Jump to content

inmultire discusi

17 replies to this topic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 15 December 2011 - 12:04 PM

S-ar putea sa raman cu 3 discusi, de la un amic, care vrea sa plece in state.
Din cei 3, am sigur o pereche, care i-au depus si lui o singura data, insa fiind tinerei, nu au iesit pui.
Ei ii tin de 3-4 luni, intr-un acvariu de 100 litri, alaturi de niste scalari. Nu le-am facut un acvariu mai mare, pentru ca nu stiam ca sunt sanse sa mi-i lase.
As dori mai multe detalii despre inmultirea lor...

Poze cu ei:
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Eventual, ce acvariu as avea nevoie, pentru 2 perechi de scalari, si cei 3 discusi?

Si alta curiozitate de a mea, de ce doi dintre ei sunt pistruiati?
.......

• Members
  • PipPip
  • 230 posts
  • LocationBacau

Posted 15 December 2011 - 04:43 PM

unii zic ca piperul e genetic, altii zic ca piperul =stres si ca sa diminueze aceasta pigmentatie, background deschis la culoare.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 15 December 2011 - 05:17 PM

Si adevarul care e? Variantele astea le-am auzit si eu, si tind sa cred ca e genetic...
Dar nu-s cunoscator...
.......

• Members
  • PipPip
  • 230 posts
  • LocationBacau

Posted 15 December 2011 - 09:50 PM

si eu la fel tind sa cred ca e genetic. Ai vazut si la mine ca sunt pistruiati. acu depinde de fiecare cat de exigent e, sa fie "pur sange" sau sa fie cal de calarie...
Eu is multumit cu ai mei, singura nemultumire fiind ca is prea sfiosi, stau toata ziua ascunsi.

• Members
  • Pip
  • 25 posts

Posted 16 December 2011 - 09:19 AM

Cele doua mari cauze sunt stresul si fondul genetic.
Insa ar mai fi cateva lucruri de spus. Pestii din pozele de mai sus nu sunt pigeoni puri si imi par a fi o incrucisare intre blue diamond si pigeon. Poate ceva blue diamond sa fie o ruda mai indepartata insa se vede clar ca este.
La astfel de incrucisari apare acel piper. Au fost cazuri in care unii si-au luat pigeoni fara pic de piper si cand au ajuns cu ei acasa de la apa sau de la lumina s-au piperat. Asta e clar pe fond de stres si pentru un pigeon fara piper e de ajuns o mica schimbare pentru ca acesta sa se declanseze.
In cazul in care piperul a aparut pe baza de stres si se identifica aceea cauza, este posibil sa se mai diminueze, insa in cazuri cum e acesta de fata in care a aparut din cauza unei incrucisari nerecomandata nu se mai poate face nimic. Si tin sa mai adaug ca avand in vedere sursa piperului, acesti pesti nici nu au mult, sunt unii care sunt aproape negrii.

Referitor la prima intrebare, cu o filtrare corespunzatoare eu zic ca 200-250l ajung pentru 3 discusi si 4 scalari. Ar fi bine sa mai ai un cub de vreo 60l si cand vezi perechea de discusi ca incepe sa curete vreo frunza sau vreun decr, sa fie mutati in cub. Acolo ma gandesc ca sti ca trebuie sa aiba un suport pe care sa depuna icrele si ca filtrare un burete bolborositor. Nu este recomandat sa ai filtru intern sau extern ca sa nu faca curent in acvariu.
Si acum o intrebare, scalarii nu ii deranjeaza in vreun fel pe discusi?
Prietenia unui om destept e mai de pret decat prietenia tuturor prostilor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 16 December 2011 - 10:22 AM

Multumesc in primul rand pentru raspunsuri.

View PostBogdan Hojbota, on 15 December 2011 - 09:50 PM, said:

si eu la fel tind sa cred ca e genetic. Ai vazut si la mine ca sunt pistruiati. acu depinde de fiecare cat de exigent e, sa fie "pur sange" sau sa fie cal de calarie...
Eu is multumit cu ai mei, singura nemultumire fiind ca is prea sfiosi, stau toata ziua ascunsi.
Am vazut ca si ai tai sunt putin pistruiati.
De speriosi nu sunt speriosi, uneori cand fac curatenie in bazin, trebuie sa ii imping cu mana, ca nu se dau la o parte.

View Postdaemon, on 16 December 2011 - 09:19 AM, said:

Cele doua mari cauze sunt stresul si fondul genetic.
Insa ar mai fi cateva lucruri de spus. Pestii din pozele de mai sus nu sunt pigeoni puri si imi par a fi o incrucisare intre blue diamond si pigeon. Poate ceva blue diamond sa fie o ruda mai indepartata insa se vede clar ca este.
La astfel de incrucisari apare acel piper. Au fost cazuri in care unii si-au luat pigeoni fara pic de piper si cand au ajuns cu ei acasa de la apa sau de la lumina s-au piperat. Asta e clar pe fond de stres si pentru un pigeon fara piper e de ajuns o mica schimbare pentru ca acesta sa se declanseze.
In cazul in care piperul a aparut pe baza de stres si se identifica aceea cauza, este posibil sa se mai diminueze, insa in cazuri cum e acesta de fata in care a aparut din cauza unei incrucisari nerecomandata nu se mai poate face nimic. Si tin sa mai adaug ca avand in vedere sursa piperului, acesti pesti nici nu au mult, sunt unii care sunt aproape negrii.

