Jump to content

Salut

• You cannot reply to this topic
30 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • Locationromania / constanta

Posted 06 January 2012 - 10:42 PM

......sincer sa fiu acvarii am tot avut de cand eram pustan, azi incerc sa transmit pustilor pasiunea mea ( decat sa urmareasca mizeriile de la televizor, in care urla "uraciunea pustiirii" scuipandu- si veninul, mai bine sa-si ocupe timpul cu ceva frumos si benefic ), care de altfel au devenit mai cunoscatori decat mine......cat despre guppy i-am reprodus din pasiune, nu din alte considerente,,,totusi am zis sa testez si piata poate gasesc o bresa in bransa ,,,ma gandeam ca poate cu varietatile o fi vreo oportunitate,,,dar astia au monopolizat totul, chiar si visele....asa ca de guppy ne vom bucura in continuare dar cred ca admirand frumusetea si ineditul lor la nivel de exemplar (fiind mai interesan sa asteptam la fiecare tura de pui pestisori cu cromatica si grafism nou),decat monotonia reproducerii varietatilor.

• Members
  • PipPip
  • 96 posts

Posted 06 January 2012 - 11:17 PM

Copiii din ziua de azi se plictisesc prea repede de ceva, din pacate, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam. Important este, odata cu pasiunea pentru acest peste, sa le transmitem si notiuni elementare de etica acvaristica (un subiect important zic eu, dezbatut prea putin pe forumurule de profil).
Cred ca inca mai este loc de noi varietati de guppy, mai ales la noi in tara, unde au patruns prea putine inca. Dar obtinerea lor e o adevarata arta, care imbina muuuulta stiinta - indeosebi genetica - cu un dram de noroc. Pentru ca, din cate mi-am dat seama studiind informatiile de pe internet, mecanismele transmiterii culorilor si paternelor la guppy nu sint pe deplin elucidate. Dar asta e bine, putem avea inca surprize frumoase, nu? :lol:
Oricum, e mult de munca pana sa obtii si sa stabilizezi o linie noua, destul de sanatoasa genetic ca sa sustina o populatie numeroasa, comercializabila pe scara mai larga.
" - Nu sinteti prea nervos, cu toata agitatia din jur?
- Nu, a raspuns linistit maestrul zen. In afara acestei agitatii, totul este foarte calm" (Henri Brunel - Zambete zen)

• Members
  • PipPip
  • 51 posts

Posted 07 January 2012 - 12:29 AM

View Postaquafm, on 06 January 2012 - 11:17 PM, said:

Copiii din ziua de azi se plictisesc prea repede de ceva, din pacate, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam. Important este, odata cu pasiunea pentru acest peste, sa le transmitem si notiuni elementare de etica acvaristica (un subiect important zic eu, dezbatut prea putin pe forumurule de profil).
Cred ca inca mai este loc de noi varietati de guppy, mai ales la noi in tara, unde au patruns prea putine inca. Dar obtinerea lor e o adevarata arta, care imbina muuuulta stiinta - indeosebi genetica - cu un dram de noroc. Pentru ca, din cate mi-am dat seama studiind informatiile de pe internet, mecanismele transmiterii culorilor si paternelor la guppy nu sint pe deplin elucidate. Dar asta e bine, putem avea inca surprize frumoase, nu? :lol:
Oricum, e mult de munca pana sa obtii si sa stabilizezi o linie noua, destul de sanatoasa genetic ca sa sustina o populatie numeroasa, comercializabila pe scara mai larga.

.......sincer sa-ti spun de acvaristica ,nici vorba sa se plictiseasca pustanii, vizitele la pet shop-uri ne-au intrat in cotidian, ba inca i-au molipsit si pe altii (toti pustii din cartier si colegii de scoala au acvarii si discuta de pestisori),,,da bine ca avem cui dona exemplarele in plus.
.......despre guppy si doza de noroc ai perfecta dreptate,,,despre mecanisme, etape si stabilizari deasemeni....m-am saturat de scheme si 'parascheme", notite si "paranotite", cutii si cutiute.
.......partea comerciala e insa foarte delicata si nu are rost sa intram in amanunte.
.......interesant cu etica acvaristica....incearca sa dezvolti subiectul...nu te-am auzit parca vorbind despre mutanti...sau...............................

