Acvariu
L-104 cm l-30 cm h-46 cm 143,5 litri
Sticla de 10 mm cu intarituri pe capete din sticla de 8 mm
Capac
Capacul este facut de mine pentru ca acvariul este incastrat in mobila din sufragerie, si a trebuit sa il fac in asa fel incat sa imi incapa si lumina. Capacul este facut din lambriu PDF de 8 mm
Iluminare
Ca si iluminare am mers pe ceva mai low-cost pentru ca tot suntem in criza ...
Asa ca am ales gama Osram de 30 w si am asa in ordinea pozitionari lor pe acvariu (din spate spre fata):
-1 buc Osram 865 30w
-1 buc Osram 965 30w
-2 buc Osram 865 30w
Substrat
La substrat am incercat sa fac ceva mai bine si am optat pentru gama JBL, asa ca am:
-7,5 litri de AquaBasis Plus
-10 litri de Manado
Aparatura
Fitrarea este asigurata de un filtru extern cu debitul de 1200 de l/h, Hailea H-12, si un filtru intern Boyu SP-1300 cu un debit de 400 l/h pozitionat deasupra difuzorului ceramic de 2,5 cm in diametru. Dioxidul de carbon este furnizat de o butelie de 10 litri cu reductor.
Fauna
-4 ancistrus
-6 corydoras panda
-45 neoni normali
-RCS fara numar
-melci de substrat fara numar
Flora
Am fost nevoit sa renunt la majoritatea plantelor care le aveam in acvariu dar au mai ramas urmatoarele plante:didiplis, limnofila aromatica, anubias, lotus red, blyxa japonica, stauroghine repenz, microsorum pteropus, cryptocoryne wendtii, parvula, amania bonzai, erio setaceum, tonina manaus, acicularis, si cred ca mai sunt dar nu multe.
Fertilizare
EasyLife EasyCarbo, Micro si Macro DIY.
Asa arata acvariul meu in momentul de fata. Am sa revin cu mai multe fotografii dupa ce ma dumiresc si eu cum sta treaba aici pe forumu.