Jump to content

Salut

• You cannot reply to this topic
11 replies to this topic
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Locationpopesti leordeni, ilfov

Posted 28 November 2011 - 05:33 PM

salut!

ma "intitulez" Dan, stau langa bucuresti (popesti leordeni) si amu 2 anisori m-am reapucat acvaristica.
am 3 bazine: un mp de 54l brut/2*15 W 865/ filtru extern bicolat, plantat, aquabasis in substrat si niste bile jbl, fertilizare, co2 de la bomba ... 10 neoni si 2 corydorasi)
al doilea - un nano de experimente (acum experimentez un filtru de substrat bricolat)
al 3-lea - unn bazin ordinar de aproape 100 l pentru 2 carasi cu 2 filtre (evident unul bricolat :) si un tetra ex400)

dupa cum v-ati prins imi place mult sa-mi fac de lucru, chiar daca nu-mi ies din prima.
mari talente de aquascaper nu am, dar sunt un invatacel bun ... zic eu

bine v-am gasit.

• Members
  • PipPip
  • 276 posts
  • LocationBistrita

Posted 28 November 2011 - 06:05 PM

Bine ca ne-ai gasit Dane! Sa invatam multe si marunte impreuna!

• Members
  • PipPip
  • 124 posts
  • LocationGHERLA

Posted 28 November 2011 - 06:34 PM

BIne ai venit printre noiPosted Image
"Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci....!!!"

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 28 November 2011 - 07:18 PM

Bine ai venit :)
.......

• Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 28 November 2011 - 08:58 PM

ce primire faina !! va multumesc

pun si 2 poze - asa cum arata acum 2 dintre acvarii

Attached Image: DSC06892-1.JPG

Attached Image: DSC06864-2.JPG

cel mic e plantat vineri noapte, iar cel mare se regenereaza dupa o perioada de declin.

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 28 November 2011 - 08:58 PM

Bine ai venti, Dan. Nu fi sfios si prezinta-ne acvariul/acvariile.

• Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 29 November 2011 - 11:19 AM

Cel mic, asa cum va spuneam este de teste - deci mare lucru nu vreau in el. In speta, se testeaza un filtru de substrat dupa o ideea furata de la un alt pasionat si adaptata acestui nano. Am sa v-o prezint daca doriti.

Pentru cel de 54l va rog sa ma ajutati sa-l fac sa arate ...fain.
in prima faza sa-l prezint:
60/30/30
substrat - aquabasis se la jbl, ajutat si cu ceva bile (7balls)tot jbl, acoperit cu pietris 2-3 mm
lumina - 2 tuburi 15W/865 vreo 1800 lumeni in total, program 10-14 16-21
filtrare externa diy in tub de 110mm vreo 4l din care 1.5 de medii filtrante (inele ceramice, bioballs, burete jbl, eheim substrat pro, burete grosier jbl, perlon, burete grosier, burete fin jbl)- pompa invarte intre 150 si 200 l pe ora.
Co2 de la bomba - cu o dizolvare de max 90% (reactor intern cu powerhead)
fertilizare micro si macro (marca Cristi Ionescu) 2.5ml/zi cu 2 h inainte de a se aprinde lumina

plante de la stanga la dreapta - valisneria (nu prea are ce cauta acolo dar nu m-am indurat s-o arunc) myriophyllum aquaticum, limnophila aromatica, ludwiga repens (nu prea se vede), hetheranthera, leucocephala, microsorum pteropus, blyxa japonica, marsilea - amarata si trista- sper sa-si revina, cateva fire de parvula salvate din nano

ce as face eu:
as grupa limnophila mai strans langa myriophyllum si as tunde-o mai scurt
as trage ludwiga putin mai in stanga
as mai pune ceva intre ludwiga si limnophila (nu stiu .. ce. poate ma ajutati voi)
as scoate de tot hetherantera (o mai las sa pape no3 - nu prea are caci se cam innegresc frunzisoarele) - si as pune altceva in loc. CE ?? imi place mult leucocephala, mai am cateva fire poate reusesc s-o aduc la o forma frumoasa
as tunde /replanta marsilea in centru stanga si as lasa s-o invadeze parvula ....

mai departe ascult de voi :fingercross:

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 29 November 2011 - 01:30 PM

La acvariul mare as muta cioata din stanga mai spre mijloc putin. In ce priveste mixul de marsilea cu parvula, nu te sfatuiesc. Vor incepe o lupta pentru supravietuire care se va termina cu o cestere exagerata pe inaltime.

• Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 29 November 2011 - 03:25 PM

deci trag cioata din stanga mai pe mijoc..hmmmm ...ok sa vedem cum arata

parvula vs marsilea :fingercross: vedem care vrea mai frumos. - acea planta va castiga lupta pentru suprematia foreground-ului.
tot pe acolo prin fata mai exista si niste echinodorus tenellus ...

later edit (21:53)

am facut o vizita in hornbach (sa iau papa la catei)si evident ca m-am uitat la plante - ca de obicei (in ultimul timp) saracie lucie. Imi zic "nu-i nimic, lasa ca stiu de unde sa iau palantute". Dau o tura si pe la soluri poate poate am sa gasesc volcanit - nici gand, numai jbl-uri.
hai sa-mi clatesc ochii cu ceva pestiuci, desi nu ma dau pe spate ...si ce sa vezi in bazinul cu piranha... o plantuta amarata care-si arunca cateva firave si golase fire, spre lumina - ma uit pe eticheta "rotala boschii". Hmmm! n-am auzit nu stiu nimic despre planta asta, o iau ..dar ce fac cu ea. intreb oamenii aia pe acolo evident ca nu prea aveau habar. Sun un crescator de plante meserias nu prea il incanta dar imi spune ca e totusi o planta mai rara la noi. bun ... am luat-o! mai rau decat in bazinu' cu piranha n-are cum sa-i fie.

am plantat-o in ambele bazine: in cel mare intre ludwiga si limnophila, ca tot am facut loc intre ele (apropos, am ramas placut impresionat de ce radacinute a dezvoltat limnophila in doar 1 saptamana), iar in cel mic in coltul din dreapta.
pun poze mai tarziu putin

seamana mult cu asta. o fi aceeasi planta?

• Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 29 November 2011 - 11:22 PM

poze cu rotala boschii

in nanoAttached Image: DSC06893.JPGAttached Image: DSC06894.JPG

nano-ul dupa noua aranjare (@Claudiu - n-am apucat sa intorc filtru)
Attached Image: DSC06895.JPG

poza cu rotala boschi

in acv mare (ma rog ...mai mare)
Attached Image: DSC06899.JPG

Attached Image: DSC06897.JPG

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 30 November 2011 - 01:03 AM

Esti sigur ca este Rotala boschii ?

• Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 30 November 2011 - 01:06 AM

nu sunt sigur. asta scria pe eticheta. nu am gasit prea multe detalii despre boschii. ce ar putea fi altceva?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users