Jump to content

Despre sponsori si publicitate

19 replies to this topic

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 15 December 2011 - 08:41 PM

Deschid acest topic pentru a va intreba cateva lucruri foarte simple
1. Atunci cand alegeti magazinul de la care sa cumparati unele produse, tineti cont in vreun fel de faptul ca magazinul respectiv sustine prin reclama acvaristica din Romania ? Sau pretul este singurul criteriu ?
2. In cazul in care in viitor saiturile/forumurile de acvaristica nu vor mai fi sustinute de catre sponsori, ce varianta de a le tine in viata vedeti ?
3. Ati cumpara de la un anumit magazin (chiar daca nu are cel mai bun pret) in cazul in care acesta sponsorizeaza concursuri, workshopuri, demonstratii sau furnizeaza materiale pentru diverse experimente ?
E important sa stiu raspunsurile la aceste intrebari, deoarece lucrez la o strategie de dezvoltare a forumului nostru. Cand voi avea ceva mai clar conturat, va voi consulta si chiar va voi cere ajutorul. Pana atunci e absolut necesar sa am niste rapsunsuri sincere, indiferent care sunt acestea.
Stiu ca in trecut au mai existat astfel de sondaje , solvate cu esecuri (de exemplu "Sa aducem ADA in Romania ?"), dar totusi imi incerc norocul. Astept parerile voastre. Sper sa declasam un dialog pozitiv cu efecte concrete.

• Members
  • PipPip
  • 281 posts
  • LocationGherla

Posted 15 December 2011 - 09:37 PM

1. Nu doar pretul conteaza. Conteaza pentru mine si calitatea produsului, modul cum te simti tratat, disponibilitatea produsului.

2. Nu stiu exact la ce se refera acele costuri de tinere in viata a unui astfel de forum. Daca nu ar fi sponsorizarile firmelor cu produse acvaristice, eu as propune o taxa lunara/anuala tuturor membrilor. Aceasta taxa depinde evident de costurile de intretinere de care vorbeam si de numarul membrilor cotizanti

3.Nu...

PS- Eu am votat pentru aducerea ADA in ROmania, cum votez si pentru Giesemann, Eheim, Denerle sau alte firme de top. Nu poti juca in Euroliga cu jucatori de divizia judeteana
Iar cind noi nu vom mai fi...vor fi altii

• Members
  • PipPip
  • 230 posts
  • LocationBacau

Posted 15 December 2011 - 09:47 PM

1. Faptul ca un magazin doreste sa se faca cunoscut comunitatii de acvaristica prin reclama e una si faptul ca prin reclame de tip promotie anunta o anumita perioada de reduceri e alta treaba.
In ziua de astazi, pretul este unul dintre factorii decizionali in alegerea locului de unde cumparam produse ca sa ne intretinem hobby-ul.
Nu inteleg intrebarea ta ce se refera la sustinerea acvaristicii din romania prin reclama. vrei sa spui ca prin reclamele la anumite produse ale unor producatori se sustine acvaristica? Hmm..eu zic ca nu, de ex ce fara ADA nu se poate sustine acvaristica? sau poate nu am inteles eu intrebarea.
2. Eu unul nu stiu de ce resurse este nevoie pentru a intretine un forum sau un site si ce implica asta. insa acu si-au facut o gramada de exilati de pe alte forumuri, siteurile si forumurile proprii, pe semne ca nu e dificil sau f costisitor. Zic asta din moment ce pe la un momentdat se enervase un comerciant din galati ca nu il mai inghite lumea pe forum si si-a facut prpriul lui forum de vanzari.

Insa daca este nevoie putem face cheta si pe principiul mic cu mic se face mare, avem de unde suporta eventualele costuri.

3. DA. Ceea ce ai spus tu la punctul 3, asta inseamna sustinerea acvaristicii.

• Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Locationcluj napoca

Posted 15 December 2011 - 09:55 PM

1. Singurul criteriu luat in calcul cand achizitionez ceva e sa gasesc acel ceva. De ex...am cumparat recent NLS si Tropical spirulina. Am gasit in Ro?...NU!!! Deci, traiasca ebayu', aquaristicu' si cardu' paypal a amicilor!
2. Parerea mea: forumuri private! Taxa de inscriere/functionare/existenta pe acel forum = 5 lei/an. (1 bere) x 200 utilizatori = 1000 lei/an. Nu stiu ce costuri implica un forum pe an, dar nu cred ca depaseste acesti bani. Iar 5 lei/an e o suma jenant de mica, asa ca comentariile nu ar trebui sa apara!
3. Nu mi se pare corecta aceasta inter-conditionare. Dar as pune altfel problema: magazinul X sponsorizeaza conferinta Y unde vine celebrul DU sa vorbeasca 2 ore despre subiectul Z...taxa de participare este 100, organizarea in orasul V-icsulescu....platesc taxa si ma duc...daca-s acvarist.
Daca e vorba de concurs, jurizat de un celebru, sponsorizat de X = taxa de participare, modica. Dar nimeni nu poate obliga pe nimeni....dispare insasi esenta notiunii de sponsorizare.

