Salut,
Am citit impresii de pe o multime de site-uri, multe se bat cap in cap asa ca intreb si aici: care sunt parerile voastre despre aspectul plantei blyxa japonica in functie de conditiile de lumina/fertilizare?
Am gasit poze cu blyxa verde, roz, portocalie, rosie, mov, majoritatea nu stiau sa explice, pur si simplu asa li s-a colorat.
Culoarea verde, cred eu, e culoarea "optima", adica fotosinteza e optima, nu ii lipseste nimic. Probabil in conditii de stres (po4 mic) incepe sa se pigmenteze. Sau gresesc?
Cum o pot folosi ca indicator in acvariu?
blyxa japonica
Started by jax, Dec 01 2011 11:52 AM
2 replies to this topic
Posted 01 December 2011 - 06:48 PM
sau de aici http://www.aquaticpl...ails.php?id=123
)
Detin aceasta planta de vre-o 3 ani, n-am pierdut-o niciodata . A avut perioade de declin datorita substratului sau nutrientilor cat si perioade de invazie.
In opinia mea blyxa japonia poate fi folosia ca tester pentru fosfati:
-cand fosfatii sunt la un nivel ridicat in acvariu, blyxa va produce mica tija care poate inflori.
Verdele intr-adevar este culoarea optima insa un verde inchis.
In lipsa nutrientilor frunzele se aruiesc si planta isi pierde din radacini sau raman slab dezvoltate.
Apreciaza un substrat curat, fara gaze si mizerii si daca e sa fie si nutritiv e si mai bine.
Aceste lucruri mi s-au confirmat de multe ori.
Recent aveam substratul plin de gaze si imbacsit cu mizerie. Blyxa arata tragic, insa dupa aspirarea substratului si-a revenit spectaculos.
Se face rosie cand nu are suficienti nutrienti (NO3 si micro)
Uneori in zonele umbroase ale acvariului are tendinta de a-si pierde radacinile si de a decola.
Se "impaca" bine cu fuzz algae
) - aceasta alga o colonizeaza cu placere si ii da un aspect "hairy"
N-am avut staghorn pe ea , insa nu pot zice acelasi lucru si despre firisoarele negre de par in perioada de maturare a setupului.
Detin aceasta planta de vre-o 3 ani, n-am pierdut-o niciodata . A avut perioade de declin datorita substratului sau nutrientilor cat si perioade de invazie.
In opinia mea blyxa japonia poate fi folosia ca tester pentru fosfati:
-cand fosfatii sunt la un nivel ridicat in acvariu, blyxa va produce mica tija care poate inflori.
Verdele intr-adevar este culoarea optima insa un verde inchis.
In lipsa nutrientilor frunzele se aruiesc si planta isi pierde din radacini sau raman slab dezvoltate.
Apreciaza un substrat curat, fara gaze si mizerii si daca e sa fie si nutritiv e si mai bine.
Aceste lucruri mi s-au confirmat de multe ori.
Recent aveam substratul plin de gaze si imbacsit cu mizerie. Blyxa arata tragic, insa dupa aspirarea substratului si-a revenit spectaculos.
Se face rosie cand nu are suficienti nutrienti (NO3 si micro)
Uneori in zonele umbroase ale acvariului are tendinta de a-si pierde radacinile si de a decola.
Se "impaca" bine cu fuzz algae
N-am avut staghorn pe ea , insa nu pot zice acelasi lucru si despre firisoarele negre de par in perioada de maturare a setupului.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users