Intrebarea nu e deloc tampita. Si eu m-am intrebat acest lucru la un moment dat si cred ca este o intrebare pertinenta. Nu uita ca forumul este un loc unde se pun intrebari, se cauta raspunsuri, se incearca noi solutii, se schimba experiente.
Referitor la intrebare, personal nu cred ca este o idee buna, deoarece ai transforma substratul intr-un mediu acid, deloc propice dezvoltarii bacteriilor.
Incalzitor substrat sau filtru de fund???
Started by Bogdan Hojbota, Nov 23 2011 01:07 PM
90 replies to this topic
Posted 03 March 2012 - 03:37 PM
La ce zici tu nu m-am gandit nici un moment , ma gandeam insa la posibilitatea acumularilor de pungi gazoase in substrat .
Multumesc pentru raspuns , o sa caut o alta solutie pentru a baga apa pe instalatie .
Multumesc pentru raspuns , o sa caut o alta solutie pentru a baga apa pe instalatie .
Posted 15 March 2012 - 10:12 PM
Garantez ca punga gazoasa se va face. Momentan ma joc umpic cu filtrul de substrat(inca nu am setat acvariul ci doar am pus filtrul de substrat pietris si apa pentru teste) si am observat ca daca las furtunul de la pompa intr-o anumita pozitie baga si bule de aer in substrat, care binenteles ca la un moment dat ies foarte zgomotos din cauza acumularii. Din acest motiv ma gandesc ca o acumulare de CO2 in substrat nu ar fi chiar imposibila. Totusi in substrat CO2 va intra vrem nu vrem din cauza circulatiei apei care are in ea CO2 dizolvat. Ar trebui sa gasim o modalitate de a masura valorile CO2 in substrat si sa comparam metodele de injectie(direct in substrat sau in coloana de apa)
Posted 17 March 2012 - 08:17 PM
Vin si eu cu intrebari.
De curand am montat si eu un filtru de substrat.Este montat in asa fel incat apa intra in filtrul extern,ajunge in bazin si prin intermediul unui robinet se duce si in substrat.Intrebarea este ce se intampla in cazul unui tratament(ex.Backtopu)direct in acvariu?
Ce am observat este ca la nici 2 ore de la aplicarea tratamentului apa a devenit limpede de parca nici nu as fi adaugat Backtopur.
In filtru extern nu am materiale filtrante pe baza de carbon,decat siporax si burete+perlon.
Exista sanse sa ajunga in substrat(manado) si sa am probleme cu plantele?
Va multumesc
De curand am montat si eu un filtru de substrat.Este montat in asa fel incat apa intra in filtrul extern,ajunge in bazin si prin intermediul unui robinet se duce si in substrat.Intrebarea este ce se intampla in cazul unui tratament(ex.Backtopu)direct in acvariu?
Ce am observat este ca la nici 2 ore de la aplicarea tratamentului apa a devenit limpede de parca nici nu as fi adaugat Backtopur.
In filtru extern nu am materiale filtrante pe baza de carbon,decat siporax si burete+perlon.
Exista sanse sa ajunga in substrat(manado) si sa am probleme cu plantele?
Va multumesc
Posted 17 March 2012 - 08:33 PM
O ce bine.Ma speriat pt ca pana acum fara filtru de substrat solutia pt tratament era vizibila chiar si 2 zile.
Banuiesc ca si in cazul fertilizari micro si macro nu am sa am probleme.
Dupa 3 zile de cand am montat fitrul de substrat pot spune ca sunt multumit si ca isi merita investitia fata de un icalzitor de substrat pe care l-am si scos.
Apa este cu mult mai curata.Niciodata dupa un restart nu am avut apa curata intrun timp asa scurt.
Multumesc inca o data pt raspuns
Banuiesc ca si in cazul fertilizari micro si macro nu am sa am probleme.
Dupa 3 zile de cand am montat fitrul de substrat pot spune ca sunt multumit si ca isi merita investitia fata de un icalzitor de substrat pe care l-am si scos.
Apa este cu mult mai curata.Niciodata dupa un restart nu am avut apa curata intrun timp asa scurt.
Multumesc inca o data pt raspuns
Posted 17 March 2012 - 09:09 PM
Din cate stiu eu, baktopur asta e un medicament impotriva bolilor bacteriene. Singura mea ingrijorare este ca bacteriile din substrat sa nu il fi inactivat complet. Poate ar fi mai bine sa ne ajute cineva mai priceput in bolile pestilor si mai ales in tratarea lor. Nu exista posibilitatea sa faci tratamentul intr-un acvariu mai mic ?
Posted 18 March 2012 - 10:02 AM
Asa este m-am cam grabit.Am sa mut pestisorul in alt acvariu pt tratament.
Posted 21 March 2012 - 03:30 PM
Voi cum sau cu ce ati mascat teava de intrare in filtrul de substrat ? Dati-mi si mie cateva idei va rog . Eu ma gandeam sa pun moss pe ea ( lucru cu care nu prea sunt impacat ) sau sa o maschez cu niste e. acicularis ( nu zic ca nu mi-ar place insa nici de asta nu prea sunt incantat ) .
Posted 21 March 2012 - 03:31 PM
eu am dat doua gauri in fundul acvariului in acest scop. Pe una am montat sorbul, care este la cativa cm deasupra substratului si pe cealata returul, care ajunge sub filtrul de substrat.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users