• Members
  • Pip
  • 39 posts
  • LocationBrasov

Posted 15 December 2011 - 11:24 PM

1. prețul și feedback-ul dat de utilizatorii forumurilor
2. trebuie găsită o variantă pentru 'a ademeni' bannere publicitare care plătesc mentenanța forumului din păcate varianta forumului privat nu sta în picioare :P
3. as cumpara cu mai multa placere de la un magazin care nu se mulțumește doar cu partea comerciala și se implica și în popularizarea acestui hobby și sponsorizarea lui.

Aștept sa ne spui ce pui la cale și dacă ai nevoie de ajutor.

• Members
  • PipPip
  • 96 posts

Posted 15 December 2011 - 11:25 PM

1. As lua in considerare acel magazin ca o potentiala sursa de produse pentru acvaristica, insa va trebui sa dovedeasca amabilitate, seriozitate si constanta in calitatea serviciilor oferite, altfel ma orientez spre alta sursa.
2. De ce o singura varianta? Se pot gasi mai multe: taxa de membru, concursuri cu taxa de participare la care incasarile sa se imparta intre premii si sustinerea forumului, publicitate ...
3. Acuma daca are hrana pentru pesti cu un leu mai scumpa ar fi ok, dar la un filtru extern sau sistem de CO2 clar ca ma orientez spre magazinul cu cel mai convenabil pret.
" - Nu sinteti prea nervos, cu toata agitatia din jur?
- Nu, a raspuns linistit maestrul zen. In afara acestei agitatii, totul este foarte calm" (Henri Brunel - Zambete zen)

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 15 December 2011 - 11:38 PM

Cateva cuvinte despre intretinerea unui forum. Multa lume isi imagineaza ca un forum inseamna plata gazduirii. Foarte fals. Cel mai mult costa platforma si programatorii. Gazduirea inseamna sub 5%. Un forum nu aduce nici un profit. Nu este o activitate comerciala. Sponsorizarile pot acoperi doar o parte din cheltuieli. Eu personal nu am inceput acest forum pentru profit si sustin sus si tare ca nu cred ca vreun forum de acvaristica poate produce profit in Romania. Dar poate intr-o mai mica masura sau mai mare sa isi acopere din costuri.
Ideea unui forum privat este exclusa. In primul rand din ratiuni de moralitate. Daca cuiva ii mor pestii, nu il pot trimite la banca si abia dupa aceea sa ii explic ca acvariul lui este neciclat. In ce priveste instaurarea unei taxe, ar fi dificil. Comunitatea noastra se extinde incet, chiar si in conditiile in care totul este gratis. Deci mai ramane varianta sponosrizarii sau a donatiilor.
Sponosrizarea pare mai la indemana. Insa in momentul in care abordezi un comerciant trebuie sa ii spui ce ii oferi. Ce ofera el e clar.
Asadar prieteni, ce putem oferi cuiva care e dispus sa plateasca ca discutiile noastre sa se desfasoare in tihna ?
(Nu va faceti griji, forumul nu a ramas fara resurse financiare. Voi ramane sponsorul principal inca multa vreme de aici incolo. Si fac acest lucru in primul rand pentru mine. Scopul meu a fost sa fac un loc in care oamenii sa vina cu drag. Sa nu existe conflicte, interese, samd.
Daca am reusit sau nu,
Asta o stii doar tu)

• Members
  • PipPip
  • 281 posts
  • LocationGherla

Posted 15 December 2011 - 11:48 PM

Prietene, chiar daca nu pot spune in public pe cine concurezi tu in popularitate, forumul pe care il pastoresti cred ca in momentul de fata este cel mai frecventat de catre acvaristii care chiar studiaza problema. Dupa cum multi dintre voi stiti, personal sunt membru pe mai multe forumuri si pot spune ca pe fiecare am gasit o altfel de atmosfera. Iar cum intotdeauna atmosfera conteaza, ea ma face sa activez mai mult sau mai putin intens...deci da, dupa parerea mea ai reusit si tin sa-ti string calduros mina la usa. :P

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 15 December 2011 - 11:53 PM

Multumesc Bobi, dar parca i-ar sta bine si cu un concurs national de aquascaping ? Ce zici ?

