Jump to content

Apa cu particule in suspensie...

• You cannot reply to this topic
9 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 202 posts
  • LocationCluj

Posted 03 December 2011 - 09:23 PM

Nu pot sa zic ca am probleme cu apa, este limpede dar am destule particule in suspensie prin ea ceea ce tind sa cred ca nu am o filtrare biologica asa cum ar trebui...am un filtru extren TetraTec Ex700 la care 3 seratare sunt cu siporax iar ultimul cu 2 bureti(care au venit cu filtrul pentru filtrare mecanica)...oare sa micsorez debitul filtrului pentru ca apa sa circule mai incet?! si cum se face asta corect, doar din robinetul pentru retur sau trebuie sa modific din ambele(tur si retur)?!

Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce-i de facut, daca se poate. :)

P.S.exclusa teoria deciclarii ;)
Crede in sansa ta! Fii optimist si nu uita ca timpul le va rezolva pe toate!

• Members
  • PipPip
  • 99 posts
  • LocationSibiu

Posted 03 December 2011 - 10:21 PM

Decat sa micsorezi debitul filtrului (care apropo, se face doar din retur, o spune si manualul), mai bine ai scoate un burete si l-ai inlocui cu doua bucati de flos, din acela gros ce se foloseste la hotele de bucatarie.

• Members
  • PipPip
  • 202 posts
  • LocationCluj

Posted 04 December 2011 - 01:26 AM

Am avut si vata perlon o vreme dar n-am vazut mari diferente :)

• Members
  • PipPip
  • 99 posts
  • LocationSibiu

Posted 04 December 2011 - 02:08 AM

Nu am mai vazut demult la mine particule in suspensie si am lumina HQI (asa ca ar fi trebuit sa fie chiar vizibile), insa am doua filtre externe la un bazin de 180 litri si probabi ajuta si skimmer-ul. Imediat dupa ce face nevasta cu aspiratorul vad o gramada de fire de praf pe suprafata apei insa intr-o jumatate de ora dispar.

• Members
  • PipPip
  • 230 posts
  • LocationBacau

Posted 04 December 2011 - 06:35 PM

View Postadrian_b, on 04 December 2011 - 02:08 AM, said:

Nu am mai vazut demult la mine particule in suspensie si am lumina HQI (asa ca ar fi trebuit sa fie chiar vizibile), insa am doua filtre externe la un bazin de 180 litri si probabi ajuta si skimmer-ul. Imediat dupa ce face nevasta cu aspiratorul vad o gramada de fire de praf pe suprafata apei insa intr-o jumatate de ora dispar.

Inseamna ca nu e bun aspiratorul :))
Vezi ca filtru are un bypass intre sertar si cosulete, incearca sa inchizi ls ultimul sertar acest bypass
La iesire in ultimul sertar foloseste perlon.
Insa aspira substratul regulat si nu o sa mai ai astfel de probleme.

• Members
  • PipPip
  • 99 posts
  • LocationSibiu

Posted 04 December 2011 - 08:05 PM

View PostBogdan Hojbota, on 04 December 2011 - 06:35 PM, said:

Vezi ca filtru are un bypass intre sertar si cosulete, incearca sa inchizi ls ultimul sertar acest bypass
La iesire in ultimul sertar foloseste perlon.
Insa aspira substratul regulat si nu o sa mai ai astfel de probleme.

Ar trebui si oringuri pe masura intre sertare.

• Members
  • PipPip
  • 202 posts
  • LocationCluj

Posted 04 December 2011 - 08:53 PM

Jur ca habar nu am despre ce vorbiti! ;)

• Members
  • PipPip
  • 99 posts
  • LocationSibiu

Posted 04 December 2011 - 09:11 PM

;)

Ca sa anulezi bypass-ul (un circuit de siguranta al apei in caz ca se colmateaza filtrul complet) ar trebui:
- in jurul sertarului cel mai de jos sa pui o pasla sau un burete in asa fel incat sa nu mai treaca apa pe langa sertar.
- apoi, toate sertarele se "cupleaza" intre ele prin intermediul unor tevi scurte formand o "teava" lunga ce aduce apa de pe tur direct la baza filtrului, trebuie sa pui pe acele tevi scurte oringuri in asa fel incat apa sa nu poata trece in lateral ci numai in jos.
- te asiguri astfel ca toata apa trece prin mediile de filtrare.

• Members
  • PipPip
  • 230 posts
  • LocationBacau

Posted 05 December 2011 - 08:26 AM

View Postadrian_b, on 04 December 2011 - 09:11 PM, said:

;)

Ca sa anulezi bypass-ul (un circuit de siguranta al apei in caz ca se colmateaza filtrul complet) ar trebui:
- in jurul sertarului cel mai de jos sa pui o pasla sau un burete in asa fel incat sa nu mai treaca apa pe langa sertar.
- apoi, toate sertarele se "cupleaza" intre ele prin intermediul unor tevi scurte formand o "teava" lunga ce aduce apa de pe tur direct la baza filtrului, trebuie sa pui pe acele tevi scurte oringuri in asa fel incat apa sa nu poata trece in lateral ci numai in jos.
- te asiguri astfel ca toata apa trece prin mediile de filtrare.

Foarte corect Adriane, mie imi era lene aseara sa explic in detaliu :D

• Members
  • PipPip
  • 202 posts
  • LocationCluj

Posted 05 December 2011 - 11:04 AM

Multam fain baieti! ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users