Jump to content

Crestere Rotala

10 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • LocationTimisoara

Posted 14 December 2011 - 11:28 AM

Urmatorul filmulet (HD) ilustreaza cresterea rotalelor in 4 ore. As fi vrut sa iasa vreo 10 ore, dar bateria de la aparatul meu foto e varza si s-a terminat prea repede. Probabil saptamana asta o sa cumpar o baterie noua si o sa repet experimentul pe o perioada mai lunga.

Detalii:
Lumina: lampa suspendata cu 4x39W T5, CO2 presurizat, substrat aquabasic + detritus :), fertilizare EI. Filmul e realizat dintr-o serie de poze (1 poza la 2 minute).

• Members
  • PipPip
  • 271 posts
  • LocationCluj Napoca

Posted 14 December 2011 - 12:36 PM

Superb!!!!!!!

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 14 December 2011 - 02:46 PM

Fantastic de repede creste. In ritmul asta trebuie sa o tunzi la cateva zile.
.......

• Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • LocationTimisoara

Posted 14 December 2011 - 03:07 PM

Ei, nu chiar, deoarece cresterea nu e uniforma pe tot intervalul intre 2 tunsori. Cand e proaspat tunsa nu prea are frunze si cresterea e ceva mai lenta. Pe masura ce se formeaza noi frunze rata de crestere accelereaza, viteza maxima fiind atinsa cand se apropie de suprafata apei (atunci are si multe frunze, si mai multa lumina). Cand ajunge la suprafata creste cu cativa cm/zi. Mai demult obisnuiam sa o scot, sa o scurtez si sa replantez varfurile, iar atunci crestea intr-adevar foarte repede, in 2-3 saptamani ajungea sus. Acum doar o tund foarte scurt si las partea inferioara. E mult mai putin de lucru (5 min), dupa ce creste arata mult mai bine, tufisul e mult mai des si pot sa-i dau si o forma, iar intervalul intre doua tunsori e de 3-4 saptamani. Asta din film e doar la prima tunsoare, dupa a doua va fi si mai compacta.

• Members
  • PipPip
  • 230 posts
  • LocationBacau

Posted 14 December 2011 - 03:12 PM

bestial!! mi-a placut mult filmarea
ai programat sa faca aparatul foto la 2 minute si apoi ai adaugat pozele intr-un filmulet?
cu ce program?

• Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • LocationTimisoara

Posted 14 December 2011 - 03:14 PM

Da, exact asa am procedat. N-am stat sa caut cine stie ce program sofisticat, am folosit Windows Movie Maker. Imi pare doar rau ca materialul e cam scurt si nu au apucat sa creasca prea mult. Am mai facut chestia asta pe o durata de vreo 8 ore, a iesit ceva mai spectaculos, dar am avut probleme cu lumina ambientala si reflexii in sticla, asa ca am renuntat la filmul respectiv. Sper sa ajung pana in weekend sa cumpar alta baterie pentru aparat, as putea sa-l las sa faca poze vreo 2 zile cat sunt plecat de acasa.

• Members
  • PipPipPip
  • 529 posts
  • LocationBrasov

Posted 14 December 2011 - 04:01 PM

Misto time-lapse Andrei. Asteptam cel de 2 zile, pacat ca nu poti opri filtrul. :P

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 14 December 2011 - 04:06 PM

O sa lasi lumina aprinsa 2 zile ? Pune si un filtru de polarizare, sa nu ne orbeasca atata verde. Posted Image
Glumesc, bravo pentru asa initiativa.

• Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • LocationTimisoara

Posted 14 December 2011 - 04:28 PM

Nu voi lasa lumina aprinsa, am cateva variante, trebuie sa experimentez intai si o sa vad pe care o aleg. Ce vezi acum e facut cu filtru de polarizare :P

@Mihai: din pacate tufa respectiva e chiar sub iesirea de la filtru.

• Members
  • PipPip
  • 230 posts
  • LocationBacau

Posted 14 December 2011 - 08:15 PM

asteptam filmul cu 8 ore :P

• Members
  • PipPip
  • 230 posts
  • LocationBacau

Posted 15 December 2011 - 08:44 AM

uite ce am gasit - 4 zile