Sunt noua si pe forum si in acvaristica. De cateva zile pestii mei au devenit agresivi. am 2 zebre, 2 scalari,2 femele gupy, un xififo si un khuli. zebrele nu mai au codita de cat s-au batut intre ele
un scalar sta acuns k il bate celalat scalar
masculul de xifo terorizeaza femelele de gupy
Ce sa le fac??? Ii am de 4 luni si pana acum s-au inteles.
Mi-au inebunit pestii
Started by simonalisa, Nov 01 2011 04:49 AM
8 replies to this topic
Posted 01 November 2011 - 10:50 AM
Descrie mai amanuntit acvariul: dimensiuni, specii,parametri, etc. La prima vedere (insa nu as vrea sa ma pripesc), cred ca este vorba de o incompatibilitate intre anumite specii.
Posted 01 November 2011 - 05:54 PM
Claudiu, on 01 November 2011 - 10:50 AM, said:
Descrie mai amanuntit acvariul: dimensiuni, specii,parametri, etc. La prima vedere (insa nu as vrea sa ma pripesc), cred ca este vorba de o incompatibilitate intre anumite specii.
Posted 01 November 2011 - 08:09 PM
Prima observatie este legata de scalari. Acestia cresc mari si sunt prea mici pentru bazinul tau. XIpho este o specia agresiava, mai ales cu pestii mai mici decat ei. Zebrele nu se bat, doar se joaca (cel putin asa cred eu). Cozile lor sunt sensibile de bacterii. Ai grija sa nu fie bolnave. Eu m-as limita la maxim doua specii pasnice si compatibile. Guppy de asemenea nu cred ca sunt potriviti, deaorece se inmultesc foarte mult.
Posted 04 November 2011 - 09:19 AM
nu stiu daca cineva a citit ce am scris...poate nu sunt compatibili pestii mei dar se bat intre ei nu cu altii-scalarii intre ei, zebrele intre ele. masculul de xifo are aproape 3cm iar femelele de gupy au aproape 5cm deci nu e vb de Ţala mare il mananca pe ala micŢ . nu intentionez sa inmultesc gupy am 2 femele.
Posted 04 November 2011 - 10:01 AM
Probabil ca acum 4 luni erau pui si de aceea se intelegeau. Erau mai preocupati de supravietuire decat de teritoriul. Scalarii au nevoie de un bazin mai mare, xipho sunt batausi atat in cadrul propriei lor specii cat si in relatia cu altele.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users