Am trei ramirezi, doi electric blue si unul normal si nu stiu ce sex au. Toti trei sint destul de mici, vreo 3-4 cm. La inceput nr. 2 il batea pe cel normal si statea cu nr.3. Primul si al doilea banuiesc ca sint masculi, dar acum nr.2 se tine dupa cel normal si-l alunga pe celalalt. Cel normal n-are nimic impotriva nimanui dar e indiferent la avansurile celui albastru. Celalalt mic si albastru (nr. 3) s-ar apropia de oricare din ceilalti dar nu-l lasa nr. 2.
Ignorati va rog algele, le tin pentru ca asa sint mai relaxate microrasborele.
Inculpatii:
Femela sau mascul?
Started by aquafm, Nov 04 2011 09:36 PM
10 replies to this topic
Posted 04 November 2011 - 09:36 PM
" - Nu sinteti prea nervos, cu toata agitatia din jur?
- Nu, a raspuns linistit maestrul zen. In afara acestei agitatii, totul este foarte calm" (Henri Brunel - Zambete zen)
- Nu, a raspuns linistit maestrul zen. In afara acestei agitatii, totul este foarte calm" (Henri Brunel - Zambete zen)
Posted 04 November 2011 - 10:00 PM
Deci, e foarte simplu: Cnk=n!/k!*(n-k)! 
As merge pa 1 si 3 masculi, 2 femela, din cauza abdomenului cu tenta rosietica. O oarecare tenta rosietica parca are si nr 3, dar nu asa intensa ca la nr. 2.
As merge pa 1 si 3 masculi, 2 femela, din cauza abdomenului cu tenta rosietica. O oarecare tenta rosietica parca are si nr 3, dar nu asa intensa ca la nr. 2.
Posted 04 November 2011 - 10:07 PM
Na bun, eu puneam + nu -, de-asta imi dadea cu virgula la toti
Deci cel normal e mascul. Normal
Numarului 2 i se vede din cand in cand papila genitala sub burtica si burtica e usor liliachie. Momentan s-a retras.
Deci cel normal e mascul. Normal
Numarului 2 i se vede din cand in cand papila genitala sub burtica si burtica e usor liliachie. Momentan s-a retras.
Posted 13 November 2011 - 10:40 AM
Au depus.
La ora mesei pazesc cu schimbul icrele. Masculul e foarte relaxat, nu ataca nimic, femela are treaba numai cu cealalta femela, cand se apropie prea mult de teritoriul lor sau cand dau nas in nas la masa.
Au ales zona cea mai indepartata si de tur si de retur, langa incalzitor.
Oare sa scot microrasborele si crevetii macrobrachium?
La ora mesei pazesc cu schimbul icrele. Masculul e foarte relaxat, nu ataca nimic, femela are treaba numai cu cealalta femela, cand se apropie prea mult de teritoriul lor sau cand dau nas in nas la masa.
Au ales zona cea mai indepartata si de tur si de retur, langa incalzitor.
Oare sa scot microrasborele si crevetii macrobrachium?
Posted 13 November 2011 - 01:18 PM
Eu zic sa nu ii scoti inca. Dar urmareste cum evolueaza lucrurile.
Posted 13 November 2011 - 06:54 PM
De dupa-amiaza masculului i s-au trezit oaresce instincte de parinte si a devenit foarte teritorial, acum se ia de ele. Stau ingramadite toate intr-o zona de 30/30 cm. Noroc ca au destul moss acolo pe langa care sa se invarta. Femela nr.2 sta si ea intr-un alt colt, dar am impresia ca vrea sa atraga masculul acolo, pentru ca masculul n-o ataca deloc, iar femela nr.1 nu reuseste s-o faca sa fuga. Interesant, femelele si-au impartit acvariul in doua, cel putin momentan. Nici una nu trece de jumatatea ei, iar intalnirile de la mijloc sint destul de spectaculoase, se iau in gura, la propriu 
Deocamdata nu intervin. Din ce am citit, sansele sa iasa ceva pui din prima ponta sint practic zero, asa ca n-are rost sa ma/sa-i agit.
