Jump to content

Ciclide --- Colonizare

9 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 260 posts
  • LocationSibiu

Posted 22 November 2011 - 03:40 PM

Intamplator am dat peste acest filmulet:

In comentarii, un domn explica fenomentul. Pesti au fost introdusi de vreun iubitor, si ei incet incet au colonizat tot lacul acolo, sursa de hrana fiind in abundenta.
Au reusit sa supravietuiasca datorita unei fabrici care incalzeste apa.

Mi sa parut extrem de interesant exemplul de colonizare.

• Members
  • PipPip
  • 260 posts
  • LocationSibiu

Posted 22 November 2011 - 03:42 PM

Pe tema de interesant ...

Nu imi vine sa imi cred ochii cand vad Ps. Acei Msuli de ~500-600gr (30 cm) cat are acela din film. De asemenea si Socolofi-ul este imens

• Members
  • PipPip
  • 260 posts
  • LocationSibiu

Posted 22 November 2011 - 03:44 PM

Si inca unu de 18000L

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 22 November 2011 - 06:46 PM

Foarte tari :wink:
Mai ales primul... Sunt curios, chiar nu-s sanse sa se adapteze?
.......

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 22 November 2011 - 09:29 PM

Ba da, cat timp merge fabrica.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 23 November 2011 - 09:49 AM

Ma refeream dupa ce se opreste fabrica. Nu am auzit sa zica nimic de temperaturile ce vor fi dupa.
.......

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 23 November 2011 - 10:00 AM

Nu cred ca se vor adapta. Dupa felul in care vorbesc, "pescarii" sunt din UK. Iarna lacurile ingheta. Sigur, sub gheata lacului apa ramane la un 4-5 grade. Parca e cam mare diferenta , ce zici ?

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 23 November 2011 - 10:03 AM

UK?

These fish were caught using bread and a yabby net in a pond in Victoria, Australia. Apparently been here for 30 years+

They survive because a power plant keeps the water warm all year round.

Main fish found were

Tilapia, Red Devil, African Zebra, Convict

There is HEAPS of hybridization here. I think its cos of such high numbers and because the water is not clear.

Nu e vorba de Australia?
.......

Administrator

• Administrators
  • 2,431 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 23 November 2011 - 10:21 AM

Ai dreptate Pyu, am fost superficial. A nu stiu cata oara.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 23 November 2011 - 10:28 AM

Stai linistit, se mai intampla...
Eu de asta intrebam de acomodare, stiu ca in Australia nu e rece...

Cea mai mare parte a Australiei este foarte secetoasă. Vara, care ține din decembrie pana-n februarie, există valuri de căldură frecvente, temperaturile ating in general 38 grade Celsius. Unele părți sunt umede, în general regiunile de coastă estice și Insula Tasmania. Efectele neplăcute sunt într-o oarecare atenuare de brize vestice răcoroase care suflă în tot timpul anului. In zone restrânse din Australia de Sud și Australia de Vest, iernile secetoase din iunie pâna în august alterneaza cu veri umede din noiembrie pana in martie. Coasta nord-vestică tropicală are ierni secetoase si veri umede: aici ploile sunt tropicale si există condiții musonice. Insula Tasmania si Varful Koscinsko au tinuturi inzapezite in timpul iernii; totuși, in alte parți, zăpada este extrem de rară. Orașul nordic Darwin are o temperatură medie de 30 grade Celsius vara și 27 iarna, cantitatea medie de precipitați fiind de 150 cm, cea mai mare parte cazând vara. La Sydney, pe coasta de nord-est, cantitatea de precipitații este de aproape 120 cm, căzând în tot timpul anului. Partea cea mai răcoroasă a țării este Hobart din Tasmania, cu o temperatură medie de 17 grade Celsius vara și 12 iarna. În Perth, din Australia de Vest, cad aproximativ 90 cm de precipitații pe an și temperaturile medii sunt de 23 grade Celsius (în ianuarie) și 13 (în iulie).

.......

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users