Jump to content

Probleme cu varfurile plantelor!

• You cannot reply to this topic
9 replies to this topic
  • Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationCluj

Posted 19 November 2011 - 01:53 PM

Nu inteleg de ce se innegreste tulpina spre varfurl unor plante cum ar fi Ludwigia Rubin Si Ludwigia Cuba?! :smoke ...nu am alge, nu am schimbat nimic radical in fertilizare, lumina sau co2, deci chimia apei nu ar trebui sa se fi schimbat radical.

De exeplu asa arta Ludwigia Cuba acum 2 zile:
Posted Image

...si asa arata astazi dupa schimbul de apa, i s-a ingerit tulpina in spre varf si s-a rupt:
Posted Image

Prima data a aparut la Ludwigia Rubin acum doua saptamani si mai am un fir " contaminat" care arata asa:
Posted Image

Plantele in sine nu prezinta alte semne, nu le cad frunzele sau alte semne de deteriorare...de exemplu la Ludwigia Rubin i-am taiat partea afecatata si de acolo a dat noi lastari, in concluzie nu toata planta este afectata!
Restul plantelor din acvariu nu prezinta aceste semne si se dezvolat bine.

Ce poate fi?!, care ar fi problema?!...s-a mai intalnit cineva cu asa ceva?!

P.S.nu ma intrebati de teste :D
Crede in sansa ta! Fii optimist si nu uita ca timpul le va rezolva pe toate!

• Members
  • PipPip
  • 158 posts
  • LocationAlba Iulia

Posted 20 November 2011 - 08:23 PM

Ar fi de mare folos daca ai pune o poza de ansamblu.
Presupun 2 cauze insa nu ma pot pronunta inca.

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationCluj

Posted 20 November 2011 - 11:27 PM

Uite si o poza de ansamblu:

Posted Image

• Members
  • PipPip
  • 228 posts
  • LocationBacau

Posted 21 November 2011 - 08:35 AM

Ludwigia Cuba e sensibila la modificarile de KH, la mine cand am crescut Kh-ul la 8 efectiv s-a inegrit, a incetat sa mai creasca si a merlit.
Ai facut schimburi mari de apa in ultima vreme ?

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationCluj

Posted 21 November 2011 - 10:32 AM

Nu am facut nimic mai special, totul a decurs normal, schimbul regulat de apa facut in fiecare sambata in proportie de 40-50% din volumul acvariului :D

• Members
  • PipPip
  • 228 posts
  • LocationBacau

Posted 21 November 2011 - 06:05 PM

de fapt stai, tu esti din Cluj acum am vazut si la voi apa e moale, aveti un Kh mic deci ce am spus eu mai sus cade.

La imaginea de ansamblu eu vad o carenta de micro nutrienti cat si de macronutrienti
Plantele au o distanta internodala mare ceea ce indica un Po4, heteranthera nu o duce bine in coltul din dreapta, ea fiind o mare iubitoare de No3 si daca nu are No3 se inegreste.
L. Cuba e o planta care se comporta ca un test de Fe, daca nu ai suficient Fe, frunzele noi sunt foarte deschise la culoare alb galbui chiar.

P.S. Nu ma pricopsesti si pe mine cu 2 fire de Ludwigia Rubin? iti dau si eu alte buruieni la schimb.

• Members
  • PipPip
  • 200 posts
  • LocationCluj

Posted 21 November 2011 - 06:52 PM

Acvariul respectiv e la Aiud, deci apa are alte valori :D...sa sti ca tind sa cred ai dreptate in ceea ce priveste plantele pentru ca am vb si cu Claudiu care mi-a explicat cam aceleasi chetii si am hotarta sa merg pe mana lui si sa schmib putin programul si dozajul de fertlizare :D

P.S. Iti trimit cu cea mai mare placere dar n-am trmis nicodata nimic prin posta :D

• Members
  • PipPip
  • 228 posts
  • LocationBacau

Posted 21 November 2011 - 10:16 PM

View Postbogdivaio, on 21 November 2011 - 06:52 PM, said:

P.S. Iti trimit cu cea mai mare placere dar n-am trmis nicodata nimic prin posta :D

Pentru toate exista un inceput :D
iti las eu pm si discutam ulterior

• Members
  • PipPip
  • 158 posts
  • LocationAlba Iulia

Posted 21 November 2011 - 10:29 PM

Din ce vad din poza de ansamblu, la tine este o carenta acuta de NO3,100%.
Carenta de fier nu apare decat foarte greu, indiferent de vaoloarea minima a acestora acestuia. Tocmai din acest lucru sunt numiti micronutrienti, trebuie doar sa existe, chiar in cantitati nesemnificative la teste.

Specia Ludwigia este cunoscuta ca o pretentioasa la schimbarile bruste de macronutrienti.
Problema ta se intretine de cantitatea masiva de Heteranthera, mare consumatoare de NO3. Din poza vad ca si ea sufera din cauza aceasta.
Tocmai de aceeea iti recomand sa renuntila o mare parte din HZ, deoarece aceasta va produce un cerc problematic.
Va produce periodic dezechilibre in masa macronutrientilor, care in continuare vor avea efecte asupra restul plantelor.
In cazul tau LUdwigia rubin/ Ludwigia inclinata cuba.

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 21 November 2011 - 10:33 PM

Exact asta i-am spun eu prin telefon. Sa suplimenteze fertilizarea macro. Si sa urmareasca plantele. HZ-ul cel mai bun indicator de NO3. Cna dscade sub 20 ppm, incepe sa faca figuri. Iar la el e clar.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users