Jump to content

Home-Made 140 litri

• You cannot reply to this topic
19 replies to this topic
  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted 11 December 2011 - 06:03 PM

Buna tuturor. Numele meu este Olimpiu si am 28 de ani. Am inceput toamna lui 2009.
Acvariu
L-104 cm l-30 cm h-46 cm 143,5 litri
Sticla de 10 mm cu intarituri pe capete din sticla de 8 mm
Capac
Capacul este facut de mine pentru ca acvariul este incastrat in mobila din sufragerie, si a trebuit sa il fac in asa fel incat sa imi incapa si lumina. Capacul este facut din lambriu PDF de 8 mm
Iluminare
Ca si iluminare am mers pe ceva mai low-cost pentru ca tot suntem in criza ...
Asa ca am ales gama Osram de 30 w si am asa in ordinea pozitionari lor pe acvariu (din spate spre fata):
-1 buc Osram 865 30w
-1 buc Osram 965 30w
-2 buc Osram 865 30w
Substrat
La substrat am incercat sa fac ceva mai bine si am optat pentru gama JBL, asa ca am:
-7,5 litri de AquaBasis Plus
-10 litri de Manado
Aparatura
Fitrarea este asigurata de un filtru extern cu debitul de 1200 de l/h, Hailea H-12, si un filtru intern Boyu SP-1300 cu un debit de 400 l/h pozitionat deasupra difuzorului ceramic de 2,5 cm in diametru. Dioxidul de carbon este furnizat de o butelie de 10 litri cu reductor.
Fauna
-4 ancistrus
-6 corydoras panda
-45 neoni normali
-RCS fara numar
-melci de substrat fara numar
Flora
Am fost nevoit sa renunt la majoritatea plantelor care le aveam in acvariu dar au mai ramas urmatoarele plante:didiplis, limnofila aromatica, anubias, lotus red, blyxa japonica, stauroghine repenz, microsorum pteropus, cryptocoryne wendtii, parvula, amania bonzai, erio setaceum, tonina manaus, acicularis, si cred ca mai sunt dar nu multe.
Fertilizare
EasyLife EasyCarbo, Micro si Macro DIY.

Asa arata acvariul meu in momentul de fata. Am sa revin cu mai multe fotografii dupa ce ma dumiresc si eu cum sta treaba aici pe forumu. :lol:
Posted Image

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 11 December 2011 - 06:40 PM

Bine ai venit. Eu zic ca ti-ai gandit foarte bine acvariul. Asteptam fotografiile care se incarca destul de simplu. Alege "Use full editor". Acolo gasesti un buton albastru pe care scrie "Click to Attach Files". Il apesi si selectezi fotografiile. Ai grija sa nu fie prea mari, pentru ca atunci forumul va refuza sa le incarce. In acest caz micsoteaza-la putin folosind orice program de editare foto.

• Members
  • PipPip
  • 99 posts
  • LocationSibiu

Posted 11 December 2011 - 07:13 PM

Bine ai venit, acum arata bine acvariul.
Grija mare insa, este cam suprapopulat.

• Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted 11 December 2011 - 07:23 PM

Multumesc de sfaturi :)
Acvariul l-am gandit mai bine de jumatate de an, pentru ca mi-am dorit foarte mult un acvariu in casa. Am renuntat la televizorul din sufragerie si am bagat acvariul in locul lui :D , de aici vin si dimensiunile astea mai dubioase. Cat mi-a permis mobila atat am facut acvariul, pot sa spun ca l-am facut "la fix", am toleranta doar 5 mm in stanga acvariului si 5 mm in dreapta lui, iar in spate este la fel. Practic am adaptat acvariul la mobila, dar si mobila a trebuit sa se sacrifice pentru el (gauri si intarituri pe dedesupt).
Dar din cate vedeti am reusit sa fac ceva cat de cat acceptabil si placut ochiului. Astept pareri si sugestii cu ce ar trebui sa schimb in el si ce ar mai trebui sa modific

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 11 December 2011 - 07:31 PM

In acest caz, te intreb ce diagonala are acvariul . Posted Image
O mica sugestie. Tuburile 865 nu sunt rele, dar nu prea redau bine culoarea rosie a plantelor. E drept ca nici aparatul nu are cele mai fericite setari, dar un dram de culoare rosie, ar ajuta. Sunt cu ochii pe acest acvariu, care promite.

• Members
  • PipPip
  • 202 posts
  • LocationCluj

Posted 11 December 2011 - 11:00 PM

Olimpiu bine te-am regasit si pe tine pe acest forum :)....acvariul este reusit, imi plac tare mult staurogynele cocotate acolo sus :D
Crede in sansa ta! Fii optimist si nu uita ca timpul le va rezolva pe toate!

• Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted 12 December 2011 - 08:53 AM

View PostClaudiu, on 11 December 2011 - 07:31 PM, said:

In acest caz, te intreb ce diagonala are acvariul . Posted Image
O mica sugestie. Tuburile 865 nu sunt rele, dar nu prea redau bine culoarea rosie a plantelor. E drept ca nici aparatul nu are cele mai fericite setari, dar un dram de culoare rosie, ar ajuta. Sunt cu ochii pe acest acvariu, care promite.
Acvariul are 113 cm in diagonala :)
Ok am inteles, dar ce tuburi sa folosesc atunci ...
Osramul l-am luat atunci din cauza bugetului, dar sincer as vrea sa fac un upgrade la lumina (poate chiar T5)
Aparatul este de fapt amaratul meu de telefon, am sa incerc sa modific cate ceva prin setarile lui ...

