Multumesc in primul rand pentru raspunsuri.
Bogdan Hojbota, on 15 December 2011 - 09:50 PM, said:
si eu la fel tind sa cred ca e genetic. Ai vazut si la mine ca sunt pistruiati. acu depinde de fiecare cat de exigent e, sa fie "pur sange" sau sa fie cal de calarie...
Eu is multumit cu ai mei, singura nemultumire fiind ca is prea sfiosi, stau toata ziua ascunsi.
Am vazut ca si ai tai sunt putin pistruiati.
De speriosi nu sunt speriosi, uneori cand fac curatenie in bazin, trebuie sa ii imping cu mana, ca nu se dau la o parte.
daemon, on 16 December 2011 - 09:19 AM, said:
Cele doua mari cauze sunt stresul si fondul genetic.
Insa ar mai fi cateva lucruri de spus. Pestii din pozele de mai sus nu sunt pigeoni puri si imi par a fi o incrucisare intre blue diamond si pigeon. Poate ceva blue diamond sa fie o ruda mai indepartata insa se vede clar ca este.
La astfel de incrucisari apare acel piper. Au fost cazuri in care unii si-au luat pigeoni fara pic de piper si cand au ajuns cu ei acasa de la apa sau de la lumina s-au piperat. Asta e clar pe fond de stres si pentru un pigeon fara piper e de ajuns o mica schimbare pentru ca acesta sa se declanseze.
In cazul in care piperul a aparut pe baza de stres si se identifica aceea cauza, este posibil sa se mai diminueze, insa in cazuri cum e acesta de fata in care a aparut din cauza unei incrucisari nerecomandata nu se mai poate face nimic. Si tin sa mai adaug ca avand in vedere sursa piperului, acesti pesti nici nu au mult, sunt unii care sunt aproape negrii.
Referitor la prima intrebare, cu o filtrare corespunzatoare eu zic ca 200-250l ajung pentru 3 discusi si 4 scalari. Ar fi bine sa mai ai un cub de vreo 60l si cand vezi perechea de discusi ca incepe sa curete vreo frunza sau vreun decr, sa fie mutati in cub. Acolo ma gandesc ca sti ca trebuie sa aiba un suport pe care sa depuna icrele si ca filtrare un burete bolborositor. Nu este recomandat sa ai filtru intern sau extern ca sa nu faca curent in acvariu.
Si acum o intrebare, scalarii nu ii deranjeaza in vreun fel pe discusi?
Pestii au stat inainte intr-un bazin de aproape 250 litri. Erau pistruiati si la el, si au ramas asa si la mine.
Scalarii nu ii deranjeaza deloc, uneori chiar discusii sunt cei care mai ciupesc scalarii.
O sa ma limitez undeva pana in 200 litri.
Sau, as putea sa dau numai perechea de discusi intr-un cub de 80-100 litri si sa-i tin tot timpul acolo?
Momentan eu sunt in grija mamei, la tara. As putea sa ii iau numai pe ei sa ii tin la apartament, si sa am grija de ei, sa ii supraveghez.
In fericitul caz in care vor depune, si vor iesi odata si odata pui, acestia tot pistruiati vor fi?
.......