• Members
  • PipPip
  • 281 posts
  • LocationGherla

Posted 15 December 2011 - 11:54 PM

Ma bag, mai ales ca fata de anul trecut mi-au crescut sansele la cistig ::P)))

• Members
  • 4 posts

Posted 16 December 2011 - 01:45 AM

1. la fel ca restul colegilor forumisti, cand achizitionez un produs ma intereseaza pretul, promptitudinea si disponibilitatea respectivul produs in stocul magazinului
2. nu cred ca va exista pe viitor vreo problema cu sponsorizarea saiturilor/forumurilor de acvaristica.
3. daca respectivul magazin face cate un workshop gratuit odata la cca 2 luni, organizeaza cate un concurs prin care sa stimuleze sau sa atraga acvaristi incepatori, organizeaza actiuni umanitare de genul: doneaza un bazin unui orfelinat, il intretine, face un mic training copiilor de acolo etc, atunci sunt in stare sa cumpar tot ce am nevoie numai de la ei, chiar daca ar avea sa zicem preturi mai mari cu 10-15% fata de restul magazinelor.
de cand am intrat prima data in comertul cu produse din acest domeniu si pana in momentul de fata cand sunt doar un angajat in cel mai jalnic pet shop din cluj am incercat sa "educ" omul nu sa-i bag pe gat produse ce sunt menite doar sa-i goleasca buzunarul, de aceea sunt pro la punctul 3 al problemei.

• Members
  • PipPipPip
  • 529 posts
  • LocationBrasov

Posted 16 December 2011 - 09:12 AM

1. Amabilitatea si promptitudinea in comunicare a persoanei care ma serveste, dispobibilitatea produselor in stoc si apoi pretul.
2. Buton de donatii. Nu sunt deacord cu taxa de inscriere, sunt destule forumuri de acvaristica gratuite in lumea asta, cu ce e al nostru mai special pentru cel care intra prima oara? :P
3. Daca cel care sponsorizeaza cand ma duc la el in magazin ma trateaza cu dosul mai bine pas. Pe el il intereseaza sa aiba audienta de calitate, oameni dispusi sa scoata banul din buzunar pentru ceea ce ofera, asta trebuie sa-i ofere forumul iar el trebuie sa ne ofere ce am scris la punctul 1.

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 16 December 2011 - 12:11 PM

O sa vedem un Green Aqua romanesc ? Mihai, imi vei spune ca atunci cand piata va fi suficient de mare. Oare noi putem face "piata" mai mare ?

• Members
  • PipPipPip
  • 529 posts
  • LocationBrasov

Posted 16 December 2011 - 12:24 PM

Eu am incredere ca Marius o sa reuseasca sa faca din magazinul lui un Green Aqua romanesc. ;)
Conteaza si pasiunea pentru acvaristica nu numai vanzarile, unii comercianti o au, altii nu.
Eu nu judec pe nimeni, prefer sa-mi vad de treaba mea.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 16 December 2011 - 02:48 PM

1. conteaza sa fie un magazin serios.
2. un buton de donatii ar fi cel mai ok. chiar si 1 ron sa ceri taxa de utilizare pe an, multi nu o sa-si faca un cont, pentru ca le e lene sa plateasca, sau se grabesc, si vor zice "oricum forumuri sunt destule, de ce sa platesc aici".
3. depinde de produse, calitate si preturi. Ceva ce se gaseste si in petshop la pret aproape egal, nu voi comanda online. De ex, nu-mi convine sa dau 17 lei + 8-9 lei posta, pe cand pot sa iau tot cu 17 ron din petshopurile locale, si nu astept 3-4 zile, acelasi produs. Am dat ca exemplu o cutie de 250ml de Jbl Novo Malawi.
.......

• Members
  • PipPip
  • 276 posts
  • LocationBistrita

Posted 16 December 2011 - 04:46 PM

1. omul cu care intermediez totul pentru mine conteaza cel mai mult, in prezent lucrez cu cineva din BM, e un om extraordinar, un acvarist desavarsit, care a reusit sa faca din pasiunea lui si o mica afacere...pentru asta il sustin si il voi sustine! Pretul picand pe locul 2...

2. ideea cu donatiile nu e chiar rea, dar nu ar da bine pentru imaginea forumului!

3. in ideea in care este un magazin in adevaratul sens al cuvantului, cu prezentare de produse, bazine de expo, sa ai de unde invata/inspira/discuta liber, daca s-ar intruni toti acesti factori, clar raspunsul este la fel cu cel de la pct 1. Adica sa vezi ca ceva se intampla ;)nu doar promisiuni.

