Jump to content

Ajutor/sfat trecere spre ciclide

2 replies to this topic
  • Members
  • 2 posts
  • LocationIasi

Posted 31 October 2011 - 09:49 PM

Va salut tiberiu ma numesc sunt din iasi si la indrumarea unui prieten si din lipsa de echipament co2, substraturi fertile etc, mai pe scurt din lipsa de fonduri, intrucat sunt student, as dori sa trec pe ciclide.
- Detin un acvariu 100L x 40l x 45H,
- Doua filtre, unul extern jbl E900 si unul intern resun Sp 1200 - 700 l/h,
- Prin debara am nisip din Marea Neagra adus de alt prieten, pentru un acvariu cu discusi si dupa multa bataie de cap l-am convins ca nu se impaca discusii si plantele lui cu calcarul (multumesc pe aceasta cale),
- Lumina mai am 6 tuburi osram 865 de 30 w

Acum intrebarea pot tine ciclide insi cu ceea ce am?
Daca DA, atunci de care? Acelasi prieten care "m-a zgandarat" cu aceasta idee mi-a recomandat demasoni sau membe deep dar as dori mai multa informatie ca parca mie rusine sal tot sun da ala cum e ? da celalalt cei..? si de aia primesc cu mare placere sfaturile, parerile, opiniile, criticile plecand de la premisa ca nimeni nu s-a nascut invatat si toti au plecat de jos! (Ps: nu vreau sa fie mari si sa traiasca linistite fara lupte, decesuri etc. mai pe scurt daca nui ok renunt din start la acest plan fara a chinui).
Acum sa nu ma intrebati de care ciclide vreau (tanganika, malawi sau altele) intrucat nu ma pricep si concomitent cu sfaturile voastre ma documentez si singur.

Astept ale voastre sugestii!
Ps: momentan am in acest acvariu 5 Jack Deampsy dar nu am nici plantat dar nici pietros deoarece fac multa mizerie si am alge pe valisnerii!

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 31 October 2011 - 10:35 PM

Eu zic ca nu poti sa o apuci decat in doua feluri: ori vezi ce pesti se potrivesc acvariului tau ori te decizi ce pesti iti plac si le faci un acvariu dupa nevoile lor. Orice compromis se va dovedi falimentar in timp. Inainte de a sari cu capul inainte, studiaza problema cu mare atentie. Ciclidele au nevoie de o filtrare mult mai buna decat plantatele. Trebuie sa vezi ca parametrii apei tale se potrivesc cu nevoile lor. Trebuie sa studiezi numarul de exemplare din care trebuie formata colonia, paritatea pe sexe samd. Dar prima decizie care trebuie luata este cea din prima propozitie. Apoi mai vedem, insa volumul acvairului in care vrei sa faci nu prea suna a ciclide, deoarece parametrii vor varia destul de mult si va fi greu sa mentii un echilibru.

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,231 posts
  • LocationSuceava

Posted 01 November 2011 - 12:18 PM

La ce acvariu ai tu, ai putea baga 5-6 familii a cate 2-3 membri. Mai mult nu prea ai cum, pentru ca iti trebuie filtrare foarte buna. Eu recomand o filtrare beton, si un bazin suprapopulat, cu cat e mai suprapopulat, cu cat masculii nu au teritorii, si scade violenta.

E pacat sa irosesti bazinul doar pe demasoni si membe deep.
Mai multe femele de membe deep merg, sunt frumoase ca si colorit. Masculii mie personal nu-mi plac, nu sunt ca in poze, si cresc si mari.
Ai putea merge pe elongatusi, hongi sau hongi srt, zebra ob, socolofi, perlmutti, estherae, saulosi, si numaidecat caeruleus - cei pur galben, fara pete. Astia din urma nu trebuie sa lipseasca dintr-un bazin de ciclide. Sa nu bagi aulonocare, hapsi, sau mbune mari, ca aceii.

Uite cum ar arata un bazin, de 100 litri, cu 18 saulosi, parca atat am numarat:

Ai putea avea aceeasi populatie, cu unele din speciile de mai sus. Eu nu pot concepe un bazin cu africani, doar cu 1-2 specii, si foarte putine culori.

Sau, shell dwellers de Tanganika. Sunt mai mici, si ar fi potriviti pentru bazinul tau, insa se gasesc mai greu, si probabil sunt mai scumpi...

.......

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users