Salut.As dori sa stiu care dintre voi folosesc apa de osmoza pentru schimburile de apa si ce parametrii are aceasta.
Eu de azi incep sa folosesc apa de osmoza pentru schimburile de apa(probabil si pentru inlocurea apei evaporate)dar pana acum nu am facut nici un test al apei de osmoza si nici nu prea stiu ce parametrii trebuie sa aiba.
Masuratori facute azi dimineata la apa RO
ph:6
kh:0
gh:0
NO3:5ppm
NO2:1ppm
APA DE OSMOZA
Started by Gabriel.I, Jan 10 2012 02:20 PM
5 replies to this topic
Posted 10 January 2012 - 04:23 PM
NO3 este putin mai mare decat ar fi normal, iar NO2=1 mi se pare enorm. Esti sigur ca nu ai uitat o virgula ?
Posted 10 January 2012 - 05:22 PM
Atunci este ok. Oricum, mult mai bine decat decat la retea. Nitartii din apa, se transforma in sange in nitriti. Cel mai mult au de suferit sugarii, pentru ca nitritii ajung in laptele matern, in concentratii mari. Aceastia se albastresc. O apa cu nivel ridicat de nitrati nu trebuie folosita nici pentru ceaiuri, supe etc. Prin fierbere, concetratia creste si mai mult. Asadar, eu nu as bea apa de robinet, daca as avea acele valori.
Pe de alta parte, sa nu bei apa de osmoza, ca te demineralizezi. Pentru acvariu, poti face un amestec de 3/4 apa de osmoza si 1/4 apa de robinet.
Pe de alta parte, sa nu bei apa de osmoza, ca te demineralizezi. Pentru acvariu, poti face un amestec de 3/4 apa de osmoza si 1/4 apa de robinet.
Posted 10 January 2012 - 05:40 PM
Am inteles dar acum in acvariu am doar apa de la retea si ma gandeam ca in loc de 50% schimb sa fac doar 25-30% numai cu apa osmozata.Este ok?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users