• Members
  • PipPip
  • 51 posts

Posted 07 January 2012 - 12:39 AM

..............hai sa-l cooptam si pe Calin, poate o punem de un topic nou......deschideti-l voi si vin si eu sa nu mai fiu "paria"

• Members
  • PipPip
  • 51 posts

Posted 07 January 2012 - 01:22 AM

.............hai ma ,ca pana va hotarati voi, astia au si clonat balauri cu 2,3 sau patru capete

• Members
  • PipPip
  • 51 posts

Posted 07 January 2012 - 07:08 AM

View Postaquafm, on 06 January 2012 - 11:17 PM, said:

.......acum sincer ce credeai......ca daca nu ma ocup cu vanzarea de pesti inseamna ca nu stiu nici valoarea comerciala a unei linii superbe?....sa mi-l arati si mie pe ala care-ti vinde si femele pure pe 20 lei..........ti-ai chinuit cam mult mintea cautandu-mi nod in papura.....hai sa-ti spun un secret profesional (nu stiu daca ca intre profesionisti),ceea ce nu prea se face public (dar ma vad fortat de conjunctura)....la o femela "pura"de linie caudala si dorsala trebuie sa fie nu numai de aceiasi culoare dar si de aceiasi nuanta si valoare.....iar pt a recunoaste asa ceva chiar trebuie sa ai ochi de artist,,,,iar ca fapt divers vreau sa-ti amintesc ca daca' caut prin sertare s-ar putea sa am si o diploma pe care scrie "biolog"dar nu dinala programat de sistem.
......sincer....un profesionist ar fi pus intrebarea:...20 de lei perechea si femela cat ??????????
......si tot ca fapt divers sa stii ca din acea combinatie ai fi ajuns la o linie pura, da, dar dupa ce s-ar fi banalizat a mea pe piata (daca cu adevarat ma ocupam de vanzari)......parca tu ai mai amintit "ca de fapt nu stim cu cine discutam".

PS: ...........iti mai repet o data daca nu ai inteles printre randuri.....am pus foto si anuntul ala pt a testa piata.
............iar despre ETICA cred ca ar fi cazul sa o studiezi pe cea Duhovniceasca.

De fiecare data cand folosesti semnele de punctuatie excesiv, gen "??????'" sau "!!!!!!" serverul imi trimite un mesaj in care ma informeaza "A user has been shout" (un user a ridicat vocea). Incearca sa te limitezi la cate un singur "?" sau "!". Multumesc - admin

• Members
  • PipPip
  • 51 posts

Posted 07 January 2012 - 02:37 PM

..........scuze !...dar nu asta mi-a fost intentia.....ci aceea de a intari cuvantul...adica nu spus raspicat ci expresiv ...daca asta e regula , ma voi conforma .

• Members
  • PipPip
  • 51 posts

Posted 07 January 2012 - 04:07 PM

.......si apropos de genetica,,,s- a constatat mai de curand ca genomul uman are o lumina proprie...lumina necreata sau lumina informata...(asa se explica aurele la Sfinti).........iar in ultimele teorii ale fizicii moderne, s-a ajuns la concluzia ca suntem parte din tot, adica electroni ce orbiteaza pe orbitalii periferici ai atomilor din noi se plimba la mii de ani lumina distanta de noi, deci suntem "praf de stele".

• Members
  • PipPip
  • 96 posts

Posted 07 January 2012 - 07:23 PM

Cred ca ma confunzi cu cineva cu care ai mai discutat (in contradictoriu, se pare) subiectul acesta. Verifica-ti te rog discutiile de pe forum si adopta in mesajele pentru mine un ton, daca nu mai politicos, macar ceva mai calm. Bineinteles, daca doresti sa continuam subiectul cu guppy. Daca nu ... succes si toate cele bune pe mai departe.
" - Nu sinteti prea nervos, cu toata agitatia din jur?
- Nu, a raspuns linistit maestrul zen. In afara acestei agitatii, totul este foarte calm" (Henri Brunel - Zambete zen)

• Members
  • PipPip
  • 51 posts

Posted 07 January 2012 - 08:50 PM

..............in general sunt un om deschis la dialog dar sincer nu cred ca-i fi interlocutorul potrivit,,,daca ti-ai schimba identitatea poate c-am mai putea schimba cateva cuvinte,,,daca ti-ai schimba poate optica am putea dialoga firesc.
..............tot timpul sper sa auzim de bine !

......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Inteligenta cand e orientata spre bine se numeste DESTEPTACIUNE iar cand e orientata in rau se numeste VICLENIE.....problema e ca putini mai au constiinta de a distinge binele de rau pentru a se putea orienta.

• Members
  • PipPip
  • 51 posts

Posted 10 January 2012 - 09:27 PM

cugetari................despre guppy.

....O linie are o istorie, un individ are atat o istorie cat si o poveste de spus (poveste cromatica).

....O linie este un "produs de serie", un exempar este un unicat,,,unde este adevarata valoare ?...in unicat sau in "produsul de serie" ?

....Un acvariu in care reproduci o linie este doar un vas de reproducere si productie, pe cand un acvariu organic cu N indivizi difereriti este o "lume" cu povestile ei...povesti care la randul lor vor naste alte povesti cromatice.

.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

....cred c-am ajuns la concluzia ca valoarea si frumusetea acestor pestisori sta in exemplare deosebite, nu in productii de serie, sau ma rog linie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users