folosi vreodata pluralul, dar viata e plina de surprize, asa ca va spun "Bine ati venit"

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 23 January 2012 - 09:22 AM

Bine ati venit :)

Apropo, mi se pare mie sau ai si haplochromis 44?
.......

• Members
  • PipPip
  • 230 posts
  • LocationBacau

Posted 23 January 2012 - 09:47 AM

Welcome!

1. ai alge pe geamuri :D (BBA la ciclide)
2. Faini leeri din foto, cred ca ti-i confisc :)

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 23 January 2012 - 04:27 PM

Btw, ce nume de cod interesant folosesti :)
.......

• Members
  • 8 posts
  • LocationBACAU-Bacau

Posted 23 January 2012 - 06:20 PM

@pyu----nu este ce crezi tu---este zebra obliquendes :D ....unde ai vazut tu nume de cod? Totusi, parca seamana cu ce zici tu---o fi una si aceiasi...nu ma fa sa mor de ciuda ca abia ce am vandut familia?
@Bogdean Hosbota---nu e cazul sa-i comfisti,,, pot sa ti-i ofer pur si simplu :eek: ... Cat despre alge, stiu ca tu te chinui sa scapi, dar eu ma chinui sa le imultesc! :), stii destul de bine ca sunt mai ciudat!

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 23 January 2012 - 07:17 PM

Restul pozelor? :lol:
Daca tot nu ai fost acasa cand am trecut prin Bacau, macar pe forum sa vad ce mai ai.
.......

• Members
  • 8 posts
  • LocationBACAU-Bacau

Posted 03 February 2012 - 09:23 PM

Salutari! Am revenit cu gandul sa va ranesc retina cu ceva poze...doar cateva!

https://picasaweb.go...557585669348626

https://picasaweb.go...CNHq9bKz3uWlhQE

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 03 February 2012 - 10:33 PM

Frumoase exemplare. Sunt doritori pentru toti pestii ?

• Members
  • 8 posts
  • LocationBACAU-Bacau

Posted 03 February 2012 - 11:31 PM

Nu sunt doritori chiar pt. toti pestii, dar majoritatea ajung unde trebui!
Alceva nu am de zis!

• Members
  • PipPip
  • 281 posts
  • LocationGherla

Posted 03 February 2012 - 11:56 PM

Iti urez si eu un "Bine ai venit", si sa sti ca am citit cu rabdare lungile tale postari. Fara sa mi-o iei in nume rau, am ramas oarecum surprins de maretia laudelor pe care ti le atribui. Forumul ar trebui sa fie un loc al parerilor, nu al laudelor de sine. Nu vreau sa deschid nici o polemica cu tine, dar de a o pune alaturi pe fiica ta de 10 ani, care este un copil probabil, laudabil, alaturi de altii oamenii care chiar fac aquascaping este o cale lunga...Eu zic ca cel mai corect ar fi sa-ti publici citeva poze cu zecile de bazine pe care le detii sa ne dam si noi cu parerea, nu doar tu... ce parere ai?
Iar cind noi nu vom mai fi...vor fi altii

• Members
  • 8 posts
  • LocationBACAU-Bacau

Posted 04 February 2012 - 12:11 AM

E drept...sa zicem ca am exagerat,<sa zicem>.Era rubrica de prezentare si tocmai asta faceam.Am pus poze si o sa mai pun.Cu respect.. ma laud doar ca impartasesc aceiasi pasiune cu voi, nicidecum ca as fi nu stiu cine sau ca detin nu stiu ce!

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 04 February 2012 - 12:37 AM

Pasiunea are legatura mai stransa cu emotionalul si mai putin cu rationalul. E de inteles faptul ca uneori mai exageram. A fi obiectiv in acvaristica e destul de greu. Cei care nu vibreaza la vederea unui acvariu frumos sau a unui peste deosebit, deseori ne judeca gresit. Probabil ca in ochii multora ne lipseste o doaga,

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users