Jump to content

Acvariul a la Amano

• You cannot reply to this topic
4 replies to this topic
  • Members
  • Pip
  • 44 posts
  • LocationSlatina

Posted 30 October 2011 - 09:16 AM

Salut!
M-am tot uitat la genul asta de acvarii:Amano how is made
Am si eu cateva intrebari:
Ce lemn foloseste Amano?
Exista anumite reguli dupa care se aseaza plante, lemne, pietre?

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 30 October 2011 - 11:41 AM

Amano foloseste mai multe tipuri de lemn si roca. Nu e asa important tipul, ci felul in care le aranjeaza. In Japonia exista scoli la care se studiaza arta aranajarii decorurilor. Si nu e vorba doar de acvariu, ci mai ales de gradini, peisaje, etc. Felul in care se aranjeaza decorul are legatura si cu felul in care percepe ochiul uman peisajul, dar si cu semnificatia filozofica si simbolistica obiectelor.

• Members
  • Pip
  • 44 posts
  • LocationSlatina

Posted 30 October 2011 - 01:07 PM

Am citit despre aranjarea pietrelor, si stiu ca Amano a introdus stilul Iwagumi, care este foarte placut ochiului. Dar care este treaba cu aranjarea buturugilor.
O alta chestie este daca la noi se gasesc genurile de buturugi folosite de el. Stiu ca este pe piata mopan sau red moor, dar altceva nu prea am vazut. In plus nu prea gasesc forme de genul. Voi ce stiti?

Administrator

• Administrators
  • 2,419 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 30 October 2011 - 01:23 PM

Daca vrei sa gasesti buturugi frumoase, gasesti si pe la noi. Va trebui sa te echipezi de excursii. Iei toporul si un fierastrau cu tine si pleci. Poti incerca de-a lungul raurilor si paraurilor. De obicei, apa aduce buturugi foarte interesante. Daca o iei pe Olt in sus, poti incerca la baraje. Intreaba unde pun lemnele cand curata gratarele si ai sa gasesti pe acolo o adevarata comoara. Desigur, cioatele tebuie fierte in apa apa cu sare.

• Members
  • Pip
  • 44 posts
  • LocationSlatina

Posted 30 October 2011 - 02:47 PM

Multumesc!
Am fost in vreo 3 excursii de genu, numai anul acesta. O sa mai incerc, nu stiu daca prin padure se gaseste cate ceva. pe rauri am fost si intr-adevar mai sunt ceva sanse, dar nu ce imi trebuia mie. Mai vedem. Multumesc de raspunsuri!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users