Deocamdata nu intervin. Din ce am citit, sansele sa iasa ceva pui din prima ponta sint practic zero, asa ca n-are rost sa ma/sa-i agit.
Posted 13 November 2011 - 07:03 PM
Si la mine au depus blue electric de vreo 2 ori dar de fiecare data dupa vreo cateva zile de pazit la icre au renuntat si au inceput sa le manace, ce-i drept nici nu sunt interesat sa-i imultesc, deci nu le-am asigurat conditii speciale.
Ar fi interesant daca ai reusi sa ai puiuti de la ei.Bafta!
Ar fi interesant daca ai reusi sa ai puiuti de la ei.Bafta!
Crede in sansa ta! Fii optimist si nu uita ca timpul le va rezolva pe toate!
Posted 13 November 2011 - 07:16 PM
Da, pai nici eu nu tin sa am pui, dar sint simpatici cum se agita si pazesc icrele, plus ca e mai sanatos pentru ei sa-si poata manifesta toate instinctele. Acum cateva minute femela nr.2 a primit vizita masculului si tremura toata pe langa el. N-au depus, cred ca el cauta ceva de mancare, dar sa vezi cata osteneala si-a dat femela sa-l cucereasca ... sint teribili 
Ma mir ca n-au navalit crevetii pe icre, mai ales femela de macrobrachium. Dar are si ea icre, poate de asta e mai retrasa.
Ma mir ca n-au navalit crevetii pe icre, mai ales femela de macrobrachium. Dar are si ea icre, poate de asta e mai retrasa.
Posted 16 November 2011 - 11:05 AM
Fain, spor sa ai.
Eu am L. dorsigera de ceva timp dar cand incep sa-si faca curte, la fel e fascinant si nu pot sa nu ma opresc sa ma uit cateva minute la parada.
Eu am L. dorsigera de ceva timp dar cand incep sa-si faca curte, la fel e fascinant si nu pot sa nu ma opresc sa ma uit cateva minute la parada.
Posted 16 November 2011 - 02:20 PM
Multumesc.
Sint foarte frumosi si Laetacara dorsigera, le-am urmarit dezvoltarea in jurnalul tau, felicitari pentru si ei si pentru endleri. Am vazut in Austria intr-un pet-shop o colonie si mi-au placut mult.
Ieri au disparut si icrele. Nu cred ca masculul a reusit sa le fertilizeze pentru ca erau albe dar fara pic de mucegai. Una singura era viabila. No, sa le fie de bine si de folos celor care le-au halit.
Femela 1 intra la recuperare, si-a mai potolit culorile si incepe sa dea inapoi in fata celei mici care are niste nuante de albastru foarte frumoase si intense. Cand se intalnesc la mijloc de codru des, amandoua iau pozitie oblica, cu capul in jos si se zburlesc una la alta. Masculul a ramas destul de irascibil, mai fugareste cate un microrasbora, se mai da si la aia mica dar cam cu jumatate de elan. Cu crevetii in schimb n-are nici o treaba. Deocamdata.
Sint foarte frumosi si Laetacara dorsigera, le-am urmarit dezvoltarea in jurnalul tau, felicitari pentru si ei si pentru endleri. Am vazut in Austria intr-un pet-shop o colonie si mi-au placut mult.
Ieri au disparut si icrele. Nu cred ca masculul a reusit sa le fertilizeze pentru ca erau albe dar fara pic de mucegai. Una singura era viabila. No, sa le fie de bine si de folos celor care le-au halit.
Femela 1 intra la recuperare, si-a mai potolit culorile si incepe sa dea inapoi in fata celei mici care are niste nuante de albastru foarte frumoase si intense. Cand se intalnesc la mijloc de codru des, amandoua iau pozitie oblica, cu capul in jos si se zburlesc una la alta. Masculul a ramas destul de irascibil, mai fugareste cate un microrasbora, se mai da si la aia mica dar cam cu jumatate de elan. Cu crevetii in schimb n-are nici o treaba. Deocamdata.
Posted 25 January 2012 - 11:56 AM
Era normal; sa se intample asa, fiind prima oara. Vor mai depune fii linistit. Icrele albe pot fi de la un ph prea mare. Ce ph ai?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users