View Postbogdivaio, on 11 December 2011 - 11:00 PM, said:

Olimpiu bine te-am regasit si pe tine pe acest forum :D....acvariul este reusit, imi plac tare mult staurogynele cocotate acolo sus :lol:
Bine ca ne-am intalnit si aici ...
Multumesc pentru aprecieri, stauroghinele sunt acolo sus de vreo 4 luni si le merge chiar foarte bine.
Sa vezi ce retea de radacini au facut in spatele lor, nu se vad din cauza tufei, dar sunt pana jos in substrat, si acvariul are 46 cm inaltime, deci trageti voi o concluzie despre aceste plante.

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 12 December 2011 - 11:42 AM

Judecand dupa felul in care au crescut plantele, nu creed ca se impune o trecere pe T5. Asteptam si niste poze fdacute cu un aparat mai fidel.

• Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted 13 December 2011 - 12:42 PM

Dupa esecul pe care l-am avut cu toninele, am trecut la o frezare mai agresiva a acvariului si am mai schimbat locul unor plante. Dar in principiu a ramas acelasi hardscape si acvariul arata asa:
Posted Image

• Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted 07 February 2012 - 12:58 AM

Asa aratau acvariile mele la inceputul meu de acvarist :arogant: Evolutia nu este mare dar se vede :lol: Sper sa nu dati cu pietre in mine si sa va reamintiti cu toti de unde ati plecat in acest minunat hobby :P

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 07 February 2012 - 01:27 AM

Cat a durat odiseea ?

• Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted 15 February 2012 - 02:12 AM

View PostClaudiu, on 07 February 2012 - 01:27 AM, said:

Cat a durat odiseea ?
Cred ca de pe la sfarsitul lui Martie si inceputul lui Aprilie 2010 si pana in prezent, sper sa nu se termine niciodata.

• Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted 15 May 2012 - 11:07 PM

Vreau sa va arat ce am facut eu Duminica (13-05-2012).
Acvariul il mai tineti minte? Este acelasi Home-Made 140 litri.
Am schimbat sistemul de iluminare, de la T8-urile mele obosite, am trecut T5-uri proaspete.
Filtrarea este asigurata de un extern Hailea H-12 (1200 l/h, plin cu burete cu o porozitate mare si 1 litru de BioBalls) si inca un intren Aquael UNI UV + 1000 (1000 l/h, plin de asemenea cu burete cu porozitate mare si 22 de inele cereamice + UV de 0.5 w).
Plantele sunt deocamdata urmatoarele: blixya japonica, HM, ranuculus, valisneria spiralata, lotusi, echinodorus (nu ii stiu denumirea la ala cu frunza mare, promit sa o aflu si va tin la curent), echinodorus tenelus, echinodorus vezuvius, salzmani, bonzai, pogostemon, stauroghine, ludvigia repenz "rubin", rotala mini "red", criptocorina wenditii brown, marsilia, microsorum pteropus, microsorum pteropus "narow leaf", microsorum pteropus windelov, bolbitis heudeloti, crismas moss, fisidens fontanus, flame moss
Fertilizare cu micro + macro DIY si CO2 imbuteliat si EasyLife Easy Carbo, toate zilnic
Sper sa va placa si sa nu dati cu bata prea tare :sok
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 15 May 2012 - 11:12 PM

Sincer sa fiu, chiar imi place. Astept update-uri. Ma intreb daca filtrul intern isi mai are rostul.

• Members
  • PipPip
  • 179 posts
  • LocationSimleul Silvaniei(salaj)

Posted 16 May 2012 - 06:56 AM

frumos:) planta aceea cu frunze mai late se numeste cryptocoryne pontederiifolia

• Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted 16 May 2012 - 10:03 PM

Posted Image
Salutare, si multumesc de interventie, dar eu ma refeream la planta din imaginea asta, cea cu frunze mari. Stiu ca este echinodorus dar nu stiu de care ...

• Members
  • PipPip
  • 271 posts
  • LocationCluj Napoca

Posted 17 May 2012 - 10:07 AM

Este Cryptocoryne Pontederifolia deci nu este Echinodorus. :wink:

• Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted 17 May 2012 - 08:24 PM

View PostDogibeer, on 17 May 2012 - 10:07 AM, said:

Este Cryptocoryne Pontederifolia deci nu este Echinodorus. :wink:
Ok multumesc frumos de informatie :victorie:

• Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Locationzalau

Posted 18 May 2012 - 05:28 PM

Superb acvariu,frumoasa evolutie,tine-o tot asa si la mai mare :smile:

• Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBrad jud. HD

Posted Yesterday, 08:11 AM

Am intrat in posesia unui pot de echinodorus ozelot, si surpriza, in pot au fost 7 fire numai bune de plantat si inca 2 pui mai mici, pe care bineinteles ca i-am plantat si pe ei. Ramane de vazut cum o sa mearga mai departe

View Postionutz.m, on 18 May 2012 - 05:28 PM, said:

Superb acvariu,frumoasa evolutie,tine-o tot asa si la mai mare :smile:
Multumesc :desire:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users