• Members
  • PipPip
  • 271 posts
  • LocationCluj Napoca

Posted 16 December 2011 - 04:58 PM

1.Calitatea oferita de magazin prin produsele, angajatii instruiti ca atare si pe urma pretul.
2.Au mai fost si pe alte meleaguri taxe de X suma care era alocat exact acestui scop care in clipa de fata s-a transformat intr-o taxa de nesimtire in care se promite X lucruri si de fapt nu sa mai facut nimic asa ca cel mai bine ar fi cu o donatie anuala, suma sa ramana la latitudinea fiecaruia ori o taxa modica tot anuala care sa se achite de userii benevol.
3.Dece nu, ar putea marii preturile cu un 5%-10%, diferenta care a-si suporta cu placere fata de alte magazine daca stiu ca banii vor fii alocati pentru materializarea anumitori scopuri.

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationSatu Mare

Posted 18 December 2011 - 09:38 PM

1. Un criteriu hotarator pentru sunt stocurile. Cum majoritatea se aprovizioneaza din acelasi loc, daca unul nu are se prea poate sa nu fie la nimeni pe stoc. Cel mai rau e cand promit si nu e. Cum ma aprovizionez aproape exclusiv online, mi se pare foarte important si flexibilitatea vanzatorului, adica sa nu existe sume minime de comanda sau transportatori impusi si scumpi. Daca eu am nevoie urgenta de un produs care poate costa 19 ron, mi se pare aberant sa platesc inca 20 la curier.

2. Sunt administrator pe un forum cu multi utilizatori. Ne descurcam foarte bine cu softuri gratuite. Gazduirea o platim destul de usor prin programele Google Adsense pe care le-am implementat. Asa ca cine doreste sa se implice mai da cate un click pe reclame si nu il costa nimic. Pana acum nu am avut nevoie de programatori, cu putin studiu individual am reusit sa implementez tot ce mi-am propus, insa cand am inceput am luat-o chiar de la 0. Pentru softurile gratuite am simtit nevoia sa contribui cu ceva asa ca am participat la programele voluntare de traducere in romana. Deci se poate ieftin si bine, fara mari batai de cap.

3. Cum am mai raspuns la primul punct, nu neaparat pretul conteaza intotdeauna si am mai cumparat, chiar cu placere de la magazin care sponzorizeaza concursuri. Stiti voi care. Intamplator si pretul a fost foarte bun, iar deservirea si livrarea de nota 11.

• Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • LocationCluj Napoca & Bistrita

Posted 13 January 2012 - 06:47 PM

1. De obicei cand achizitionez ceva nu ma grabesc, si studiez piata in functie de: disponibilitatea produsului si pret,. alte criterii nu ma intereseaza.

2. Sunt de acord cu un buton de donatie care sa fie accesibil oricand si de catre oricine doreste. Si prin reclame.

3. Daca este disponibil produsul, pot trece si peste pret (chiar daca si pretul e un factor important in a alege, dupa cum am spus si la primul raspuns). De obicei caut produsul , prea putin ma uit la ce face magazinul, cum se pormoveaza pe piata chiar daca prin unele activitati s-ar dezvolta acvaristica din Romania.

• Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • LocationTulcea

Posted 15 January 2012 - 05:30 PM

1. La mine in oras magazinele sunt pline de bannere gen Dennerle , Sera , JBL , Dupla insa tragi cu pusca dupa asa ceva prin ele , daca trec la cumparaturi on-line la fel aceleasi bannere cu produse de firma la triplu pret , ebay rules !!! fac pas la capitolu` asta...poate sa o sustina chiar nu i-mi pasa deoarece daca nu erati voi colegii de pe forumuri ramaneaneam , dau un exemplu la produsele Tetra .
2. Se poate intretine lejer si singur ca multe altele daca stii sa te gospodaresti . Daca nu creste gospodaria , vinzi inghetata pe el si tot il tii =))
3. Intai as face un test , m-as duce la magazinul ala eu , adica NIMENI si as intrba daca m-ar sponsoriza . Daca mi-ar zice categoric nu, iar ulterior daca as vedea nu stiu ce "Miez al acvaristicii" sponsorizat de el as bate tobele sa nu mai cumpere nimeni de acolo pentru ca e manevra :).
Referitor la ADA in Romania , ce sa zic as fi deacord sa o bagam pe langa altele si pe ea . Claule, ADA in Romania s-ar potrivi la punctul doi :) .

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users