Suntem din Bacau si in momentul actual detinem cateva zeci de bazine mai mari si mai mici, populate cu diverse ... de la gupi, xifo, pana la discus si ciclidae africane, killie,scalari,raci,creveti, melci si cine mai stie ce o mai fi pe aici, insumand intr-un final cca. 1400-1500 litrii in bazine de marimi diverse!
Vazind asa lista de vietati o sa aveti tendinta sa credeti ca suntem comercianti... va raspund in 2 feluri:
--nu, nu suntem comercianti, ci suntem pasionati aproape maniaci
-- si da,,, surplusul trebui vandut, deoarece este o pasiune costisitoare si trebui intretinuta cumva
Stilul nostru de a creste pesti este mai ciudat putin' unu la mana --suntem impotriva chimicalelor de orice natura adaugate in apa acvariilor
--eu personal sunt impotriva folosirii a cel putin 50% din produsele de acvaristica ce se gasesc in magazine
...doi la mana< si aici puteti sa ne criticati>suntem impotriva cresterii si imultirii pestilor cu calitate indoielnica si impotriva gandirii de genul:(Vai nu eutanasiez sau nu donez acest peste deoarece mi-e mila)
Aparatura care ne ajuta in cresterea pestilor si in buna functionare a acvariilor este compusa din diverse filtre , majoritatea modificate pt. a marii puterea de filtrare biologica, singurele ramase nemodificate sunt filtrele externe , dar si acolo am schimbat in totalitate mediile de filtrare+ compresoare de aer si mai nou un compresor supersilentios ATMAN.Din pacate, din toate bazinele , doar doua de cca, 150 de litrii sunt cu substrat fertil si plantate, unde folosim lumina adegvata cresterii plantelor, restul fiind bazine sterile de crestere.Munca o facem toti din familie cca. 3-4 ore zilnic,.Schimburi de apa masive in bazinele sterile;25-30% la doua zile cu apa direct de la retea fara probleme... ba chiar la unele specii am ajuns sa facem schimb zilnic de 70-80% observand totodata un ritm de crestere mult mai accelerat la acele exemplare.Fiica noastra<10 ani>-usor usor devine o foarte buna cunoscatoare in crsterea si imultirea anumitor specii si mai nou cocheteaza cu aquascaping-ul, minunandu-ne si noi de ce aranjamente reuseste sa faca cu minim de efort , dar deocamdata aceasta posibilitate este redusa ...dar se rezolva si asta.E cazul sa ma opresc deoarece v-am plictisit deja din primul post, dar va mai arat cateva poze si atat.Va multumim ca ne suportati!
Sory....inca nu stiu exact cum sa pun pozele...dar poate reusesc sa pun maine pozele dintr-un link extern!