Cel mic, asa cum va spuneam este de teste - deci mare lucru nu vreau in el. In speta, se testeaza un filtru de substrat dupa o ideea furata de la un alt pasionat si adaptata acestui nano. Am sa v-o prezint daca doriti.
Pentru cel de 54l va rog sa ma ajutati sa-l fac sa arate ...fain.
in prima faza sa-l prezint:
60/30/30
substrat - aquabasis se la jbl, ajutat si cu ceva bile (7balls)tot jbl, acoperit cu pietris 2-3 mm
lumina - 2 tuburi 15W/865 vreo 1800 lumeni in total, program 10-14 16-21
filtrare externa diy in tub de 110mm vreo 4l din care 1.5 de medii filtrante (inele ceramice, bioballs, burete jbl, eheim substrat pro, burete grosier jbl, perlon, burete grosier, burete fin jbl)- pompa invarte intre 150 si 200 l pe ora.
Co2 de la bomba - cu o dizolvare de max 90%
(reactor intern cu powerhead)
fertilizare micro si macro (marca Cristi Ionescu) 2.5ml/zi cu 2 h inainte de a se aprinde lumina
plante de la stanga la dreapta - valisneria (nu prea are ce cauta acolo dar nu m-am indurat s-o arunc) myriophyllum aquaticum, limnophila aromatica, ludwiga repens (nu prea se vede), hetheranthera, leucocephala, microsorum pteropus, blyxa japonica, marsilea - amarata si trista- sper sa-si revina, cateva fire de parvula salvate din nano
ce as face eu:
as grupa limnophila mai strans langa myriophyllum si as tunde-o mai scurt
as trage ludwiga putin mai in stanga
as mai pune ceva intre ludwiga si limnophila (nu stiu .. ce. poate ma ajutati voi)
as scoate de tot hetherantera (o mai las sa pape no3 - nu prea are caci se cam innegresc frunzisoarele) - si as pune altceva in loc. CE ?? imi place mult leucocephala, mai am cateva fire poate reusesc s-o aduc la o forma frumoasa
as tunde /replanta marsilea in centru stanga si as lasa s-o invadeze parvula ....
mai departe ascult de voi