Referitor la prima intrebare, cu o filtrare corespunzatoare eu zic ca 200-250l ajung pentru 3 discusi si 4 scalari. Ar fi bine sa mai ai un cub de vreo 60l si cand vezi perechea de discusi ca incepe sa curete vreo frunza sau vreun decr, sa fie mutati in cub. Acolo ma gandesc ca sti ca trebuie sa aiba un suport pe care sa depuna icrele si ca filtrare un burete bolborositor. Nu este recomandat sa ai filtru intern sau extern ca sa nu faca curent in acvariu.
Si acum o intrebare, scalarii nu ii deranjeaza in vreun fel pe discusi?

Pestii au stat inainte intr-un bazin de aproape 250 litri. Erau pistruiati si la el, si au ramas asa si la mine.
Scalarii nu ii deranjeaza deloc, uneori chiar discusii sunt cei care mai ciupesc scalarii.
O sa ma limitez undeva pana in 200 litri.

Sau, as putea sa dau numai perechea de discusi intr-un cub de 80-100 litri si sa-i tin tot timpul acolo?
Momentan eu sunt in grija mamei, la tara. As putea sa ii iau numai pe ei sa ii tin la apartament, si sa am grija de ei, sa ii supraveghez.
In fericitul caz in care vor depune, si vor iesi odata si odata pui, acestia tot pistruiati vor fi?
.......

• Members
  • 6 posts
  • LocationBACAU

Posted 08 January 2012 - 10:42 PM

Din pacate puii care o sa-i aiba perechea asta vor mosteni piperul de la parinti.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 08 January 2012 - 10:49 PM

merci. dar ce-l de-al treilea ce specie este? cred ca este mascul, dar nu stiu de care, si nu pare sa aiba piper deloc.
.......

• Members
  • 6 posts
  • LocationBACAU

Posted 09 January 2012 - 03:53 PM

Cel de-al treilea este un red turquaz.Nici nu are cum sa aiba piper,piperul fiind specific pigeonilor.
Chiar daca l-ai conbina cu unul din pigeon,tot nu este cea mai potrivita alegere,dar pe langa puii care o sa fie in principiu pigeoni cu piper ai sanse sa fie si cativa red turquaz.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 09 January 2012 - 09:18 PM

Multumesc pentru raspunsuri.

Pot sa iau doar perechea de discusi si sa ii tin separat?
In speranta ca vor depune?
Ei au depus o data, dar erau in acvariul mare, putin peste 200 litri.
.......

• Members
  • 6 posts
  • LocationBACAU

Posted 10 January 2012 - 03:01 PM

Daca ai garantia ca sunt pereche ii poti muta separat intr-un cub steril de~80 litri cu filtru bolborisitor pe masura,daca au depus in plantat or sa mai depuna si pe viitor.

• Members
  • 5 posts
  • LocationAlba Iulia

Posted 26 January 2012 - 12:12 PM

Incearca sa nu mai faci combinatii intre ei , nu amesteca pigeon-ul cu red turquaz-ul , oricum acesta este mult "ramas in urma" adica nu sa dezvoltat suficient pentru varsta lui (dovada sunt ochii prea mari in comparatie cu corpul )
Din ce se vede in poze nici pigeonii nu au fost foarte bine intretinuti dar macar sunt o pereche sau cel putin asa par (cel mai "piperat" este masculul) care daca iti pot duce la bun sfarsit o ponta cu pui s-ar putea sa ai si citiva pui "mai de calitate " ...adica cu mai putin piper decat au ei acum .
Asa cum spun si ceilalti useri , separa-i intr-un steril, hraneste-i bine, schimburi cat mai dese de apa , temperatura 28-30 grade, si vor face treaba.

Sa auzim de bine!

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 27 January 2012 - 05:35 PM

Multumesc pentru sfaturi. Sa mai vina caldura putin, si incerc sa vad ce iese.
.......

• Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • LocationGherla

Posted 27 January 2012 - 07:34 PM

nu vreau sa ma dau mare... dar lucrezi la cea mai mare acvaristica din romania. :lol:..... pune frumos untrun acv dezinfectat discusii... iti trebe un filtru cat de cat... ceva bule de aer.... un con de depunere.... lumina nu foarte puternica.. si hrana congelata sau inima de vita cu inima de rata tocata si fiarta.... ph cat de aproape de 7..... un incalzitor (28 de grade)... si daca le dai conditiile astea.... o sa iti icreze o data la 2 saptamani... si o sa le dispara si petele cand o sa fie doar ei 2. spor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 30 January 2012 - 01:03 PM

smigel, ce e ala con de depunere?
.......

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 30 January 2012 - 01:13 PM

View Postpyu, on 30 January 2012 - 01:03 PM, said:

smigel, ce e ala con de depunere?
http://www.nevertebrate.ro/JBL-DisCon

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 30 January 2012 - 02:01 PM

Merci Claudiu, nu stiam ca exista asa ceva...
.......

• Members
  • 5 posts
  • LocationAlba Iulia

Posted 30 January 2012 - 11:06 PM

Conul poate fi inlocuit cu succes si de un ghiveci de plastic sau lut ars pus cu gura in jos
si/sau de un simplu tub de plastic cu diametru minim 4-5cm lipit cu silicon pe o placuta de sticla (sa poata sta vertical)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users